Lunta sataa hiljalleen, voisi melkein jopa sanoa että huomaamattomasti ja joukkue suuntaan kohden Kuopiota, Ylä-Pyörön koulua jossa C-tytöt aloittavat vuoden 2019 pelaten ensin Juuan Coach Teamia vastaan ja sen jälkeen joukkue pääsee testaamaan tämän hetkisen kuntonsa Kuopion Welhoja vastaan. Matkaan lähdimme kahdella ketjulla, samaan aikaan oleva D-tyttö turnaus Mikkelissä verotti hieman pelaajiamme. Tavoitteena peleissä oli kuitenkin pitää samaa vauhtia ja tempoa päällä kuin pelatessa kolmella täydellä ketjulla. Luvassa oli siis rankka ja paljon peliaikaa sisältämä turnausmatka joukkueen tytöille.

FB Factor – Coach Team Juuka
Ensimmäinen peli Juuan hyvin taistelevaa ja fyysista joukkuetta vastaan alkaa meillä hieman ihmetellen, ehkä tytöt odottivat niin sanottua helppoa voittoa. Ensimmäinen erän alussa Coach aloitti ansaitusti maalien tekemisen, siirtyen 1-0 johtoon hienolla joukkue pelaamisella. Tässä vaiheessa Factorit tytöt edelleen jatkoivat samaa pelaamista millä erä oli aloitettukin, liike ja nopeus puuttui kokonaan ja katsomosta alkoikin kuulua jo hieman vihjailua, nytkö Factorin voittokulku katkeaa ja sarja alkaa tasoittua. Ennen ensimmäisen erän loppumista saatiin kuitenkin tasoitus maali aikaan ja erätauolle päästiin siedettävissä lukemissa.

Ensimmäisellä erä tauolla valmentajalla oli selvä suunnitelma ja kysymys kuuluikin kaikille pelaajille, mitkä asiat meillä puuttui ensimmäisestä erästä 😊? Jokaisen tytön suusta tuli sama vastaus ja ison hymyn ja naurun kera ja jokaiselle pelaajalle tuli selväksi kuinka kaksi viimeistä erää pelataan.

Se vahvuus joka on meillä ollut koko kauden löytyi taas otteluun, toinen sekä kolmas erä taas sitä tuttua, normaalia Factorin pelaamista, Tytöt tekivät sen minkä parhaiten osaavat ja mitä ollaan treenattu koko syksy. Joukkue liikkui sovitun mukaisesti ja maalien tekeminen alkoi taas maistua joukkueen voimin.

Ottelu päättyi ansaitusti Factorin voittoon 7 – 1

SB Welhot Kuopio – FB Factor
Pari tuntia taukoa edellisestä pelistä. Väliaika käytettiin tankkaamiseen ja kaupassa käyntiin illan kotimatkaa ajatellen. Nyt päästään todella testaamaan kuinka joukkueen kunto kestää pelata kahdella kentällä kovaa Kuopiolaisten ryhmää vastaan. Welhojen joukkue on jo edellisessä peleissä näyttänyt osaamisensa ja kova ottelu on tiedossa.

Ensimmäiseen erään lähdettiin toteuttamaan tuttua pelitapaa, tarkoituksena karvata mahdollisimman korkealta, hallita peliä jo vastustajan päädystä saakka. Ensimmäinen ja toinen erä mentiin suunnitelman mukaisesti. Joukkueen juoksuvoima säilyi hyvänä, pystyimme estämään Welhojen pelin rakentamisen melkein kokonaan, muutamaan yksittäistä hyökkäystä lukuun ottamatta. Pelin kontrolli säilyi täysin Factorin komennossa. Toisen erän loppupuolella alkoi väsymys jo näkyä ja viimeinen erätauko tuli enemmän kuin tarpeeseen. Tilanne kahden erän jälkeen Factorin tytöille 4 – 0.

Toisen erän tauon aikana nostettiin jalat laitaa vasten ja yritettiin saada hieman palautumista kolmanteen erään. Kaksi ensimmäistä erää antoivat merkkejä jo siitä että Welhot tulee hyville maalinteko paikoille jossa emme jaksaisi pitää korkeaa karvausta yllä. Meidän tyttöjen osalta kolmas erä alkoi väsyneen joukkueen taisteluna. Pelaajilla alkoi jalka painaa ja vastustajan pelaajat pääsivät irtaantumaan meidän vartioinnista ja parhaimmillaan tai pitäisikö sanoa että pahimmillaan Welhojen taitava joukkue pääsikin parin maalin päähän meistä. Tässä vaiheessa aikalisä ja tytöille hieman aikaa levätä ja yrittää kerätä voimia viimeistä 9 minuuttia varten. Aikalisän jälkeen Welhot pääsi vielä maalin päähän Kontiolahtelaisista. joukkue taisteli väsyneenä tehden vielä yhden maalin ennen vapauttavan loppusummerin soimista ja täten tiukaksi muodostunut taistelu päättyi Factorin tyttöjen kuitenkin ansaittuun 6 – 4 Voittoon

Joukkueelle Kuopiosta 4 pistettä tuomisena Pohjois-Karjalaan ja samalla myös varmistui aluesarjan mestaruus. Joukkue jatkaa puhtaalla pelillä kohti kotiturnausta Kontilahteen jossa kaksi ottelua ja kauden viimeiset pelataan Juuassa.