Hyvin valmistautunut ja ennen kaikkea hyvin yhdessä harjoitellut C-Tyttöjoukkue pääsee vihdoin näyttämään mitä ollaan opittu syksyn aikana. Vastaan kauden ensimmäisessä turnauksessa asettuvat koviksi joukkueiksi ennakoidut Coach Team Juuasta ja Welhot Kuopiosta. Syksyn aikana olemme harjoitelleet joukkue pelaamista ja valmentajan odotukset peleiltä ovat suuret, tavoite haastaa jokainen sarjan joukkue ja näyttää että viime kautena saadut häviöt tulevat olemaan historiaa tässä sarjassa.

FB Factor – Coach Team(Juuka) 4 – 0 (1-0, 2-0, 1-0)
Pelin teemana oli laukaisupaikkojen hakeminen ja saada aikaan sellainen liike aikaan että juostaan vastustaja pelistä ulos.

Ensimmäinen erä alkoi suunnitelmien mukaisesti, joukkueemme sai palloa toimitettua hyvin vastustajan alueelle ja laukauksia saatiin hyvin aikaan. Coachin tytöt peittivät laukauksia erittäin hyvin ja vastustajan maalivahti esitti myös erittäin laadukkaita torjuntoja. Meidän vauhti ja laukauksien laatu palkittiin yhdellä osumalla.

Toiseen erään meidän liike jatkui erittäin hyvänä, Couch Team pääsi myös välillä pelin mukaan vastahyökkäyksillä ja sai myös kertaalleen kolisteltua maalimme kehikkoa, mutta suurimmaksi osaksi heidän laukaukset päätyivät meidän maalissa hyvin pelanneet Jennican torjuntoihin. Meidän laukaukset upposivat kahdesti vastustajan maaliin ja myös tämä erä meni meidän nimiin.

Kolmas erä jatkui samalla tavalla kuin edellisetkin erät, Factor hallitsi hyvin peliä nopeiden tyttöjen ansiosta, syötöt osuivat hyvin kohdallaan ja liike säilyi hyvänä pelin loppuun saakka. Factorin neljäs maali syntyi erittäin hienosta laukauksesta kohden yläkulmaa ja vastustajan maalivahti oli voimaton.

Peli kokonaisuudessa Factorin hallintaa, mutta Coachin tiivisti viisikkona puolustanut joukkue peitti hyvin vetomme ja tulos kuitenkin ansaitusti Factorille 4-0.

Factorin pistetytöt: Nea Uimonen 1 + 0, Netta Toropainen 0 +1, Elli Saastomoinen 1 + 0, Juliaana Juvonen 1 + 0, Nea Hulkko 0 + 2, Sira Miettinen 1 + 0, Moona Martikainen 0 + 1

Jennica Holopainen 8 torjuntaa

Maalikooste

SB Welhot – FB Factor 1 – 10 (1-1, 0-5, 0-9)
Päivän toinen matsi welhoja vastaan herätti pelaajissa hieman epävarmuutta, viime kaudella jokainen peli hävittiin  welhoille ja tämä näkyi tytöissä epävarmuutena ennen peliä.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin Factrorin tytöillä todella arastellen, liike oli melkein nollassa, hieman jopa oli aistittavissa pientä pelkoa vastustajaa kohtaan. Tämä kostautuikin hyvin nopeasti ja reilun minuutin pelaamisen jälkeen Welhot siirtyi 1-0 johtoon. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen saatiin tehtyä tasoitus ja ensimmäiselle erätauolle päästiin 1-1 tasatilanteessa.

Erätauolla pelaajia muistuteltiin mitä oltiin syksyllä treeneissä tehty ja missä me olemme hyviä. Tämä alkoikin sitten näkyä myös kentällä, Hallinta siirtyi täysin Factorin tytöille, liike nousi sille tasolle mitä on harjoituksissa nähty ja maaleja alkoi sitä kautta syntyä hyvin pelanneen vastustajan maalivahdin taakse. Palloa saatiin toimitettu nopeasti hyökkäysalueella ja saatiin sitä kautta useita vaarallisia tilanteita aikaan. Maaleja Factor latoi tähän erään viisi ja peli näytti siltä kuin valmentaja toivoi.  Tilanne toisen erän jälkeen Factorille 6-1

Kolmanteen erään lähdettiin tekemään lisää maaleja. Painostus pysyi hyvän liikkeen ansiosta koko erän Factorilla ja joukkue pelasi ottelun loppuun saakka samalla liikkeellä ja itse varmuudella joka toisessa erässä löydettiin, tästä tuloksena vielä kymmenes maali kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua.

Tämä toinen peli oli myös osoitus pelaajien itseluottamuksen tärkeydestä, silloin kun uskotaan itseemme niin kaikki on mahdollista.

Factorin pistetytöt: Veera Liimatta 3 + 0, Saara Liimatta 0 + 1, Elli Saastamoinen 0 + 1, Nea Hulkko 4 + 0, Anna Ronkainen 0 + 1, Krista Lundgvist 0 + 1, Sira Miettinen 1 + 1, Lilja Tahvanainen 1 + 0, Moona Martikainen 1 + 1