E-tyttöjen vuosi 2018 päättyi Kuopion turnaukseen, johon Factorin tyttöjen iloiseksi yllätykseksi joukkueita lähti tällä kertaa luotsaamassa aiemmilta kausilta tuttu ja turvallinen Iisa Pantsari. Päivä oli nousujohteinen ja mukaan Kontiolahteen lähti jälleen kerran kasa pisteitä ja täten Factorin molemmat joukkueet jatkavat joulutauolle sarjataulukon kärjessä.

FB Factor Arctic – Varta 11-5 (4-3, 3-1, 4-1)
Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui aivan uusi joukkue Varta, joka pystyi oivasti haastamaan Factorin tyttöjä. Ottelu lähti hyvin käyntiin ja neljän minuutin jälkeen olimme jo kolmen maalin johdossa. Varta onnistui kuitenkin ajoittain kirimään maalin päähän, mutta Factor pysyi visusti tasaisella maalivirralla pelin johdossa.

Ottelun tilastot
Maalikooste

SB Welhot – FB Factor Carelia 4-21 (3-9, 1-12, -)
Toinen peli oli päivän ehdottomasti rennoin ja iloisin peli, mikä näkyy myös tulostaululla. Factor innostui maalinteossa, jossa ehdittiin onnistua huimat 21 kertaa kahdessa erässä, jonka jälkeen ottelu päättyi keskeytykseen. Tässä pelissä nähtiin hienoja kuvioita ja hyökkäyksiä, kun tytöt ryhtyivät syöttelemään ja uskalsivat nostaa rohkeasti pallolla laitaa pitkin. Kaiken kaikkiaan erinomainen peli Factorilta.

Ottelun tilastot
Maalikooste

FB Factor Arctic – Apassit 11-10 (5-3, 2-4, 4-3)
Jos edellinen peli oli rento, oli tämä kolmas kaikkea muuta. Peli ei missään vaiheessa lähtenyt kunnolla käyntiin, oma pari unohtui eikä palloon annettu kunnolla painetta. Kaksintaistelut pelattiin lepsusti ja vastustajalle annettiin aivan liian helposti paikkoja tehdä maali. Apassit nostivat huimasti vauhtiaan edellisestä kohtaamisesta ja tässä pelissä paine Factorin päässä aiheutti meille hätäisiä ratkaisuja. Ottelu muuttui nopeasti jännitysnäytelmäksi ja vielä aivan pelin lopussa vastustaja koetti tasoitusta tyhjällä maalilla, mutta Factor sinnitteli ja nappasi kuin nappasikin pisteet kotiin.

Ottelun tilastot
Maalikooste

Varta – FB Factor Carelia 2-14 (1-6, 1-7, 0-1)
Päivän viimeisessä pelissä oli vastassa jälleen Varta, tällä kertaa Careliaa vastaan. Tytöt lämpenivät päivän mittaan ja tällä kertaa ottelu meni keskeytykseen asti, vaikkakin Varta laittoi hienosti vastaan ihan viimeiseen erään asti. Maaleja nähtiin runsaasti ja tyttöjen peli-ilme oli iloinen ja kentällä oli selvästi hauskaa.

Ottelun tilastot
Maalikooste

Melkein kaikki Factorin tytöt pääsivät turnaukseen mukaan, mutta jotta kaikkiin peleihin saatiin kaksi ketjua täyteen, pääsivät kaikki jälleen ns. tuuraamaan ja lähes kaikille tuli päivään mittaan kolme peliä. On ihana nähdä, kuinka tytöt nauttivat pelaamisesta ja kaikille saadaan sopivasti pelejä ja mukavasti onnistumisia. Tästä on hyvä lähteä joulun viettoon keräämään uutta virtaa loppukauteen.

Factorin E-tytöt toivottavat kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019!