Ajankohtaista

Pelipäivä 15.10.2022 ja aamulla klo 10.00 kokoontuminen Kontiolahden Liikuntahallilla, jossa päivä alkoi paikkojen kuntoon laittamisella. Tämä sisälsi mm. katsomon laittoa, kahvion valmistelua, seuran materiaalien esille laittoa ja kentän putsausta. Klo 10.30 oli aika joukkuepalaverille, jossa kävimme vielä läpi ensimmäisen ottelun kokoonpanot sekä taktiikat. Mukana ensimmäisessä kotiturnauksessa yhtä sopimuspelaajaa lukuunottamatta kaikki oli saanut aikataulut sumplittua pelipäivään sopivaksi. Palaverin jälkeen ulos lämmittelemään, josta kentälle pallollisen alkulämpän kimppuun. Kotiturnauksissa tutuksi tulleeksi pelaajaesittelyissä jännitystä alkoi kertymään ja oli aika tassutella kentälle Nightwishin Alpenglow -sisääntulobiisin saattelemana.

FB Factor – LASB 2-6 (0-1, 0-4, 2-1)
Pallo keskelle, vihellys kuuluu ja ottelu on käynnissä. Lähdimme pyörittämään peliä kolmella viisikolla ja osalla pelaajista oli hankaluuksia päästä pelirytmiin kiinni kun vaihdossa istuttiin aina kahdesta lähes neljään minuuttia. Alku oli haastava ja LASB aloitti maalinteon ajassa 6.44. Muita tapahtumia ei ensimmäisessä erässä ollut. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan tahmea, eikä joukkue päässyt omalle tasolleen.

Toinen erä alkoi samoissa fiiliksissä missä ensimmäinen erä meni. Syötöt eivät ihan osuneet kohdilleen, maalipaikkoja oli muttei niistä tehty ja pallo pomppi vastustajalle. Saattoi tulla hieman turhautumista esille ja vastustaja rokotti näistä. LASB teki lähes kahdeksaan minuuttiin 4 maalia. Tilanteessa 0-5 ja 2 minuuttia ennen toisen erän loppumista vaihdettiin aloittava maalivahti Hämäläinen T16 -maalivahti Irina Päiviseen.

Kolmannen erän alkupuolella LASB -pelaaja saa jäähyn ja Factor pääsee ylivoimalle. Ykköskentän ylivoima toimii ja Eskelinen pääsee rankaisemaan LASB -maalivahtia Rastaan syötöstä. Noin 1,5 minuutia edellisestä, Rastas pääsee keskustaan ja pienen osuman kautta pallo päätyy verkon perukoille. LASB ei kuitenkaan kauaa anna Factorin olla 3 maalin päässä, kun he niittaavat tilanteeksi 2-6. Pelin loppuun Hirvonen ottaa kahden minuutin jäähyn varomattomasta fyysisestä pelaamisesta, mutta alivoimalla Factor kuitenkin kyykkii ja peittää niin että LASB ei saa maalia tehtyä.

Lopputuloksena 2-6 ja todella harmittava tappio LASB:lle, mutta häviöistä oppii ja kohti seuraavaa ottelua.

Factorin pistenaiset: Milja 1+1, Merike 1+0, Aino R 0+1

Ottelun tilastot

Pelicans SB – FB Factor 5-4 (1-2, 4-0, 0-2)
Toiseen otteluun valmistautuminen lähti käyntiin ulkopeleillä, jossa saatiin heti hyvä tunnelma ja lämpö päälle. Kun ensimmäinen erä alkoi olimme heti valmiita ja Paju laukookin ensimmäisen maalin yläkulmaan Factorille ajassa 00.27. Tästä vain muutama minuutti ja Hirvonen laukoo tilanteeksi jo 0-2. Pelicans otti aikalisän ja herätteli omaa joukkuettaan. Kahden maalin jälkeen tuli liiankin hyvä tunne ja aikalisä Pelicansille tuli oikeaan paikkaan, sillä Pelicans iskee ensimmäisen maalinsa ajassa 11.55. Tilanteeksi 1-2 ja näillä lukemin siirryttiin seuraavaan erään.

Toisessa erässä oltiin telineissä täysin ja Pelicans pääsi nauttimaan maaleilla heti erän alussa. Vain muutamia sekunteja siitä Pelicans iskee lukemiksi jo 3-2. Pelicans iskee vielä yhden maalin ja Factor ottaa tässä kohtaa aikalisän. Aikalisän jälkeen Pelicans tekee vielä yhden maalin. Erän lopussa Factor saa 2 minuutin ylivoiman, mutta ylivoima ei tuota tulosta hyvästä pyörityksestä huolimatta. Kolmanteen erään lähdetään lukemista 5-2. Peliä ei kuitenkaan ole vielä menetetty ja kapteenisto tsemppaakin joukkuetta kaivamaan asenteen seuraavaan erään.

Kolmatta erää ei ehditä pelaamaan kuin muutama minuutti ja Factor ottaa 2 minuutin jäähyn. Jäähy ei kuitenkaan lannista Factoria vaan Rastas tekee alivoimamaalin. Factor kyykkii ja pelaa alivoiman erinomaisesti ja ajassa 35.23 Rastas laukoo Pehkosen syötöstä Factorin enää vain yhden maalin päähän Pelicansista. Factor pelaa viimeiset minuutit kuudella kenttäpelaajalla ja pyörittää hyvin Pelicansin päädyssä luoden useita maalipaikkoja. Summerin soidessa lukemat jäävät kuitenkin Pelicansille 5-4 ja Pelicans voittaa ottelun.

Factorin pistenaiset: Milja 2+0, Iita 1+0, Aino P, 1+0, Nea 0+1, Julia 0+1

Viikonlopusta kaksi harmillista tappiota Factorille. Molemmissa peleissä huono toinen erä koitui kohtaloksi. Paikkoja oli paljon, viimeistely vain uupui. Seuraaviin peleihin viimeistely ja toinen erä kuntoon niin voiton avaimet ovat käsissä. Seuraava turnaus pelataan 19.11.2022 niinikään Kontiolahdella ja vastaan tällöin asettuu SB Vantaa ja O2-Jyväskylän kakkosjoukkue.