Ajankohtaista

Salibandyliitto päätti joulukuussa, että naisten divarin joukkuemäärää kasvatetaan ensi kaudeksi ja jokaiselta seitsemältä alueelta nousee II-divisioonan voittaja suoraan sarjaporrasta ylöspäin. Korona katkaisi kauden marraskuussa ja tänään tulleen tiedon mukaan divaripaikkoja tarjotaan ensisijaisesti pelien keskeytyshetkellä sarjojen kärkipaikoilla olleille joukkueille. Jos he eivät paikkaa halua, niin seuraavana vuorossa ovat lohkojen kakkoset, sitten kolmoset ja lopuksi paikkoja tarjotaan vielä lohkojen neljänsille.

FB Factorin naisten edustusjoukkue oli Savo-Karjalan II-divisioonan kärkipaikalla, voitettuaan syksyn kuudesta pelistään viisi. Joukkue ottaa vastaan sarjapaikan ja kaudella 2021-2022 Kontiolahdessa pelataan ensimmäistä kertaa naisten I-divisioonaa. Factorin naisille tarjottiin divaripaikkaa myös viime keväänä, mutta silloin paikkaa ei otettu vastaan, koska ei nähty järkeväksi, että sarjassa neljänneksi tullut joukkue olisi noussut ylöspäin. Ja toisaalta viime keväänä naisten joukkueen kokoonpano oli vielä niin pahasti auki, niin sekään ei mahdollistanut divarissa pelaamista. Nyt tilanne on täysin toinen myös joukkueen kasaamisen suhteen. Ensi kauden valmennus on jo selvillä ja pelaajia on jo tässä vaiheessa mukana 15, niin päätös oli hyvin helppo. Me pelataan divaria ensi kaudella!

Pohjois-Karjalassa on pelattu naisten I-divisioonaan edellisen kerran kaudella 2011-2012, kun Tuupovaaran Urheilijat pelasivat kyseisellä sarjatasolla. TuuU luopui sarjapaikastaan kyseisen kauden jälkeen. Tämän jälkeen Pohjois-Karjalassa on pelattu korkeimmillaan naisten II-divisioonaa. Factorin riveissä tällä kaudella pelasivat kauden 2011-2012 Tuupovaaran joukkueesta tutut Anni Nakari ja Merike Eskelinen. Nakin, Meriken ja kahdeksan muun kokeneemman pelaajan lisäksi joukkueessa pelasi peräti 12 juniori-ikäistä tyttöä. Joukkueen valmentaja Jarkko Heikkilä sai varsin nuoren joukkueen pelaamaan vauhdikasta ja maalirikasta peliä, josta osoituksen 43 tehtyä maalia ja tynkäsarjan voitto. II-divisioonan voitto oli Factorin ensimmäinen.

Ensi kauden valmennus julkaistaan Factorin sähköisissä kanavissa tällä viikolla. Samoin ensi kauden pelaajia ruvetaan julkaisemaan tämän viikon kuluessa.