D-tyttöjen oma sarja käynnistyi Nilsiässä lauantaina 17.10. ja tällä kertaa päästiin pelaamaan mattokentällä, kun Nilsiän halli oli remontoitu kesän aikana. Jos aiemmin harmaita hiuksia aiheutti parketti, niin tällä kerralla sitäkin enemmän Factorin joukkueita koetteli Savon tuomarilinja.

Varta – FB Factor Arctic 1-5

Koko ensimmäinen peli oli tahmeaa eikä tuomarilinja auttanut asiaa yhtään. Arctic vaipui helposti vastustajan verkkaiseen tahtiin eikä peliä saatu millään täysin omalle hyvälle tasolle. Omassa päässä pelattiin kuitenkin sen verran varmasti, että Irinan taakse sai vastustaja vain yhden vedon, kun Arctic sai kokonaisuudessaan tehtyä viisi maalia. Maalintekoa vaikeutti suuresti se, että Factor sai hädin tuskin katsoa vastustajaa päin ilman, että siitä vihellettiin rike, kun taas vastustaja sai kolistella mailoilla selkeästi enemmän. Tytöt selvittivät tämän kuitenkin mallikkaasti ja hakivat pisteet kotiin.

Coach Team – FB Factor Carelia 0-13

Numerot kertovat pelin kulun aika osuvasti. Pallon hallinta oli meillä ja saatiin nauttia hienoista maaleista. Myös Fanni oli paikallaan tolppien välissä ja pelasti lukuisia tilanteita hienoilla ratkaisuilla ja täten onnistui pitämään joukkueen maalin tyhjänä. Toisen erän lopulla saatiin maalieroksi 12 ja vielä ottelun viimeisellä sekunnilla Liinan ”vanhanaikainen” viimeisteli lukemat 0-13 Factorin hyväksi.

FB Factor Arctic – Welhot keltainen 10-4

Ensimmäinen erä oli samanlaista tuskaa rikkeiden suhteen kuin ensimmäisessä pelissäkin, mutta toiseen erään löydettiin toimiva taktiikka ja peli lähti sujumaan aivan eri tavalla. Treenatusta periaatteesta poiketen oli pelaajille ohjeistettava ottamaan aavistus irti vastustajasta ja pysymään oman maalin ja pallon välissä. Kulmavääntöön mentiin myös ”löysemmin” ja koetettiin iskeä palloon silloin, kun vastustaja pyrki kääntymään maalin edustaa kohti. Tytöt löysivät tähän hyvän tuntuman ja viimeiset kaksi erää oli mukavaa katsottavaa. Peli päättyikin selkeisiin 10-4 lukemiin.

FB Factor Carelia – Welhot musta 16-7

Jälleen Welhot vastaan, mutta nyt ensimmäinen erä olikin hyvin tasaista vääntöä ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Factorin 2-1 johdossa. Pari maalia ja sittenhän se peli alkoikin sujua mallikkaasti. Liina-Minea-Tuuli -ketju ei petä koskaan ja tänäänkin saatiin nähdä tältäkin kolmikolta upeita maaleja, jotka onnistuvat edelleenkin ajoittain yllättämään valmentajatkin. Myös Carelian puolella saadaan nauttia Tahvanaisten taidoista, kun Aino osoitti taas, että paikka kun paikka sujuu ja vedot lähtevät aina kovempaa ja kovempaa. Hienoa peliä ihan koko porukalta.

Jälleen kerran yksi turnaus takana ja kotimatkalle lähdetään täysien pisteiden kanssa. Ensi turnaus onkin kotona Kontiolahdessa kahden viikon päästä. Silloin päästään pelaamaan aina niin kivalle ja isolle kotikentälle.