E-tyttöjen kausi päättyi Kylmäojalla 13.4 alueloppuhuipentumaan, johon lähdettiin kahden joukkueen voimin, kun Arctic ja Carelia ylsivät runkosarjan kaksoisvoittoon. Sarjan neljä parasta joukkuetta pääsivät pelaamaan tässä turnauksessa mitaleista, joita Factorin joukkueiden lisäksi saapuivat havittelemaan myös SB Welhot Kuopiosta sekä Apassit Nilsiästä.

FB Factor Arctic – Apassit 15-4
Jännitystä oli ilmassa ja pelin alku olikin vaikea. Maaleja ei meinannut millään tulla ja vastustaja antoi painetta alusta lähtien. Vauhtia oli hurjasti, mutta Arcticin tytöt eivät suostuneet päästämään vastustajaa johtoon. Ensimmäisen erän vaikeudet oman parin pitämisessä korjattiin erätauolla, mikä tuotti tulosta. Vauhti alkoi laskea, oma pari löytyi ja Arctic laittoi toisen vaihteen silmään. Pian oltiinkin monen maalin johdossa eikä maalivirralle ollut tulla loppua. Vaihtopenkiltä päästiin ihastelemaan niin Minean ujuttamaa vanhanaikaista kuin myös Seelian napakkaa vetoa melkein keskiviivasta asti. Voiton kautta tie vei finaaliin.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Valokuvia ottelusta

SB Welhot musta – FB Factor Carelia 3-11
Toisessa välierässä kohtasivat Factorin ja Welhojen joukkueet. Carelia oli muodostettu lopputurnaukseen siten, että mukana oli kuusi E-tyttöä ja yhdeksän F-tyttöä. Myös Welhojen joukkueessa oli tässä ottelussa mukana neljä F-ikäistä tyttöä ja vähemmän aikaa pelanneita E-ikäisiä. Näin ollen molempien seurojen kaikki halukkaat pelaajat pääsivät mukaan aistimaan lopputurnauksen tunnelmaa ja pelaamaan yhden ennakolta tasaiseksi ajatellun pelin. Peli pysyikin tasaisenatoisen erän puoliväliin saakka, mutta sitten Factorin tytöt saivat jostain hirmu buustin ja alkoivat tehdä maaleja liukuhihnalta. Moni sanoikin katsomossa että ei meidän F-tytöt ole koko kauden aikana pelannut näin hyvin. Paljon kertoo se että joukkueen maaleista yli puolet meni F-ikäisten nimiin. Mutta salibandy on maalinteko peli ja toisesta välierästä hieman yllättäin Factorin Carelia finaaliin.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Valokuvia ottelusta

FB Factor Arctic – FB Factor Carelia 15-0
Tähän peliin Arcticin tavoitteeksi laitettiin pallollinen pelaaminen ja hyökkäykseen väkisin puskemisen sijaan korostettiin syöttelyä ja pelin rakentamista.  Vauhti oli tosi hiljaista eikä tämä tavoite täyttynyt aluksi lainkaan ja tytöille annettiinkin sääntö, että maali tehdään suoraan syötöstä. Tällä lailla tyttöjen oli pakko laittaa pallo liikkeelle ja hakea tyhjää tilaa, mikä alkoikin onnistua pelin alkua paremmin. Parhaalle tasollemme emme päässeet, mutta odotettu päivä päättyi iloisesti kultajuhliin, kun kaikki E-tytöt saivat kaulaansa kultamitalit.

Carelian tavoite oli saada venytettyä peliä niin pitkälle kuin mahdollista. Ja hyvinhän Carelian nuoret tytöt taistelivatkin, mutta eivät voineet mitään vanhemmille ja pidempään pelanneille Acrticin tytöille. Ja pelaajista oli myös havaittavissa, että heidän päivän pääottelu oli välierä Welhoja vastaan. Kaksi erää kuitenkin pelattiin kunniakkaasti sen jälkeen E-ikäiset siirtyivät kultajuhliinsa ja F-ikäisille pujotettiin kaulaan hopeiset mitalit, joihin he näyttivät olevan hyvinkin tyytyväisiä. Yhteistuumin sitten valmentajat suihkuun ja tikkarit suussa kohti kotia.

Ottelun tilastot

Maalikooste

Valokuvia ottelusta

E-tyttömme pelasivat kyllä kerrassaan hienon kauden. Eniten valmentajia ilahduttaa kehitys, jota on ollut havaittavissa niin yksilöissä kuin myös joukkuepelaamisessa. Olemme käyneet pelaamassa myös vanhempien tyttöjen peleissä, mukaamme on liittynyt uusia taitavia tyttöjä ja nyt kauden lopuksi kaikkien kaulaan pujotettiin kultainen mitali tämän hienon työn ja sen tulosten merkiksi. Kiitokset kaikille pelaajille, valmentajille, jojoille, huoltajille, vanhemmille, yhteistyökumppaneille, vastustajille ja ihan kaikille E-tyttöjen toiminnassa mukanaolleille kaudesta 2018-2019.

Nyt sitten katseet kohti Särkänniemi Cupia.