D tyttöjen haastajareissulla Tampereella

Lauantain ensimmäinen peli Tampereen paikallisjoukkue Kooveeta vastaan oli tiukka. Peli alkoi jo kello 8.00 aamulla. Factorin tyttöjen terävyys ei ollut parhainta mahdollista tasoa. Tässä ottelussa meille tarjottiin voittoa, mutta kärsimme niukan tappion. Harmittavaa oli se, että iskukykyisempänä, terävämpänä normaalilla suorittamisen tasolla olisimme voineet voittaa.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui kova Classic. Classicin joukkue kokonaisuutena on mukana FBA- maajoukkuetiellä. Heidän pelillinen tasonsa on varmaa, hallittua ja helpon näköistä. He tekevät niitä asioita, mitä me olemme myös opetelleet, mutta emme vielä sisäistäneet. Heille ansaitusti tästä ottelusta voitto.

Päivän kolmannessa ja viimeisessä ottelussa vastaan asettui Kirkkonummen Rangersin tytöt. Factorin tytöille alkoi riittämään jo häviäminen koko päivän hyvin taistelleet tytöt ottivat tästä ottelusta selkeän voiton. Maalihanat alkoivat aueta ja hymyä tulla huulille. Hyvällä mielellä päivä päätettiin.

Illaksi koleaan Särkänniemeen ja sen jälkeen hotellille.

Sunnuntaina oli vuorossa pronssiottelu, jossa vastassa oli sama Rangers. Kaikille oli selvää ettei Tampereelta lähdetä ilman mitalia, joten ensimmäisestä sekunnista taisteltiin täysillä ja hallinta pysyikin ottelun ajan Factorilla. Ottelussa ei ollut hädän hetkiä ollenkaan. Mitalia kyllä juhlittiin, mutta näki että hampaankoloon jäi jotain.

Kiitos tästä turnauksesta. Tämä ikäluokan joukkue on porukka mikä ei periksi anna. Aina ei tahtotila ratkaise. Menestyäkseen tarvitsee ihminen kokonaisvaltaista hyvinvointia, lepoa, oikeanlaista ravintoa ja hyväksyvää fiilistä.

Kiitos kaikille mukana olleille ja kanssaeläjille!

Kausi alkaa olla paketissa ja repussa monta uutta, hienoa kokemusta.

Hyvää kesän odotusta!

D- tytöt pääsevät ansaitulle kesälomalle toukokuun ajaksi. Kesäkuussa jatketaan muuttuneilla kuvioilla. C:hen siirtyvät tytöt aloittavat kesätreenit samoin tein. Kesä, silloin luodaan pohja syksylle. Treeni- intoa kaikille!

Muistattehan, että tämä on joukkuepeli jossa on erilaisia rooleja ja kaikkia tarvitaan. Parhaimmat tulokset saavutetaan hyvässä yhteishengessä ja virheitä sallivassa ilmapiirissä. Olkaa yhtä ja samalla puolella. Menestystä teille tulevaan!

 

E-tytöille kelpo pelit Suomen kärkijoukkueiden seassa.

Särkänniemi cupin E-tyttöjen sarja tiedettiin jo ennalta kovaksi ja Factorin tytöt lähtivät testaamaan taitojaan Etelä- ja Sisä-Suomen taitavia tyttöjä vastaan. Pelit aloitettiin lauantaina aamutuimaan ja väsymyksestä huolimatta pelistä Classicia vastaan taisteltiin 5-3 voitto. Toisessa pelissä oli vastassa Light Iron ja peli oli loppuun saakka todella tasainen. Aivan viimeisille minuuteille asti jännättiin ja Factorin tytöt tekivät voittomaalin voittaen pelin 5-4. Voiton merkityksestä kertoo se, että Light Iron on Etelä-Suomen mestari ja aivan ehdoton Suomen huippujoukkue E-ikäisissä, jollei jopa paras.

Kahden muun lohkon voittajat jatkoivat suoraan välieriin, mutta Factorin tytöt lohkovoittajista pienimmällä maalierolla pääsi hakemaan vauhtia puolivälieräpelistä OFBC:tä vastaan. Peli päättyi Factorin voittoon 6-2 ja seuraavaksi luvassa oli välieräpeli, jossa ratkottiin, mitkä joukkueet pelaavat finaalissa ja mitkä pronssipelissä. ÅIF voitti välierän 8-2 ja meillä oli edessä pronssiottelu. Tässä vaiheessa tytöissä alkoi näkyä rankan viikonlopun ja Särkänniemessä riekkumisen jäljiltä väsymys, mutta pronssiotteluun lähdettiin energisellä asenteella. Kovan taistelun jälkeen Steelers vei pronssiottelun lukemin 5-1 ja Factorin E-tytöt sijoittuivat Särkänniemi cupissa neljänneksi.

F-tytöt nappasivat mestaruuden

Koko kauden viimeinen turnaus on nyt taputeltu. Lähes kaikki F-tytöistä osallistuivat Särkänniemi Cupiin ensimmäistä kertaa, ja kokemus oli vieläkin muistorikkaampi kuin mitä tytöt olisivat perjantai-illan bussimatkalla pystyneet kuvittelemaankaan! Lauantaina herättiin aikaisin hotellin aamupalalle, jotta oltaisiin terässä viikonlopun ensimmäisessä pelissä. Näin tapahtuikin, ja peli päättyi 10-3 Factorille! Siitä oli hyvä jatkaa toiseen peliin hyvillä fiiliksillä, ja suht tasaisen väännön jälkeen tytöt pääsivät iloitsemaan taululla näkyvistä 6-4 lukemista. Pelien ja ruokailun jälkeen päivä jatkui Särkänniemessä telmimisen merkeissä ja iltauinnilla hotellin altaalla. Vaikka takana oli pitkä päivä, intoa ja energiaa riitti vielä sunnuntaillekin: välierä ottelu pelattiin klo 15 eiliseltä päivältä tuttua joukkuetta vastaan. Hieno peli päättyi lukemiin 4-2, ja se tarkoitti sitä, että ollaan finaalissa! Tässä vaiheessa viimeistään jännitti se, mitä kentällä tulee seuraavaksi tapahtumaan…
Finaali tosiaan piti kaikki jännityksessä loppuun asti. Vetoja tuli paljon kumpaankin päähän, mutta tilanne säilyi pitkään 2-2. Toisen erän puolessa välissä Factorin tytöt siirtyivät 3-2 johtoon. Lopulta peli päättyi noihin lukemiin, ja sen jälkeen olivatkin kaikki tytöt yhtä hymyä! Kaikissa viikonlopun peleissä oli nähtävissä niin yksilön kuin myös joukkueen sisällä tapahtunutta kehitystä; vetoja ja hienoja maaleja, maalivahdeilta aivan mahtitorjuntoja ja heittoja, pallon kuljettamista ja läpiajoja sekä syöttökuvioita. Erityisen hyvää palautetta tytöille annettiin sisäänlyöntitilanteista ja oman pelaajan peittoamisesta. Näillä onnistumisilla ja kultamitalit kaulassa siirrytäänkin seuraavaksi hetken harkkatauolle – jonka tytöt ovat toden totta ansainneet!

 

 

Lisää valokuvia Särkänniemen Salibandy Cupista