E-tytöillä oli viime viikolla yksittäinen sarjapeli Josbaa vastaan ja lauantaina iso kotiturnaus. Ja hyvinhän ne pelit menivät

Josba – FB Factor Arctic  8-14 (4-5, 4-9)

E-tyttöjen kausi jatkui vuoden ensimmäisessä pelissä Rantakylässä maanantai iltana 29.1 ja vastassa oli juuri sarjaan mukaan tullut Josba. Uusi paikka, uusi vastustaja, iltaottelu, ensimmäinen peli vähään aikaan ja hieman kiireiset alkulämmittelyt – ei ihme, että pelin alku olikin todella huono ja tytöillä oli vaikeuksia keskittyä peliin. Kaiken lisäksi vielä jännitti. Ennen peliä painotettu kovuus unohtui ja vastustaja pääsi turhan helpolla ja meni johtoon jo alkuminuuteilla. Lähes koko ensimmäinen erä oli säheltämistä, mutta tarvittiin vain yksi hieno vaihto malliksi millä asenteella pitää kentälle mennä ja tytöt löysivät taas peli vireen. Kun rytmi vihdoin löytyi, alettiin kentällä nähdä hienoja suorituksia, virheitä karsittiin eikä vastustaja päässyt niistä enää iskemään helpolla maaleja. Päivän loistava suoriutuja oli kauden parhaan pelinsä pelannut ja pari maalia tehnyt Ella Pennanen, jonka pelinlukutaito oli jälleen kerran hienoa katseltavaa. Molempien erien loput taisteltiin kovasti, tytöt laittoivat parastaan peliin ja vihdoin myös se kaivattu kovuus saatiin mukaan peliin. Tytöillä oli kivaa, ja vaihdossa jo kyseltiin, että josko päästäisiin pelaamaan heti vielä toinenkin peli, mikä oli erityisesti valmentajista hienoa nähdä ja kuulla.

Factorin pistetytöt: Liina 5+0, Vilma 1+4, Peppi 2+1, Elsa 1+2, Ella Pe 2+0, Maiju 1+1, Sofia 0+2, Minea 1+0, Eimi 1+0

Maalikooste

E-tyttöjen sarja jatkui kotiturnauksella Kontiolahdella lauantaina 3.2. Päivän tavoitteeksi tytöille asetettiin kovuus, jolla mentäisiin joka tilanteeseen eikä hyvää asennetta saanut unohtaa. Kaikki joukkueet ovat ottaneet kauden aikana askeleen eteenpäin eikä Factorin tytöt päässet helpolla päivän peleistä. Välillä koettiin vähän synkempiä hetkiä, jolloin peli meni hetkellisesti sekaisin, mutta asenne ja keskittyminen löydettiin ja Factorin joukkueet voitoillaan jatkavat sarjakärjessä.

FB Factor Arctic – Apassit 4-1 (2-0, 2-1)

Arctic aloitti turnauksen ja tällä kertaa vastassa oli Apassit. Vastustaja oli selkeästi nostanut tasoaan eikä Factorin tytöt saaneet peliä millään käyntiin. Varsinkin ensimmäinen erä lähes kokonaan oli todella nihkeää eikä edes niistä muutamista maalipaikoista saatu palloa häkkiin. Ensimmäinen maali saatiin vasta ajassa 7.57 ja sekin merkattiin vastustajan omaksi maaliksi. Ensimmäinen varsinainen maali saatiin muutaman vaihdon päästä, kun Liina ketterällä pyörähdyksellään ujuttautui vetopaikkaan ja laittoi pallon maaliin. Factor oli jo 4-0 johdossa kun vastustaja kavensi päälle minuutti ennen loppua tulokseksi 4-1.

Factorin pistetytöt: Liina 1+0, Maiju 1+0, Ella Pi. 0+1, Eimi 1+0

Maalikooste

SB Welhot – FB Factor Carelia 7-10 (2-4, 5-6)

Toisessa ottelussa peli sujui huomattavasti paremmin, kun Carelia pelasi päivän ensimmäisen ottelun Welhoja vastaan. Pelin sujuvuus näkyi myös maaleissa, joita tuli paljon enemmän, ensimmäinen jo 12 sekunnin jälkeen, kun Seelia heilutti verkkoa maalillaan, jota edes valmentajat eivät ehtineet huomata. Tämän pelin ja koko päivän positiivinen yllättäjä oli Iina, joka pelasi ensimmäisen turnauksensa ja näytti alusta asti kaikille mallia, kuinka maalin edessä puolustetaan. Tässä turnauksessa maalineduspelaaminen oli jo paremmalla mallilla, mutta muualta puolustuksesta löytyi pieniä aukkoja, jotka vastustaja käytti hyväkseen ja iski pelissä 7 maalia.

Factorin pistetytöt: Seelia 4+0, Hilma 1+0, Ella Pi. 1+1, Maiju 1+0, Veera 1+0, Lilja 2+2, Maija 0+1, Minea 0+2

Apassit – FB Factor Carelia 6-10 (2-6, 4-4)

Tauon jälkeen Carelia kohtasi Apassit. Ensimmäinen erä meni Factorille selkein lukemin, mutta Apassivat laittoivat seuraavan vaihteen päälle toiseen ja viimeiseen erään ja peli tasoittui – toinen erä pelattiin tasan 4-4. Factorin tytöt ehkä vähän hämmentyivät tästä vastustajan kovuudesta ja Apassit pääsivät yllättämään läpi Factorin nukkuvan puolustuksen. Omasta päästä kuitenkin löytyi tämän päivän Carelian puolustuksen tukipilari ja alatuki Veera, joka on hyvin hoksannut ”älä nouse liian ylös” -ohjeen, joka tuli päivän aikana monesti esille.

Factorin pistetytöt: Lilja 6+1, Iida 2+1, Hilma 1+1, Sofia 1+0, Ella Pi. 0+3, Eimi 0+1, Salla 0+1

Maalikooste

SB Welhot – FB Factor Arctic 4-6 (2-3, 2-3)

Puolustuksessa oli taas parannettavaa ja pelistä muodostuikin tiukka. Asenne ja kovuus meinasivat välillä unohtua, mutta siinä meille koko päivän esimerkkiä näytti Minea, jonka voimat eivät näyttäneet ehtyvän hetkeksikään. Maaleja ei taaskaan saatu hirveästi nähdä, kun Factorin puolustus oli kohdillaan aina kun piti eikä vastustaja päässyt iskemään neljää kertaa enempää. Factor onnistui maalin teossa hivenen paremmin ja ensimmäinen tuli tässäkin pelissä jo 12 sekunnin jälkeen Liinan toimesta. Maalista kentälle tähän peliin siirtynyt Iida oli kesyttämätön kentälläkin ja keräsi itselleen hyvät tehopisteet.

Factorin pistetytöt: Liina 1+1, Iida 2+1, Saana 2+0, Sofia 1+0, Maiju 0+2, Peppi 0+1

Maalikooste

Josba – FB Factor Carelia 2-4 (1-3, 1-1)

Tällä kertaa peli Josbaa vastaan äityi jännemmäksi kuin edellisessä kohtaamisessa Rantakylässä ja maaleja tuli kaikista vähiten, mitä e-tyttöjen peleissä on tällä kaudella nähty. Liekö syynä uusi vastus, mutta Factorilla oli vaikeuksia pitää kovuus yllä ja asenne meinasi hukkua. Kuten ennenkin ei taistelua lopetettu ja puolustus sujui taas hieman paremmin sekä maalivahtimme Iida oli taas kerran loistava tolppien välissä. Lilja ei antanut vastustajalle yhtään armoa käyttäen tilanteet hyödyksi ja tehden pelin kaikki maalit.

Factorin pistetytöt: Lilja 4+0, Elsa 0+1, Iina 0+1, Liina 0+1, Ella Pe. 0+1

Maalikooste

FB Factor Carelia – FB Factor Arctic 10-5 (6-1, 4-4)

Päivän viimeinen peli oli keskinäinen peli Arcticin ja Carelian välillä ja mukaan saatiin myös f-tyttöjä, joiden pelit olivat päättyneet jo aiemmin. Tahti hidastui selvästi muihin peleihin nähden ja tytöt jopa itse sanoivat, että on hassua pelata kavereita vastaan. Peliin haettiin silti hyvää asennetta ja kovuutta pyrittiin pitämään yllä, jotta saadaan vielä viimeinenkin peli hienosti pakettiin. F-tytöt olivat loistava apu kentällä ja he tekivät myös maaleja, mikä on hieno suoritus vanhempien tyttöjen sarjassa. Tässä pelissä nähtiin myös siskoksien maali, kun Lilja syötti Ainolle, joka iski pallon Arcticin verkkoon. Kuten lukemista näkee, oli Arctic hieman unessa ensimmäisen erän, mutta taisteli toisen erän loppuun asti pitäen pelin tasaisena.

Carelian pistetytöt: Lilja 2+4, Seelia 3+0, Veera 2+0, Aino 2+0, Ella Pi. 1+0, Maija 0+1, Saana 0+1

Arcticin pistetytöt: Eimi 1+0, Minea 1+0, Linda L. 1+1, Liina 1+0, Peppi 1+0, Elsa 0+2

Maalikooste

Päivän puolustus oli hyvin ailahtelevaa, mutta asennetta ei kadotettu koskaan lopullisesti vaan aina se jostain löytyi ja Factorin tytöt pitivät pelit hallussaan ja pisteet jäivät kotiin. Seuraavan kerran turnaukseen lähdetään Nilsiään 18.3.