Lauantaina kokoontui osa A-tyttöjen I-divioona joukkueista turnaukseen Kontiolahteen ja osa Nurmoon. Tässä vaiheessa kautta playoff-karsintapaikat rupeavat pikkuhiljaa ratkeamaan ja näin kävi Factorin tyttöjen osalta Kontiolahdessa.

FB Factor – SB Welhot 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
Kauden kolmas peli Welhoja vastaan ja panoksena voitolla varma paikka playoff karsintoihin. Kaksi aikaisempaa peliä oli päättynyt Factorin tyttöjen voittoon pari viikkoa sitten Kempeleellä vielä varsin selvästi. Tässä pelissä ei maaleilla herkuteltu, mutta peli ei missään nimessä ollut tylsää katsottavaa. Varovaista ja hermostunutta, mutta ihan viihdyttävää. Kolmannessa erässä saatiin sitten pallo lopulta verkon perukoillekin ja tällä kertaa Welhot tekivät sen kerrana Factorin tyttöjä enemmän. Pelin hallinta oli selkeästi Factorilla, mutta Welhot puolustivat tunnollisesti ja tarkasti. Tappion myötä playoff karsintapaikka jäi vielä varmistamatta.

Factorin pistetytöt: Emmi 1+0, Aada 0+1

Ottelun tilastot

Maalikooste

Hatsina – FB Factor 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)
Hatsina oli mukana turnauksessa vain kahdeksan pelaajan voimin, mutta onnistuivat kuitenkin voittamaan SB Welhot päivän ensimmäisessä pelissään. Näin ollen Factorin tytöillä oli jälleen mahdollisuus varmistaa paikkansa kevään ratkaisupeleihin ja siihen riittäisi tasapelikin Hatsinaa vastaan. Moni varmaan luuli että Hatsinan tytöt eivät millään jaksa enää toista peliä pienellä porukalla pelata ja Factorin tytöt saisivat helpot pisteet, mutta toisinhan siinä kävi. Pallon hallinta oli tässkin pelissä Factorilla, mutta viimeistely tökki kuten Welhojakin vastaan. Toisessa erässä Factor siirtyi jo 2-0 johtoon ”pukukoppi” maalilla ja peli näytti väkisin kääntyvän Factorille, mutta mitä vielä. Sinnikkäästi pelanneet Hatsinan tytöt tulivat kolmannessa erässä väkisin tasoihin, kunnes Noora onnistui tekemään voittomaalin puolitoista minuuttia ennen pelin päättymistä. Voiton myötä playoff-karsintapaikka varmistui ja joukkue täytty yhden kauden tavoitteistaan.

Factorin pistetytöt: Jutta 0+2, Noora 1+0, Ninni 1+0, Anna 1+0, Emppu 0+1

Ottelun tilastot

Maalikooste

A-tyttöjen runkosarja päättyy 23.2.2019 Kuopion turnauksessa, jossa tiedossa on vielä kolme ottelua ja niissä panoksena runkosarjan voitto.