E-tytöt pelasivat kauden 2018-2019 runkosarjan turnaukset kunnialla loppuun Juuassa 23.3. Matkaan lähti kahdeksan pistettä neljästä voitetusta ottelusta, joissa päivän aikana nähtiin selkeästi nousujohteinen kaava. Päivää koristi suuren suuri joukko yksilöonnistumisia eivätkä valmentajat voisi olla yhtään ylpeämpiä Factorin E-tyttösistä ja tästä loistokkaasta viimeisestä turnauksesta.

FB Factor Carelia – Varta 7-0
Ensimmäinen peli tytöiltä oli niin sanotusti perusvarma suoritus, jossa yllettiin omalle tasolle. Tämä peli kivasti käynnisti tytöt päivän toista ottelua varten ja oli mukava nähdä, kuinka pelaajat malttoivat pallon kanssa eikä kentällä nähty turhaa hätiköintiä. Tämä näkyi myös taululla – niin sanottu nollapeli maalilla olleelle Elsalle.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Apassit – FB Factor Arctic 4-7
Päivän toinen ottelu oli selkeästi tiukin ja vastustaja menikin jo pelin alussa johtoon. Alun vaikeuksien jälkeen Factor iski avausmaalinsa ja peli rentoutui. Moni pelaaja alkoi hoksata asioita, joita kauden aikana on käyty läpi ja pikkuhiljaa puolustus alkoi näyttää halutulta. Vastustaja ei missään vaiheessa löysännyt vaan antoi jatkuvan paineen Factorin päähän, mutta tämäkin selvitettiin vaihto toisensa jälkeen varsin tyylikkäästi. Lopussa koettiin vielä vaikeita hetkiä, mutta taas kerran taisteleva asenne ratkaisi voiton Factorille.

Ottelun tilastot

Maalikooste

FB Factor Carelia – SB Welhot musta 13-1
Jälleen kerran tasoa nostettiin ja tytöt näyttivät, että mihin he kykenevät. Uusin tulokkaamme Denice oli kuin uudelleen syntynyt tähän toiseen peliin ja pääsikin hienolla osumallaan avaamaan maalitilinsä. Jenni näytti taistelutahtoaan hyökkäyspäässä ja F-tytöistä vahvistukseksi mukaan lähtenyt Linda V. osoitti, että ranteissa on voimaa, kun melkein keskiviivalta lähtenyt veto ylsi aina vastustajan maaliviivalle asti. Oona pääsi näyttämään taitojaan myös kenttäpelaajana ja turvasi hienosti puolustuspään. Hieno peli tytöiltä.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Varta – FB Factor Arctic 3-13
Päivän viimeinen ottelu ja taso oli huipussaan. Koko viikko ja pitkin kautta on hoettu, että kentällä halutaan nähdä liikkeitä ja nyt niitä nähtiin. Kun jalat laitettiin liikkeelle ja pallo löysi kaverin lapaan, niin ilo oli irti ja verkot soi. Jos Arcticin ensimmäinen peli oli todella hyvä, niin tämä peli oli aivan loistava. Sen tietää muun muassa siitä, kun valmentajien ei tarvitse huutaa edes neuvoja kentälle. Näin kävi useaankin otteeseen eikä erätauoilla tekemiseen ollut käytännössä yhtään mitään lisättävää. Toinen F-tyttövahvistuksemme Sinna päästettiin tässä pelissä irti ja tämä näytti kentällä itsevarmoja otteita osoittaen kyvykkyytensä haastamaan vanhempiakin pelaajia.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Ottelu toisensa jälkeen pelaaminen näytti entistä paremmalta ja vihdoin ja viimein pääsimme todistamaan sitä, josta on koko kausi puhuttu – hyökkääjät tulivat tarpeeksi alas, jotta kaikki neljä pelaajaa saatiin puolustamaan eikä päivän aikana nähty yhtään, siis yhtään maalia, joka olisi tullut oman maalin edestä. Suuri kiitos tytöille kaudesta. Nyt eikun katseet kohti alueloppuhuipentumaa ja Särkänniemi Cupia.