Factorin A-tytöt viettivät rapsakkaa pakkaspäivää Kempeleen liikuntahallilla I-divisioona turnauksen merkeissä. Pakkasmittari laski matkan aikana pahimmillaan -34 asteeseen, mutta pelaajat olivat liekeissä koko päivän ajan.

FB Factor – SB Welhot 6-1 (1-0, 2-1, 3-0)
Ensimmäisessä pelissä vastassa oli tuttuakin tutumpi Welhot. Kauden ensimmäisessä pelissä Welhot olivat onnistuneet kiusaamaan Factorin tyttöjä ihan pelin loppuun saakka, mutta tällä kertaa voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Pallon hallinta oli selkeästi Factorilla pelin alusta alkaen ja karvaus toimi erittäin hyvin. Factorin tytöt olivat huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä ja saivat luotua pitkiä pallollisia vaihtoja vastustajan päätyyn. Maaleja olisi voinut tietysti tulla enemmänkin, mutta tällä kertaa kuusi maalia riitti selkeään voittoon, kun myös puolustus pää oli kunnossa.

Factorin pistetytöt: Jannica 1+2, Cella 1+1, Ninni 1+1, Aada 1+0, Kiia 1+0, Jutta 1+0, Salla 0+1, Nelli 0+1

Ottelun tilastot

OLS – FB Factor 2-14 (1-7, 1-7, x-x)
Tunnin tauko ja vastaan asettui kotijoukkue OLS. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Factor oli selkeästi parempi lukemin 11-0. Tällä kertaa tytöt innostuivat vieläkin enemmän ja namuttelivat 14 maalia ja ottelu päättyi keskeytyksellä toisen erän lopussa maalein 14-2. Tyttöjen peli-ilo oikein hehkui tässä pelissä ja jokainen kentällinen teki toinen toistaan hienompia maaleja. Välillä nähtiin hienoja yksilösuorituksia samettisen pehmeillä käsillä ja sitten heti perään saattoikin tulla mahtava klap-klap-klap kuvio ja pallo maaliin. Tasoero joukkueiden välillä oli valtava, mutta hatun nosto Factorin tytöille, että asenne ja peli-ilme säilyi hyvänä läpi koko ottelun.

Factorin pistetytöt: Emppu 4+1, Kiia 1+3, Claudi 2+1, Aada 2+1, Noora 2+0, Cella 1+2, Janica 1+1, Salla 1+1, Emmi 0+2, Ninni 0+1, Jutta 0+1

Ottelun tilastot

Tulomatkalla linkkamme vielä hyytyi Kajaanin kohdilla, mutta onneksi pääsimme perille kotia liikennöitsijän toisella autolla, joka oli kanssa tulossa pohjoisesta Joensuuhun. Seuraava A-tyttöjen I-divariturnaus pelataankin Kontiolahdella 9.2.2019 ja siellä Factorin tytöillä on mahdollisuus varmistaa paikkansa kevään ratkaisupeleihin.