Kotiturnaukseen Kontiolahdella mahtui paljon hyvää, mutta vaikeuksiltakaan ei vältytty. Yksi pelaajista sai sisäpelikenkänsä ja pelipaitansa juuri ennen ensimmäistä peliä, ensimmäisessä pelissä oli suuria käynnistymisvaikeuksia ja toiseen peliin oli unohdettu varata maalivahdinvarusteet. Näistä selvittiin ja jokaisesta Factorin pelistä jäivät pisteet Kontiolahteen.

FB Factor Arctic – Josba 6-2
Tulos antaisi olettaa, että meillä ei ollut mitään hätää, mutta toisin oli. Jo alkulämmittelyssä oli havaittavissa vaikeuksia käynnistyä päivään ja tämän kanssa taisteltiin hyvin kauan ennen kuin peliin päästiin kunnolla mukaan. Ensimmäisessä vaihdossa 11 sekunnin jälkeen Josba siirtyy helposti 0-1 johtoon, kun Factor on selkeästi unessa. Tästä alkoi taistelu kohti otteluvoittoa ja sarjapisteitä. Factorin tasoitusta saatiin odottaa aina toiseen erään asti ja ratkaisu nähtiin viimeisessä erässä, kun Factor onnistui iskemään alle minuuttiin kaksi maalia. Josballe aikalisä. Ei kauaa, kun Factor iskee maalin, toisen ja vielä kolmannen ja peli on 6-1. Josba ehtii aivan ennen loppua kaventaa vedolla, jota peitti loistava maski ja peli päättyi 6-2.

FB Factor Carelia – Apassit 8-1
Arcticin pelin loputtua tytöt penkillä vaihtuivat Carelian pelaajiin ja vastaan asettui Apassit. Maalivahdinvarusteet olivat unohtuneet ottaa mukaan, mutta onneksi Arcticin maalivahti Irina lainasi varusteitaan ja nopealla toiminnalla Fanni ehti Carelian maalille. Jo ensimmäisestä vaihdosta huomasi, että alkulämmittelyt olivat onnistuneet ja kentällä nähtiin ties kuin hienoja kuvioita. Carelian tytöt näyttivät, kuinka pallo liikkuu kentällä, pelaajat tekevät töitä ja rakentavat upean näköistä peliä. Vastustajan maalivahti pelasti huimasti paikkoja ja nappasi kiinni hyviä vetoja, mutta Carelia onnistui tekemään maaleja tasaisella tahdilla. Myös tässä pelissä nähtiin Factorin rangaistuslaukaus, jota Minni pääsi yrittämään varsin hyvällä yrityksellä, mutta vastustajan maalivahti oli hyvin mukana ja sai torjuttua vedon. Viimeisessä erässä Factor kaunisteli vielä lukemat 8-1.

Varta – FB Factor Carelia 0-10
Pieni hengähdystauko ja Carelian toinen peli. Ja miten se pallo liikkuikaan! Carelian pelaaminen oli taas loistavalla tasolla eikä penkin päässä voinut kuin nauttia. Tässä pelissä korostettiin maskin tärkeyttä, sillä tiedettiin, että myös Vartan maalivahti on taitava, mutta moni maali jäi tekemättä, koska maskia ei olla vielä tarpeeksi harjoiteltu. Tämä sekä Factorin pelinhallinta näkyivät myös torjunnoissa, joita Factorin Fannille kertyi pelissä 9 ja Vartan maalivahdille 31. Factorin Tästä huolimatta saatiin peli melkein keskeytykseen ja lukemat taululla 45 minuutin jälkeen selkeät 0-10.

Welhot musta – FB Factor Arctic 0-12
Ensimmäinen vaihto ja pelikello pysähtyi 00:48 pallo löysi tiensä vastustajan verkkoon, asialla Maija ja Sirkku. Toinen vaihto, toinen maali asialla Elsa ja Lilja. Tätäpä jatkettiin sinne asti, kunnes ottelu keskeytettiin kolmannessa erässä ajassa 36:19 maali ylivoimalla, asialla Sirkku ja Maija.
Pallo liikkui, jalka liikkui, kaksinkamppailut voitettiin, puolustuskuri viisikkona säilyi ja maskipelaaminen löytyi. Siinä sitten koettiin mustelmia molemmissa päissä. Ottelussa iloisesti yllättivät Jenni Hirvonen, Ella Pikkarainen ja Ella Pennanen. He alkavat selvästi lämmetä kevättä kohti, mikä tietää vain hyvää seuraavaa turnausta ajatellen. Tässäkin ottelussa pari tyttöä kokeili uutta pelipaikkaa Allu puolustuksessa ja Vilma hyökkäyksessä ja hienostihan se meni!
Erittäin iloinen asia on myös se, että pisteitä syntyi molemmille kentällisille ja usealle pelaajalle.
Puolustustaktiikka ja toteutus oli myös terästä. Irkun päivä oli suht helppo, tai miten sen nyt ottaa ehkä vaikeakin, kun hyökkäyksiä ei paljon tullut ja hereillä oli oltava. Kirjauttipa irkku itselleen myös syöttöpinnan.

Hymy oli tytöillä herkässä niin kentällä, kuin vaihtopenkilläkin sekä valmentajalla. Täytyy olla ylpeä tästä jengistä. D-tyttöjen viimeinen aluesarja turnaus pelataan 15.3.2020 Kuopiossa. Siellä ratkeaa pääseekö myös Carelia mukaan aluelopputurnaukseen.