Naisten edustusjoukkue pelaa tällä kaudella seurahistorian korkeinta sarjatasoa, 1-divisioonaa. Sarja on pilkottu mielenkiintoisesti kolmeen lohkoon, jotta muun muassa pelimatkat ovat inhimillisemmät ja kustannukset pysyvät sarjatasoon nähden aisoissa. Ottelut pelataan turnausmuotoisena ja pelipäivään mahtuu kaksi 3 x 15 minuutin peliä tehokkaalla peliajalla.

FB Factor – Northern Stars 7-5 (2-2, 3-0, 2-3)

Naiset polkaisivat kauden käyntiin Imatran urheilutalolla toisen osan omasta C-lohkosta pelatessa pelejään Keravalla. A- ja B- lohkot taas ottelivat Isokyrössä sekä Uudessakaupungissa. Factorin naisia vastaan asettui ensimmäisessä pelissä lohkon ennakkosuosikiksikin povattu Northern Stars. Maaliin asettui Minna-Maria Hämäläinen. Ensimmäinen erä oli molempien joukkueiden osalta melkoista hakemista. Factorin naiset saivat hallita kuitenkin peliä enemmän yllättävän passiivisen vastustajan tukkiessa vain oikeaa laitaa. Vasen laita jäi näin avoimeksi ja sieltä pääsikin useaan otteeseen lähes kävelemään maalipaikoille. Maalihanat Naisten 1.divisionassa aukaisivat, kun ensimmäisenä pallon pisti pussiin FB Factorin nuori, uskomattoman lämärin omaava salibandylupaus Julia Pehkonen (2+1). Seuraavastakin maalista vastasi Factorin edustus, jolloin kakkoskentän duo Merike Eskelinen (2+0) sekä Noora Heikkilä (0+3) rankaisivat vastustajaa ja naiset siirtyivät 2-0 johtoon. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin 2-2- tasatilanteessa, sillä kahdesti pääsi vastustaja rokottomaan omista virheistä.

Toiselle erätauolle Factorin naiset olivat jo saaneet peliään hieman kasaan. Erätauolle siirryttiin Factorien johtaessa peliä 5-2. Maaleista vastasivat Pajun sivalluksen yläpörsään useimmiten toimittava Aino Paju (1+1), Tsekin liigasta syksyksi Factorin rivejä vahvistamaan tullut pikakiituri Katerina Peterkova (2+0) sekä aina varmaa ja tuhoisaa jälkeä vastustajan maalin edustalla tekevä Merike Eskelinen upealla vanhanaikaisellaan!

Ottelu oli mukavaa vääntöä ja välillä kivan liikkuvaakin peliä. Kolmannessa erässä päästiin jo johtamaan ottelua 6–3 vastustajan ensin iskiessä niistä kuuluisista omista virheistä ja 12 sekunnin kuluttua Peterkovan kuitatessa omiin päästetty maali. Mutta jottei mikään olisi liian helppoa, päästettiin vastustaja vielä iskemään kahdesti. 6–5 tilanteessa vastustaja yritti vielä pelata kuudella viittä vastaan, mutta Pehkonen näki tilaisuutensa tulleen ja iski tyhjiin. Hämäläiselle torjuntoja maalilla tuli 13 (2+4+7) kun vastustajalla niitä oli 17 (7+3+7). Factorin Naiset saivat ensimmäisestä pelistä maukkaan voiton ja lähtivät koppiin valmistautumaan tunnin päästä alkavaan toiseen peliin.

Factorin pistenaiset: Julia 2+1, Noppa 0+3, Merike 2+0, Katarina 2+0, Aino 1+0, Milja 0+1

Jokerit – FB Factor 8-3 ( 1-1, 2-1, 5-1)
Toinen peli olikin sitten hieman erilainen ottelu. Vastaan asettui jälleen ennakkosuosikki, vanhoja maajoukkuepelaajia sekä menneitä liigajyriä kuhiseva joukkue. Factorin maaliin asettui Aada Jankko. Naiset pääsivät hyvin peliin mukaan ja ehkä jopa yllättivät vastustajaa, sillä he onnistuivat ensimmäisessä erässä hienosti liikkuvaan peliin vastustajan seisoskelevasta tyylistä huolimatta. Tuli vastustajalta jopa huutelua, että ”Nyt hei pitää parantaa puolustusta!”. Kuitenkin maalin teki ensimmäisenä vastustajan Anna Yli-Kojola (3+1) perinteiseltä paikaltaan keskeltä ajassa 6:21. Ennen ensimmäiselle erätauolle siirtymistä sai Milja-Maaria Rastas (2+0) hienosti karvattua pallon vastustajalta ja tauluun lukemat 1-1. Kun toista erää oli pelattu 37 sekuntia, teki vastustaja 2-1 maalin. Julia Pehkonen (1+1) kuitenkin tasoittaa hienolla yksilösuorituksellaan ja lukemat 2-2. Factor pysyi vielä toisen erän taistelussa mukana, vaikka vastustaja yhden maalin omiin vielä saikin laitettua. Kuitenkin viimeinen erä oli Instagramissakin nimellä Sokerit naiset esiintyvän joukkueen juhlaa. Neljän minuutin aikana vastustaja rankaisi neljästi, virheistä ei opittu ja Fatorien tossu ei enää liikkunut. Vaikka viimeisillä minuuteilla Rastas sai vielä kauniin maalin vastustajan verkkoon, oli peli taputeltu ja summerin soidessa 8–3-lukemat kertoivat karun totuuden. Jankko torjui 15 kertaa (3+4+8) vastustajan torjuessa 11 kertaa (6+1+4). Pelistä jäi numeroista huolimatta hyvä fiilis, sillä ottelu oli selkeästi parempaa salibandya kuin ensimmäisen ottelun tuotos. Factorin Naiset lähtivät näin ollen kotimatkalle 2 pistettä sekä monia kokemuksia rikkaampana.

Factorin pistenaiset: Milja 2+0, Julia 1+1

Seuraavat ottelut ovat kotona Kontiolahdella 16.10.

13:00 FB Factor – SB Vantaa

18:30 SBSV – FB Factor

Tervetuloa kannustamaan edustusnaiset voittoon!