C-tyttöjen joukkueesta löytyy tällä hetkellä 24 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Näinpä kauden avausturnauksessa jokainen pelaaja pääsi pelamaan kaksi peliä ja huilasi yhden ottelun. Laaja pelaajarinki aiheuttaa valmentajille positiivisen ongelman, mutta mieluummin näinpäin kuin että pelaajista olisi pulaa.

FB Factor – LeBa/Josba 3-15 (0-5, 3-7, 0-3)
Ensimmäisessä pelissä tytöt saivat vastaansa omia luokka- ja somekavereita ja se näkyi myös kentällä ylimääräisenä jännitteenä. Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä sen verran ylivoimaisia nämä LeBa/Josba joukkueen pojat ovat tässä alkusarjassa. Varsinkin heidän ykköskentällisensä oli pitelemätön viimeistellen 12 maalia. Eli loppujoukkueelle tytöt hävisivät vain 4-3 🙂 Ottelun tavoitteeksi oli asetettu saada pelata täysi peliaika 45 min, mutta siihen ei ihan pystytty, kun 12 maalin ero tuli ajassa 39.34. Tosin ei moni muukaan joukkue pääse pelaamaan koko peliä näitä poikia vastaan.

Factorin pistetytöt: Sira 1+1, Saara 1+0, Veera Liukka 1+0, Moona 0+1

Valokuvia ottelusta

Ottelu kokonaisuudessaan LeBan kuvaamana

Josba musta – FB Factor 6-4 (1-1, 3-3, 2-0)
Toinen peli olikin jo huomattavasti tasaisempi ja ei olisi ollut vääryys vaikka tytöt olisivat tämän pelin voittaneet. Ottelua johdettiin toisessa erässä parill maalilla mutta niin vain pojat veivät ottelun lopuksi lukemin 6-4. Josba mustaa vastaan pääsemme pelaamaan jatkossa sarjassa uudestaan. Katsotaan miten silloin tytöt pystyvät kampoihin laittamaan.

Factorin pistetytöt: Julia 2+0, Elli 1+1, Veera Liimatta 1+0, Veera H 0+1, Netta 0+1

FB Factor – SB Welhot keltainen 2-12 (0-2, 0-4, 2-6)
Päivän kolmas peli ja samalla turnauksen viimeinen. Pitkä päivä tytöillä alla kun ensimmäinen plei alkoi jo klo 9.00 ja kolmas vasta 19.30. LeBa/Josba joukkueen lisäksi Welhojen keltainen ja musta joukkue ovat vahvoja kanditaatteja ylempään loppusarjaan. Se näkyi myös hyvin poikien otteissa kentällä. Puolitoista erää tytöt jaksoivat hyvin sinnitellä mukana, mutta sitten pojat menivät menojaan. Hienosti tytöt kuitenkin taistelivat ja saivat pelattua tässä ottelussa täydet minuutit.

Factorin pistetytöt: Sofia 1+0, Saara 1+0, Jennica 0+1, Sira 0+1

Hienosti siis käynnistyivät tyttöjen pelit poikien sarjassa. Muutama joukkue tulee olemaan alkusarjassa aivan liian kovia, mutta muita joukkueita vastaan taistellaan varmasti myös pisteistä. Kaikissa kolmessa pelissä tytöt pääsivät kuitenkin maalien makuun ja aktiivinen karvaus tuotti välillä pojille vaikeuksia. Seuraavan kerras tytöt pelaavat poikien pelejä Kuopiossa 26.10.2019. Sitä ennen päästään pelaamaan myös C-tyttöjen aluesarjaa