Kauan odotettu ensimmäinen sarjaturnaus pelattiin Joensuussa Energy liikuntakeskuksella. Lähes tulkoon kaikki pelaajat oltiin saatu mukaan kokoonpanoon ja joukkueesta pystyi aistimaan pientä ja vähän suurempaakin jännitystä pitkän pelitauon jäljiltä.

FB Factor – TuuU 5-6 (0-1, 2-1, 3-4)
Kauden ensimmäiseen pelin vastustajaksi saatiin aina niin vaikea Tupis. Ja vaikeahan pelistä tälläkin kertaa tuli. Ensimmäinen erä oli puolin ja toisin hyvin tunnustelevaa erän ainoa maali merkattiin Tupikselle maalinedushässäkän päätteeksi. Toisessa erässä Tupis siirtyi jo kaksi nolla johtoon ennenkuin Factorin kone käynnistyi. Mersu sai kunnian tehdä joukkueen avausmaalin ja viisi minuuttia sen jälkeen Nepu toi pelin jo tasoihin. Kolmannen erän alkuun Tupis siirtyi jälleen maalin johtoon, kunnes Factorin maalihanat aukesivat kunnolla. Reiluun neljään minuuttiin pallo löysi tiensä Tupis maaliin kolme kertaa Siljan, Ninnin ja Maijan toimesta. Tässä vaiheessa näytti siltä, että Factor menisi menojaan, mutta mitäs vielä. Tupis tuli aikalisältä kuin uudesti syntyneenä ja paukutti vielä kolme maalia vieden ottelun lukemin 5-6. Neljä minuuttiia ennen loppua johdettiin vielä kahdella maalilla ja peli oli täysin hallussa, mutta ei oltu vielä valmiita kauden avausvoittoon.

Factorin pistenaiset: Silja 1+1, Maija 1+1, Merike 1+0, Nepu 1+0, Ninni 1+0, Noppa 0+1, Jutta 0+1, Hete 0+1

Ottelun tilastot

FBI – FB Factor 5-4 (2-0, 1-4, 2-0)

Toisessa pelissä vastaan asettui sarjanousija FBI, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Ulma. Joukkueen pelaajat ovat todella kokeina ja heillä on aivan huippuluokan maalivahti, jonka Factorin naisetkin saivat varsinkin ensimmäisessä erässä huomata. Ensimmäisessä erässä vastustajan veskarilla oli peräti 11 torjuntaa, mutta erän molemmat maalit teki silti FBI. Toisessa erässä Factorin naiset rupesivat lopultakin löytämään aukkoja vastustajan maalilta ja toimittavat pallon neljä kertaa verkon perukoille.  Harmittavasti FBI sai erän lopussa vielä kavennettua tilanteeksi 3-4. Kolmannen erän alkuun FBI sai lyötyä pelin tasoihin ennenkuin Factorin tarjottiin etsikkoaikaa ratkaista ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta edes viidellä kolmea vastaan pelatessa. Ja jos et itse tee ylivoimamaalia niin sitten sen tekee vastustaja. Kolmisen minuuttia ennen pelin loppua FBI siirtyi yv maalilla 5-4 johtoon. Viimeisten minuuttien aikana Factorilla oli vielä paikat tuoda peli tasoihin, mutta ylärimaa lähemmäksi maalia ei tällä kertaa päästy. Jälkimmäistäkin peliä siis johdettiin kahdella maalilla, mutta tälläkin kertaa peli kuitenkin kääntyi lopussa vastustajan maalinvoitoksi.

Factorin pistenaiset: Salla 1+1, Emppu 1+0, Maija 1+0, Merike 1+0, Nakki 0+1, Noora 0+1

Otteluntilastot

Kauden eka turnaus oli varmasti juuri niin hankala kuin etukäteen osasi odottaa. Pajon oli peleissä hyvääkin, mutta paketti ei kummassakaan pelissä kestänyt vielä kasassa täyttä peliaikaa. Onnistumisia tuli heti alusta alkaen laajalla rintamalla ja 12 naista kirjautti itsellen tehopisteitä ja jokainen kentällinen onnistui maalinteossa. Tämä tietää hyvää pitkässä juoksussa, kun sarja lähtee todenteolla käyntiin. Sarjassta näyttäisi tulevan todella tasainen ja jokainen joukkue voi voittaa kenet vaan. Seuraavat pelit pelataan Kontiolahden liikuntahallilla 26.10.2019 ja siellä vastassa Papas ja JorJy.