Ajankohtaista

C-tytöt pitivät tänään kauden avauspalaverin ja aloittivat harjoittelun kohti tulevan kauden koitoksia. Tulevalla kaudella joukkue ei enää joudu antamaan tasoitusta muille joukkueille pelaajien ikien puolesta. Tulevan kauden joukkueessa on 20 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Näistä pelaajista 18 tyttöä on oikeasti C-ikäisiä ja joukkueen mukaan on heidän lisäksi nostettu viisi 2007-syntynyttä D-tyttöä.
Joukkueen pelaajista 14 tyttöä oli voittamassa menneellä kaudella Kaakkois-Suomen D-tyttöjen aluesarjaa. Joukkue tulee osallistumaan syyskuussa pidettäviin C-tyttöjen SM-karsintoihin ja luonnollisesti tavoite on päästä pelaamaan SM-sarjaan. SM-sarjaan pääsyä tärkeämpi tavoite tulevalle on saada iskostettua joukkueen pelaajille urheilullista elämän tapaa ja totutella tytöt treenaamaan jälleen astetta kovempaa kuin aikaisemmin.

Viime viikolla pidettyjen lähtötasotestien perusteella joukkueelle on laadittu fysiikkavalmentaja Anssi Turusen johdolla, muun muassa nopeusominaisuuksia kehittävä harjoitusohjelma. Anssi on toiminut Factorissa isoimpien tyttöjen fysiikkavalmentajana jo useamman kauden ajan. Anssi toimii Factorin C-tyyttöjen lisäksi myös mm JoMan superpesisjoukkueen fysiikkavalmentajana.

Maalivahtiosastoa kesän ajaksi tulee valmentamaan Venny Huhta. Nuoresta iästä huolimatta Vennylle on kertynyt jo reippaan puoleisesti pelivuosia tolppien välissä. Venny aloittaa maalivahtien sparraamisen heti harjoituskauden alussa ja on joukkueen mukana elokuulle saakka. Sen jälkeen Venny siirtyy pelaamaan Sveitsiin paikallista A-tyttöjen mestaruussarjaa. Venny on maalivahtien apuna kaikissa lajitreeneissä. C-tyttöjen lisäksi Venny toimii myös D-tyttöjen maalivahtivalmentajana kesän ajan.

FB Factor C-tytöt kaudella 2019-2020

Maalivahdit
Krista Lundqvist
Jenna Ratilainen
Irina Päivinen

Kenttäpelaajat
Elli Saastamoinen
Anni Timonen
Juliaana Juvonen
Jenni Timonen
Anna Ronkainen
Netta Toropainen
Jennica Holopainen
Nea Hulkko
Saara Liimatta
Veera Heikkilä
Nella Karvonen
Moona Martikainen
Sira Miettinen
Veera Liukka
Elna Voutilainen
Milla Lehtinen
Lilja Tahvanainen
Elsa Haakana
Ella Pikkarainen
Maija Juvonen

Valmentajat
Markus Holopainen
Lassi Tahvanainen
Anssi Turunen (fysiikkavalmentaja)
Venny Huhta (maalivahti valmentaja)

Taustatiimiä tullaan täydentämään alkukesän aikana.