Hieman viime kaudesta uudistunut joukkue lähti odottavin mielin kohden SM karsintoja. Joukkueen kesäharjoittelu oli jäänyt hieman heikoksi aurinkoisten ja lämpimien päivien vuoksi, joukkue oli päässyt vain muutaman kerran harjoittelemaan yhdessä, siitä huolimatta valmennuksen odotukset olivat korkealla. Lähdimme hakemaan Jyväskylän Killerin liikuntakeskuksesta tiukkoja pelejä ja samalla katsastamaan missä Suomen muut joukkueet ovat menossa. Vastaan astuivat Pelicans, Masku ja Classic.

Pelicans – FB Factor 8 -3(3-1,2-1,3-1)

Ensimmäisessä pelissä astui vastaan viime kaudelta tuttu Pelicans, jonka kanssa pelattiin viime kaudelle tiukkoja pelejä. Ottelun alku osoitti että Pelicans oli vahvistunut huomattavasti tälle kaudelle. Vastustaja pelasi erittäin kurinalaista peliä ja joukkueesta löytyi myös erittäin hyviä yksilöitä.

Oma pelimme oli monelle pelaajalle ensimmäinen C-Tyttöjen sarjassa, joka näkyi jännityksenä kentällä. Meidän pallollinen oli hieman hätäistä ja pallo poltteli lavassa vielä monella pelaajalla. Pystyimme luomaan kuitenkin useita maalinteko tilanteita ja saimme toimitettua pelin aikana pallon kolmesti vastustajan maalivahdin taakse, vastustaja kuitenkin pääsi viimeistelemään kahdeksan maalia hienosti pelanneen maalivahtimme Jennica Holopaisen taakse ja tuloksena oli Lahtelaisten ansaittu voitto.

Avaus ottelusta jäi kuitenkin erittäin positiivinen tunnelma, monta asiaa tehtiin kentällä oikein, mutta parannettavaa ja opittavaa kuitenkin vielä riittää

Factorin pistetytöt: Nea Hulkko 1+0, Veera Heikkilä 1+0, Veera Liimatta 1+0, Lilja Tahvainen 0+1 ja Julia Pehkonen 0+1

Ottelun tilastot

Maalikooste


FB Factor – Classic 1 – 13 (0-5,1-3,0-5)

Päivän toinen peli ja vastustajaksi asettui jo etukäteen vahvaksi tiedetty joukkue Tampereelta. Ottelu oli täysin Classicin hallintaa alusta saakka, ajoittain saatiin kuitenkin palloa toimitettua ja ennen kaikkea myös pidettyä vastustankin päädyssä. Toisen erän alkupuolella Saaran tekemä maali rikkoi kuparisen ja myös tähän peliin saatiin maalitili avattua, Classic kuitenkin takoi verkkoomme 13 maalia kuusi minuuttia ennen varsinaista peliajan loppumista. Täten Factorin tytöt pääsivät onnittelemaan vastustajaa hyvästä ja reilusta pelistä hieman ennakoitua aiemmin.

Factorin pistetytöt: Saara Liimatta 1+0

Ottelun tilastot

Maalikooste

 

SBS Masku – FB Factor 9 – 2(2-0,4-2,3-0)

Turnauksen viimeinen ottelu oli etukäteen hieman vieraampi joukkue Maskusta. Valmennus teki hieman muutoksia ketjuihin ja peluutukseen. Vaikka ottelu hävittiin ”muutamalla maalilla” niin joukkueen esitys oli tämän turnauksen parasta antia. Joukkue taisteli erittäin hyvin tilanteet loppuun saakka ja kentällä nähtiin aivan toisenlainen joukkue kuin edellisenä päivänä. Erityisesti maskipelaaminen alkoi nyt sujua, tästä annettava kunniamaininta meidän oikeille laitureille jotka raatoivat maalin edessä peittäen vastustajan maalivahdin näkyvyyttä. Erityismaininta tulee myös meidän ”junnu”ketjulle, joka sai viimeisen erään paljon ansaittua peliaikaa, luoden useita maalinteko paikkoja, hieman paremmalla tuurilla kyseisen ketjun maalihanat olisivat voineet avautua useamminkin.

Factorin pistetytöt: Elli Saastomoinen 1+0, Julia Pehkonen 1+0, Nea Uimonen 0+1, Veera Heikkilä 0+1

Maalilla Jennica Holopainen: Torjuttu rangaistuslaukaus ja useita hienoja torjuntoja läpi koko turnauksen

Ottelun tilastot

Maalikooste

FB FACTOR onnittelee SM-sarjaan tiensä raivanneita joukkueita ja Erityisesti tsemppiä naapuriseuralle Josballe, on erittäin hienoa että Pohjois-Karjalan salibandyn kasvatit pääsevät näyttämään taitoja vihdoinkin myös SM sarjassa.

Valokuvia SM-karsinnoista