Ajankohtaista

Varkauden turnaukseen C-tytöt joutuivat lähtemään flunssa-aallon raatelemana. Kokoonpanosta oli poissa 10 tyttöä, mutta ison rosterin ansiosta kasassa oli kuitenkin kolme täyttä kentällistä ja kaksi maalivahtia. Kaikki kentälliset menivät kuitenkin uusiksi, kun poissaolijoita oli tasaisesti jokaisesta viisikosta.

FB Factor – Crackers 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)
Päivän ensimmäinen ottelu oli kärkikamppailu, jossa homman juoni oli selvä jo alusta alkaen. Factorin tytöt pitivät palloa ja Crackers puolusti niin vimmatusti ja iski teräviä vastahyökkäyksiä. Factorin tytöt saivat tehtyä ottelun avausmaalin, mutta sen jälkeen maaleja ei saatu sitten millään vaikka paikkoja oli vaikka muille jakaa. Näin pieneen maalimäärään ei olla tällä kaudella jääty kuin kaksi kertaa. Kaikki kunnia Crackersille, joka hoiti puolustuspäänsä todella kurinalaisesti. Mitä pidemmälle peli eteni niin sitä enemmän Factorin tyttöjen peli meni puskemiseksi, kun onnistumisia ei tullut. Maalivahtien torjunnat ottelussa oli Factor 13 ja Crackers 33. Factorin tytöt vetivät vielä varmaan samanverran kuteja ohi ja yli maalin, mutta maaleja ei vaan saatu. Näin voidaan sanoa että ansaittu voitto Crackersille ja sarjataulukossa joukkueiden piste-ero kutistui kolmeen pisteeseen.

Factorin pistetytöt: Elna 1+0, Lilja 0+1

Ottelun tilastot

PyY – FB Factor 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)
Päivän toinen peli olikin sitten hurlumhei sählyä parhaimmillaan. Kumpikaan joukkue ei passaillut vaan päästäpäähän mentiin sellaista kyytiä, etää oksat pois. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyvässä vireessä ja heidän ansiostaan maalimäärät jäivät näinkin pieniksi. Maalipaikkoja kyllä molemmilla joukkueilla oli yllin kyllin. Peli olisi voinut päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon, mutta tällä kertaa Factorin tytöt olivat juurikin tuon maalinverran parempia. Ensimmäistä kertaa myös tyttöjen tunteet kuumenivat puolin ja toisin. Pientä sanailua ja tönimistä oli läpi ottelun. Mitään sikailua tai ylilyöntejä ei tapahtunut, mutta kylmäpusseille oli käyttöä molemmissa vaihtiaitioissa. Tämä tietysti hyvin kuvastaa sitä miten molemmat joukkueet halusivat ottelun voittaa.

Factorin pistetytöt: Jennica 0+2, Elli 1+0, Lilja 1+0, Saara 1+0,

Ottelun tilastot

Varkauden turnaus oli tytöille hyvin opettava. Jos peleissä ja treeneissä hommia ei tehdä satalasissa niin tulos voi olla juurikin tälläinen. Tähän täytyy myöntää, että oppi meni ainakin väliaikaisesti perille ja turnauksen jälkeisissä treeneissä tekeminen on ollut ehkä jopa kauden parasta. Tappio Crackersia vastaan tuli siis hyvään paikkaan ja työnteko maustuu taas joukkueelle eritavalla ja se on hyvä merkki. C-tyttöjen aluesarjaa on jäljellä vielä kaksi turnausta. Seuraava turnaus pelataan Kontiolahdella 8.2.2020. Pystyykö Factorin tytöt varmistamaan jo playoff-karsintapaikkansa siellä vai jääkö vielä viimeiseen turnaukseen kovat panokset? Tule paikan päälle katsomaan.