Pitkään ja hartaasti odotettu SM-karsintaviikoloppu koitti vihdoinkin. Matkaan lähdettiin jo perjantaina ja bussissa jo aisti miten jännittynyt, mutta positiivinen ilmapiiri joukkueen keskuudessa vallitsi. Mukaan karsintoihin päästiin lähtemään yhtä pelaajaa lukuunottamatta täydellä joukkueella, joten kaikki näytti etukäteen todella hyvältä.

 

FBC Loisto – FB Factor 8-5 (2-0, 1-1, 5-4)

Lauantain ensimmäinen peli ja vastassa kaikkein kovin vastustaja viime kevään Suomenmestari Loisto. Mutta tytöt eivät kuvia paljon kumarrelleet ja pelasivat ylivoimaisesti karsintojen parhaan pelinsä. Ensimmäisen erän laadukkaammalla viimeistelyllä peli olisi voinut olla vieläkin tasaisempi. Koko joukkue pelasi pelisuunnitelman mukaisesti eikä pelaajien joukosta löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä. Maalitkin jakautuivat hienosti kaikkien kolmen kentällisen kesken ja maalitilastoihin saatiin viisi eri tyttöä. Tappiosta huolimatta loistava avaus factorin tytöiltä SM-karsintoihin

Factorin pistetytöt: Anna 1+1, Cella 1+0, Kipa 1+0, Janica 1+0, Kossu 1+0, Salla 0+1, Aada 0+1

Maalikooste

 

FB Factor – Steelers 3-3 (0-1, 3-0, 0-2)

Lauantain toisessa pelissä vastaan asettui viime kauden SM-sarjan seiska Steelers Hämeenlinnasta. Vaikka Steelers siirtyi aivan ensimmäisen erän lopussa johtoon, niin Factorin tytöt eivät siitä lannistuneet. Päinvastoin he mättivät toiseen erään peräti kolme maalia ja viimeiseen erään lähdettiin turvallisen tuntuisesta tilanteesta. Vaikka toinen erä oli lähes täydellistä Factorin hallintaa, niin kolmanteen erään tuli aivan erinäköinen Steelers. Heti erän alkuun he pääsivät kaventamaan tilanteen ja erän loppupuolella he saivat väkisin tasoitettua pelin ja näin edessä oli rankkarikilpailu. Rankkarin kisan Steelers vei yhden maalin erolla 3-2 ja näin he käytännössä varmistivat lohkon toisen sijan.

Factorin pistetytöt: Anna 1+0, Jutta 1+0, Janica 1+0, Cella 0+1, Claudi 0+1, Aada 0+1

Ottelu kokonaisuudessaan

 

FB Factor – Jokerit 5-3 (3-1, 1-0, 1-2)

Sunnuntai aamu ja aikainen peli, jossa panoksena lohkon kolmosija ja paikka jatkokarsintaan Classicia vastaan. Tähän peliin Factorin tytöt saivat aivan erinomaisen alun. Peli oli jo kuuden minuutin kohdalla 3-0. Jokerit pystyivät vielä ensimmäisen erän lopussa kaventamaan tilanteeksi 3-1, mutta sen suurempaa hätään pelissä ei ollut. Tosisen erän ainoasta maalista vastasi Factor ja kolmas erä oli sitten enää pelkkää pelailua jossa molemmat joukkueet pääsivät vielä maalien makuun. Mitään suurempaa loppukiriä Jokerit eivät saaneet viriteltyä, joten Factorilla SM-karsintojen ensimmäinen voitto ja paikka jatkakarsintaotteluun.

Factorin pistetytöt: Janica 1+1, Anna 1+0, Cella 1+0, Kossu 1+0, Iina 1+0, Kiia 0+1, Ninni 0+1, Claudi 0+1

Ottelu kokonaisuudessaan

 

Classic – FB Factor 12-0 (4-0, 5-0, 3-0)

Noniin ja sitten vielä ns kuolemanpeli, jossa voi tapahtua ihan mitä vaan. Mutta se sitten tapahtunutkaan:) Viime kevään SM-sarjan nelonen Classic oli pelissä aivan omaa luokkaansa ja oli selkeästi Factorin tyttöjä edelle jokaisella pelin osa-alueella. Tosin Factorin tytöille sattui tähän otteluun selkeästi karsintojen heikon peli. Mutta en tiedä oltaisiinko peliä pystytty voittamaan edes parhaalla suorituksellakaan sen verran kova vastustaja oli kyseessä. Kukaan pelaajistamme ei päässyt tässä pelissä omalle tasolleen ja se näkyi tulostaululla. Ja mikä vielä kaikista masentavinta ottelu päättyi keskeytyksellä sekuntia ennen peliajan loppumista.

Factorin pistetytöt: No eipä ollu

Ottelu kokonaisuudessaan

Karsinnat on nyt pelattu ja kausi jatkuu yhdessä A-tyttöjen I-divisioonassa sekä Pohjois-Karjalan tytöillä Savo-Karjalan alueen naisten II-divisioonassa ja Kainuun tytöillä Pohjois-Suomen naisten II-divisioonassa. Onnittelut vielä kerran kaikille SM-sarjaan päässeille joukkueille!