Aluesarjan viimeinen turnaus pelattiin Juuan parkettikentällä, vastaan asettui turnausta isännöivä Coach Team ja hyvää nousua kauden aikana tehnyt Varta Varkaudesta. Molempia joukkueita vastaan olemme pystyneet ottavat voitot kauden aikana käydyistä peleistä.

Coach Team – FB Factor          0 – 9
Coach Teamia vastaan lähdettiin hieman kokeilemaan uusia kentällisiä ajatellen tulevia playoff karsintoja. Ensimmäinen erä pelattiin hieman tiiviimmin käyttäen vain oikeita C-ikäisiä tyttöjä ja mukana olleet D-tytöt saivat nauttia pelistä vaihtoaition puolelta. Kentällisten sekoittaminen ei muuttanut millään tavalla Factorin peliä, vauhti oli tuttua factoria ja pelin hallinta oli täysin meidän tytöillä. Joukkueen sisällä vaihdeltiin hieman myös pelipaikkoja joka näkyi positiivisesti pelaajien otteissa, tässä ottelussa valmennus vaihtoi pelaajien paikkoja ja peluutti hieman eripaikoilla pelaajia totutusta poiketen. Kokemus oli sen verran hyvä että taitaa jollakin pelaajalla olla ensi kaudella pelipaikan muutos edessä.

Toiseen ja kolmanteen erään siirryttiin taas jo tuttuun pelitapaan, eli kaikki mukana olevat pelaavat ja kaikkien peliaika on tasapuolista. Vaihtopenkiltä mukaan tulleet D ikäiset  lisäisivät joukkueen vauhtia kun pääsivät tuoreilla jaloilla pyörittämään peliä. Pelin hallinta säilyi täysin Factorilla ja maalipaikkoja oli todella runsaasti. Kolmanteen erään mennessä valmennus alkoi jo pyydellä hieman vauhdin rajaamista, mutta nyt näkyi selkeästi, että puhu mitä puhut, mutta nyt tehdään peliin mahdollisimman paljon maaleja, kyseessähän on kuitenkin maalitekopeli, jota ollaan koko kausi painotettu pelaajille.

Ottelu päättyi ansaitusti Factorin voittoon yhdeksällä maalilla. Joukkueesta paistoi hieman pettymys, ehkä muutaman maali lisää oli tyttöjen mielessä. Olisiko valmennus tehnyt kauden alussa tietynlaisen lupauksen, jos joukkue pääsee tiettyyn tavoitteeseen niin jotakin hauskaa olisi luvassa pelaajille valmentajan kustannuksella. Näin valmentajan kannalta maalien määrä oli todella hyvä ja täten ehkä hieman hätäisestikin tehty lupaus voidaan jättää odottamaan mahdollisia tulevia kausia.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Valokuvia ottelusta

 

Varta- FB Factor 4 – 5
Tähän otteluun lähdettiin taas periaatteella kaikki pelaa ja kyseessä oli kauden viimeinen runkosarjan ottelu, niin valmennus otti tyttöjen toiveet huomioon, pelipaikat ja ketjut sekoitettiin pelaajien toiveiden mukaan. Ottelu alkoi taas vauhdikkaasti Factorin viedessä peliä täysin Vartan päädyssä ja Vartan puolustaessa todella hyvin maaliaan. Ottelun alussa meidän tyttöjen vauhti näkyi kentällä hyvällä liikkeellä ja tämä liike palkittiinkin melko nopeasti kahdella maalilla. Meillä oli mukana 14 tyttöä turnauksessa jotka olivat antaneet turnauksen neljään ensimmäiseen erään aivan kaikkensa ja tämä alkoi näkyäkin toisessa erässä. Varta alkoikin päästä peliin paremmin mukaan. Ottelu oli maalien suhteen todella tasainen. Väsymys alkoi näkyä joukkueen puolustuspelaamissa ja välillä sorruttiin helppoihin virheisiin Vartan tyttöjen hyvän painostuksen alla, jonka seurauksena Vartan tytöt muistivat myös antaa kiitoksen maalien muodossa. Ottelun hallinnasta kertoon kuitenkin maalivahtien torjunnat, Vartan maalivahdilla torjuntoja melkein puolet enemmän kuin meidän Jennalla, joka pelasi kaksi erittäin hyvää ottelua tässä turnauksessa ja ensimmäisestä pelistä nolla peli, joka on todella hieno suoritus.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Valokuvia ottelusta

Runkosarja on nyt pelattu ja Factor keräsi sarjassa täyden pistepotin voittamalla kaikki pelaamansa ottelut. Nyt alkaa valmistautuminen playoff karsintoihin joiden pelipaikka ja joukkueet eivät ole vielä tiedossa muiden alueiden sarjojen ollessa vielä kesken.

FB Factor kiittää sarjan muita joukkueita hyvistä peleistä ja toivottavasti tavataan viimeistään ensi syksynä taas hienon lajin merkeissä.

*Valmentaja C-Tytöt*