Ajankohtaista

Kauden toinen kotiturnaus pelattu, osalla tytöillä alla tiukat pelit D-tyttöjen kaakkois-Suomen turnauksessa, joka myös hieman näkyi molemmissa peleissä. Vastaan asettui ennakko-odotuksien perusteella kaksi aivan erilaista joukkuetta. Ensimmäisessä pelissä Factorin tytöt kohtasivat Varkauden joukkueen joka on voitettu aika selkeillä numeroilla kahdesti ja myöhäisemmässä pelissä vastaan asettui hieman paremmin liikkuva ja hyökkäävä joukkue Kuopiosta.

FB Factor – Varta                     3 – 2
Otteluun valmistautuminen oli hieman vajavaista, otteluun lähdettiin hieman huonolla asenteella, joukkue oli kuitenkin voittanut edelliset kohtaamiset selkeästi ja molemmat ottelut olisi voittaa vaikka keskeytyksellä. Syyttävä käsi huonosta asenteesta voidaan osoittaa suoraan valmennuksen suuntaan, alkupalaverissa painotettiin hieman vääriä asioita ja ajatukset olivat ehkä jo seuraavassa pelissä. Ja tälläinenhän asenne tarttui näköjään nopeasti myös pelaajiin.

Ensimmäisessä erässä Factorin tytöt saivat nopeasti avausmaalin aikaan ja peli näytti yhtä helpolta kuin edellisetkin kohtaamiset. Toinenkin maali syntyi melkein heti erän alkuun ja sen jälkeen ruvettiin taas odottamaan ”helppoa” peliä ja tässä vaiheessa ottelu näytti voitetulta.

Toisen Erän alussa Varta pääsi kaventamaan ehkä hieman onnekkaasti ja numeroiden valossa tilanne näytti tiukalta, ”vain” 2-1 Factorin tytöille. Erän aikana saimme tehtyä peliin kolmannen maalin ja tilanne näytti hieman valoisemmalta. Vielä ennen toista erä taukoa Varta pääsi kaventamaan onnistuneesta rangaistuslaukauksesta tilanteeksi  3 – 2.

Kolmas erä oli maaliton, tilanteita kuitenkin riitti Vartan päädyssä mutta viimeistely hieman ontui ja maalit jäivät saamatta.

Ottelu päättyi numeroiden valossa niukasti Factorin voittoon. Pelissä näkyi meidän tyttöjen huono liike ja otteluun lähdettiin ns. takki auki asenteella, joka näkyi jokaisella osa alueella. Ottelu oli kuitenkin selvästi Factorin tyttöjen hallintaa josta maalivahtien torjunnat kertovat karua kieltä, Varta 28 torjuntaa ja Factorin maalissa hyvin pelanneelle Irinalle 11 torjuntaa. Suurin osa Factorin tyttöjen laukaisuista päätyi kuitenkin Vartan puolustajien uhrautuvaan puolustukseen sekä myös hallin takaseinät saivat osakseen aivan liikaa osumia.

Pääsemme kohtaamaan Vartan joukkueen vielä kertaalleen tänä kautena ja siihen otteluun on lähdettävä aivan toisella asenteella.

Factorin pistetytöt: Anna 1+1, Elli 1+0, Veera 1+0, Jennica 0+1, Anni 0+1

Ottelun tilastot

Maalikooste

Valokuvia ottelusta

FB Factor – Welhot                  9 – 7
Otteluun lähdettiin hakemaan peliin parempaa liikettä kuin edellisessä Vartaa vastaan pelatussa ottelussa, painotuksena oli vastustajan maalin edessä rohkea pelaaminen. Ottelusta tulikin melkoinen maalijuhla, yhteensä 16 tehtyä maalia. Maalimäärä kuulostaa todella hyvältä, jos ne kaikki olisivat olleet kaikki Factorin tekemiä. Ottelu meni loppuun saakka tasaisissa tunnelmissa, joukkueet onnistuivat hyvin luomaan maalinteko paikkoja ja niissä myös onnistuttiin. Joukkueet pelasivat hyvää hyökkäyspeliä ja puolustus jätettiin hieman taka-alalle. Ennen ottelua painotettiin Factorin puolella rohkeaa hyökkäyspeliä, mennään rohkeasti koko joukkueena ylös maalinteko paikkoihin ja valmennus muistutti ja painotti vain tiettyä asiaa: ottelun voittaa se joka tekee enemmän maaleja, riittää kun tekee yhden enemmän kuin vastustaja. Samalla myös ”annettiin” lupa unohtaa oma puolustus teemalla että pitäähän maalivahdille myös antaa hieman tekemistä. No, hieman vähempikin työmäärä maalivahdille olisi riittänyt näin jälkikäteen mietittynä. Onneksi Jennica hoiti tonttinsa erittäin mallikkaasti, ansaiten hienot 19 torjuntaa.

Factorin tytöt jaksoivat pelata hyvällä liikkeellä koko ottelun. Meidän tyttöjen asenteesta kertoo joukkueen ollessa tappiolla jo 3- 5, niin liike vain jatkui ja vaihtopenkiltä kuului rohkaisevia kannustuksia: Ei meillä ole mitään hätään, maaleja tulee kuin vain pidetään liike ja muistetaan laukoa.

Factorin pistetytöt: Nea H 3+2, Saara 1+3, Moona 0+3, Sira 2+0, Anna 1+0, Elli 1+0, Nea U 1+0

Maalikooste

Seuraava ja samalla kauden viimeinen turnaus pelataan Juuassa 23.2. Sen jälkeen joukkue aloittaa valmistautumisen 15.3 pelattavaan valtakunnalliseen play off turnaukseen, jossa pääsemme testaamaan todellisen tasomme muiden aluelohkojen voittajia vastaan.