Ulkona paukkui kova pakkanen, kun naisten II-divisoonan paikallisturnaus Factorin, Josban ja Tupiksen kesken oli alkamassa. Samaan aikaan Savon puolen joukkueet olivat kokoontuneet Joroisiin omaan turnaukseen. Tässä vaiheessa kautta jokaisessa pelissä on kovat panokset kun joukkueet hakevat paikkojaan runkosarjassa.

Josba – FB Factor 6-2 (2-1, 2-0, 2-1)
Josba peli jäi tällä kertaa sarjaan ”peli joka on vaan pakko pelata alta pois”. Osaa pelaajista lepuutettiin tässä ottelussa ja muutenkin pelitaktiikka luotiin niin, että jalkoja säästetään Tupis peliin. Senpä takia ei tarinoida tästä pelistä sen enempää.

Factorin pistetytöt: Elli 1+1, Veera 1+0, Kiia 0+1

Ottelun tilastot

Maalikooste

Valokuvia ottelusta

FB Factor – TuuU 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
Ja sitten päivän pääottelun kimppuun. Tappio tästä pelistä tietäisi joutumista tippumiskarsintoihin ja voitolla ero viivan yläpuolella olevaan Tupikseen kaventuisi kahteen pisteeseen ja viimeiseen turnaukseen jäisi vielä kivasti panosta. Aamun pelin huilannut kvartetti oli nyt mukana ja rosterista löytyi pelaajia yli kolmeen kentälliseen. Kaksi edellistä viikkoa kaikki tekeminen treeneissä ja treenipeleissä oli tähdätty vain ja ainoastaan tähän peliin. Ja tällä kertaa se näytti tuottavan tulosta. Factorin liike oli niin paljon parempaa kuin Tupiksella, että peli painui vaihto toisensa jälkeen vieraiden päähän. Tupiksen lääke tilanteeseen oli pitkät roikkupallot Factorin päätyyn joista he saivat luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Vapauttava avaus maali saatiin ensimmäisen erän lopuilla. Vaikka Tupis tuli toisen erän alussa tasoihin Factorin puolustuksen uinahtaessa niin tällä kertaa he eivät päässeet oikein kunnolla haastamaan Factorin vikkeliä tyttöjä. Edellisestä kerrasta oli myös otettu oppia ja  ottelun loppu pelattiin riittävän huolella ja summerin soidessa taululla komeili Factorin ansaittu 5-2 voitto. Voitto Tupiksesta oli seuran historian ensimmäinen ja se tuli todella tärkeään ja maukkaaseen paikkaan.

Factorin pistetytöt: Emppu 2+1, Kiia 1+2, Sini 1+0, Iisa 1+0, Jutta 0+1, Anna 0+1

Ottelun tilastot

Maalikooste

Taistelu sarjapaikan suorasta säilyttämisestä jatkuu kauden viimeisessä turnauksessa 3.3.2019 Siilinjärvellä. Vastassa siellä sarjakärki SB Welhot ja turnausemännät Veikot. Homma ei ole omissa käsissä, mutta taistelemaan lähdetään ja katsotaan mihin se sitten riittää.