A-tyttöjen I-divisioonan ensimmäinen turnaus pelattiin Kuopiossa Ylä-Pyörön koulun pienellä parkettikentällä. Pelialustasta ja ensimmäisten pelien jännityksestä johtuen pelien taso ei noussut hirmu korkeaksi. Factorin kokoonpanosta puuttui 7 tyttöä Papaksen naistenjoukkueen päällekkäisten pelien johdosta, mutta kaksi täyttä kentällistä ja maalivahdit olivat mukana pelaamassa.

FB Factor – O2-JKL II 11-2 (3-0, 6-2, 2-0)

Kauden ensimmäisessä pelissä vastaan asettui ”amppareiden” kakkosjoukkue. Joukkueen pelaajista osa oli B-ikäisiä ja osa ilmeisesti vielä C-ikäisiäkin. Peli oli käytännössä alusta alkaen Factorin tyttöjen hallinnassa ja molemmat kentälliset painoivat pelin vaihto toisensa jälkeen vastustajan päätyyn. Erityisesti pelipäällä olivat Kiian (4+2) johtama ykköskentällinen, joka värkkäsi kahdeksan maalia. Peli olisi aivan hyvin voinut mennä vaikka keskeytykseen, jos maalipaikoissa oltaisiin oltu huolellisempia. Kauden ensimmäiseksi parkettipeliksi tytöt kyllä saavat tästä kiitettävän arvosanan.

Factorin pistetytöt: Kiia 4+2, Emppu 2+2, Jutta 2+1, Kossu 2+0, Ninni 0+2, Nelli 0+2, Aada 1+0, Anna 0+1

Ottelun tilastot

SPV – FB Factor 7-5 (2-2, 1-0, 4-3)

Toisessa pelissä vastassa oli SM-karsinnoissa hyviä otteita esittänyt SPV. Ottelun ensimmäinen erä oli puolin ja toisin sekavaa pelailua, jossa maaleja iskettiin vuorotahtiin. Toisessa erässä ottelun hallinta siirtyi hieman Factorin tytöille, mutta maaleja ei hyvistä paikoistakaa saatu aikaiseksi ja SPV sai tehtyä heti erän alkuun yhden maalin. Kolmannen erän ensimmäinen puolisko oli Factorin tytöiltä turnauksen huonointa pelaamista. Osalla pelaajista jalka rupesi painamaan, kun päivä oltiin pelattu kahdella kentällisellä. Erän puoliväliin mennessä SPV oli karannut jo 6-2 johtoon ennen kuin Factorin tyttöjen loppukiri alkoi. Puoltoista minuuttia ennen loppua peli oli jo tilanteessa 6-5. Loppukiri kuitenkin tyssäsi siihen, että SPV onnistui tekemään minuutti ennen pelin loppua seitsemännen maalinsa ja vei pisteet mukaan. Maalivahtien torjunnat pelissä oli SPV 18 ja Factor 7 joten avaimet voittoon olivat ihan omissa käsissä.

Factorin pistetytöt: Jutta 1+2, Ninni 1+2, Anna 2+0, Aada 1+0, Kiia 0+1

Ottelun tilastot

Seuraava A-tyttöjen turnaus pelataan Mikkelissä 4.11.2018 ja sinne pääsemme sitten matkaan koko joukkueen voimin. Kauden toisessa turnauksessa vastassamme ovat SB Welhot ja Hatsina.