Pitkä kausi alkaa olla lopuillaan ja nyt on edessä ne pelit, joita varten on paljon töitä tehty. Nyt otetaan toden teolla tytöistä kaikki irti. Harmi vaan, että näin monta hienoa tapahtumaa sattui samalle viikonlopulle ja osa tytöistä joutui vaikean tehtävän eteen valitsemaan mihin tapahtumaan lähtee pelaamaan.

A-tytöt
A-tyttöjen runkosarja päättyi lohkovoittoon ja playoff-karsinnoissa vastaan tulee Etelä-/Sisä-/Länsi-Suomen lohkon kakkonen RSS Panthers. Panthers on Factorin tytöille tuttu vastustaja, jota vastaan on pelattu aina tasaisia ja hyviä vääntöjä. A-tyttöjen playoff-karsinnat pelataan Riihimäellä, joten Panthersit pääsevät pelaamaan kotikatsomoiden edessä. Onko se hyvä vai huono asia, jää nähtäväksi. Factor pääsee playoff-karsinta viikonloppuun reilun kahden kentän vahvuudella. Muutama pelaaja on poissa kokoonpanosta ylioppilaskirjoitusten, loukkaantumisten ja sairastelun takia. Luonnollisesti C-ikäisiä pelaajia ei tähän viikonvaihteeseen saada mukaan, koska he ovat pelaamassa omia playoff-karsintapelejään Mustasaaressa. Ottelu Riihimäellä alkaa vasta klo 17.30, joten matkaan ei tarvitse lähteä ennen kukonlaulua. Lauantain ottelun voittaja pääsee sitten haastamaan sunnuntaina SM-sarjan seiskaa eli Rankkoja Ankkoja. Tämän ottelun voittaja etenee virallisiin playoff -peleihin taistelemaan aina Suomenmestaruudesta asti.

La 16.3.2019 klo 17.30 FB Factor – RSS Panthers
Su 17.3.2019 klo 15.30 SSRA – FB Factor/RSS Panthers

Tulospalvelu

C-tytöt
C-tytöt eivät hävinneet aluesarjassa yhtään ottelua ja etenivät vahvoilla otteilla playoff-karsintoihin. Arpa heitti Factorin tytöille vastaan karsintojen ensimmäisessä vaiheessa Etelä-Suomen aluesarjan voittajan SB Vantaan, joka on ollut omassa sarjassaan suorastaan ylivoimainen. Sanotaanko näin, että parempikin arpaonni olisi voinut olla. C-tyttöjen playoff-karsintojen pelipaikaksi valikoitui Mustasaari, joten linja-auto pääsee tekemään matkaa lähestulkoon vaakasuoraan halki Suomen itärajalta länsirannikolle. Ottelu SB Vantaata vastaan alkaa jo klo 13.30, joten tytöt joutuvat kampeamaan linkan kyytiin siinä vaiheessa aamua, että kukkokin kääntää vielä kylkeä. C-tytöt ovat suurin kärsijä siitä, että pelitapahtumat osuivat samalle viikonlopulle. Kauden aikana joukkueen kokoonpanossa on ollut mukana yhdeksän D-ikäistä tyttöä eli käytännössä puolet joukkueesta. Nyt matkaan lähdetään yhden maalivahdin ja kahden kentällisen voimin haastamaan muita aluesarjojen parhaita joukkueita. Periksi ei anneta yhtään ja hyvällä joukkuehengellä sekä periksiantamattomalla taistelutahdolla lähdetään kokeilemaan vapiseeko se Vaasankin veri.

La 16.3.2019 klo 12.00 O2-JLK – FBC Remix
La 16.3.2019 klo 13.30 FB Factor – SB Vantaa
La 16.3.2019 klo 16.00 O2-JLK/FBC Remix – FB Factor/SB Vantaa
Su 17.3.2019 klo 11.00 Lauantain voittaja – Josba

Tulospalvelu lauantai
Tulospalvelu sunnuntai

D-tytöt
D-tytöillä on molempien sarjojen viimeiset turnaukset lauantaina. Kaakkois-Suomen sarja huipentuu Lahdessa ja Savo-Karjalan sarja Kuopiossa. Ennen viimeisiä turnauksia Factorin tytöt ovat molempien sarjojen piikkipaikoilla ja varmistaneet jo aluesarjamitalit. Viimeisissä peleissä ratkeaa sitten mitalien värit. Päällekkäisten tapahtumien johdosta valmentajat ovat joutuneet miettimään pelaajien sijoittelua ja lopputulemana päädyttiin siihen, että pidempään pelanneet D-ikäiset tytöt lähtevät kolmen kentällisen voimin Lahteen ja Kuopion turnauksessa pelataan hyvin pitkälti E-tyttöjen joukkueella. Näin E-tyttöjen sarjassa kovaa jälkeä tehneet 08-09 tytöt pääsevät pelaamaan kovempia pelejä ja taistelemaan ylemmän ikäluokan aluemestaruudesta. Tyttöjen takiahan tätä hommaa tehdään, joten kauden aikana C-tyttöjen mukana pelanneiden 06-07-tyttöjen annettiin vanhempiensa kanssa tehdä päätös lähtevätkö he pelaamaan C-tyttöjen playoff-karsintoihin vai taistelemaan Kaakkois-Suomen aluemestaruudesta.

La 16.3.2019 klo 14.00  Crackers – FB Factor (Kaakkois-Suomi)
La 16.3 2019 klo 16.00 FB Factor – Pelicans Turkoosi (Kaakkois-Suomi)

La 16.3.2019 klo 13.00 FB Factor – Josba (Savo-Karjala)
La 16.3.2019 klo 16.00 SB Welhot – FB Factor (Savo-Karjala)

Tulospalvelu Kaakkois-Suomi
Tulospalvelu Savo-Karjala

Käytännössä kaikki seuran kynnelle kykenevät tytöt F-ikäisiä lukuunottamatta ovat taistelemassa pelikentillä. Nyt on pistetty niin sanotusti All In. Jännitystä on ollut jo havaittavissa ainakin valmennusportaassa. Seuraa Superviikonlopun tapahtumia tulospalvelusta ja Factorin somekanavilta.

Tsemppiä tytöille viikonloppuun!