Koronan sekoittamasta kaudesta huolimatta D-tyttöjen kausi saatiin pakettiin lopputurnauksen merkeissä Kontiolahdella lauantaina 24.4. Turnaukseen lähdettiin Factorin osalta yhdellä huippujoukkueella ja näin turnaukseen saatiin mukaan kaikki kauden loppuun asti jatkaneet joukkueet Josba, Apassit, sekä Welhot. Lopputurnaus päättyi Factorin huikeaan esitykseen finaalissa, jossa Welhot kaatuivat 12 sekuntia ennen loppua 12 maalin erolla 13–1.

FB Factor Arctic – Apassit 5–0
Välierässä vastaan asettui Apassit. Voitolla päästäisiin finaaliin ja häviöllä pronssiotteluun. Hyvän alkulämmittelyn tärkeyttä painotettiin ja tavoite oli olla pelissä terävästi mukana heti alusta asti. Tekeminen näytti hyvältä, mutta hermostuneisuus oli selkeästi läsnä. Peli lähtikin heti alusta hyvin Factorin hallintaan, mutta ensimmäistä maalia ei meinattu saada tehtyä millään. Pallo oli 95 % Factorin hallussa ja peli pyöri hyökkäyspäässä, mutta maalia saatiin odottaa aina ensimmäisen erän viime minuuteille. Apassit olivat hereillä ja muutamasta Factorin virheestä he pääsivätkin maalipaikoille, mutta tolppien välissä Irkku ei antanut periksi. Toinen erä oli maaliton, mutta viimeisessä erässä alkoi vihdoin peli sujua paremmin. Tasaiseen tahtiin saatiin maalieroa kasvatettua ja peli päättyi lopulta 5–0. Pelin kulkua kuvaavat hyvin torjuntatilastot, joista näkyy Factorin dominointi, mutta myös vaikeudet saada palloa maalia kohti – Irkulle kerääntyi torjuntoja 7 (4, 0, 3), kun taas Apassien maalivahti torjui 35:stä vedosta 30. Tästä voidaan laskea, että vetoja maalia kohti saatiin vain noin 11 jokaista erää kohden.

FB Factor Arctic – Welhot 13–1
Jännittyneestä välierästä selvittiin finaaliin, johon Welhot raivasivat tiensä tiukasta välierästä Josbaa vastaan. Ennen peliä tyttöjä tsempattiin rennompaan peliin, jolloin päästäisiin Factorille tuttuun flow-tilaan, jossa peli saadaan pyörimään upeasti. Tässä pelissä annettaisiin kaikkemme ja näytettäisiin, että mihin Carelian ja Arcticin yhdistetyillä taidoilla pystyttäisiin. Jos kauden aikana ei ole ollut mitään hätää, niin ei olisi nytkään, joten turhat jännitykset siirrettiin sivuun ja kentälle lähdettiin voittamaan. Eipä mennytkään kuin 30 sekuntia kun Factor teki ottelun avausmaalin! Siitä vielä 55 sekuntia eteenpäin ja peli oli jo 3–0. Ensimmäinen erä päättyi 4–0 ja tavoitteeksi otettiin, että seuraavassa erässä niin sanotusti pystyttäisiin tahdissa ja tehtäisiin seuraavat neljä maalia. Jo viiden minuutin päästä huomautettiin vaihtopenkiltä, että katsos, kun me ollaan jo päästy tavoitteeseen. Factorin peli sekoittui harvinaisen monen jäähyn takia, joista yhdestä Welhot ottivat hyödyn irti ja tekivät pelin ainoan maalinsa. Factor kuitenkin sisuuntuneesti päätti, että 12 maalin ero saadaan taottua taululle ja niinpä myös ottelun ensimmäisen maalin iskenyt Lilja päätti ottelun 12 sekuntia ennen loppusummeria lukemiin 13–1.

Voi kuinka kaunista katsottavaa Factorin D-tyttöjen peli voi parhaimmillaan ollakaan! Finaalissa riitti sisua niin paljon, että jännittyneisyys oli tipotiessään ja pallo liikkui lavasta lapaan ja siitä maaliin niin vaivatta. Valmennus oli erittäin tyytyväinen. Mitalit kaulaan, ruusut käteen ja pokaali kainalossa suihkuun.