Vuoden viimeiset naisten II-divisioona pelit pelattiin Kuopiossa pienellä parkettikentällä. Mitään hienouksia ei näissä peleissä luonnollisesti nähty, mutta kauden avausvoitto näki kuitenkin päivänvalon.

TuuU – FB Factor 7-7 (3-0, 1-6, 3-1)
Aina niin rakas Tupis asettui vastaan päivän ensimmäisessä pelissä. Tupis on kohdattu virallisissa peleissä neljä kertaa. Kaksi kertaa pisteet on tasattu ja kaksi kertaa Tupis on vienyt voiton. Eli yhteistuumin pelistä lähdettiin hakemaan sitä historian ensimmäistä voittoa. Peliin otettiin kolme teemaa: karvaa aktiivisesti korkealta, unohda kaikki salibandyn hienoukset palloa vaan maalille ja voita kaksinkamppailut. No ekassa erässä näistä asioista ei toteutunut yksikään. Tupiksen kokeeneet pelurit käyttivät tämän hyödykseen ja erätauolle Tupiksen selkeässä 3-0 johdossa. Erätauolla painotettiin edelleen niitä kolmea samaa asiaa. Tosin valmentajien äänensävy oli hieman tiukempi. Toisessa erässä pelaajat rupesivat tekemään asioita sovitulla tavalla ja veivät peliä mielinmäärin. Erälukemat 6-1 jopa mairittelevat Tupista ja toiselle erätauolle ansaitusti Factorin johtaessa 6-4. Kolmannessa erässä peli pysyi lähes loppuun saakka hyvin Factorin kontrollissa, kunnes ottelu sai dramaattisen lopun. Ensin 18 sekuntia ennen pelin loppua Factorin pelaajat pelaavat liian lepsusti omanpäädyn kulmavaparin ja Tupis maalin päähän. Ja kaiken kukkuraksi Factorin pelaajalle sattuu paha pallon menetys vain pari sekuntia ennen pelin loppua ja peli tasoihin. Lähellä oli historian ensimmäinen voitto Tupiksesta, mutta vielä se ei tullut. Tällä kaudella sitä päästään vielä kerran yrittämään tammikuussa kotikentällä.

Factorin pistetytöt: Maija 2+0, Iisa 2+0, Hete 1+1, Emppu 1+0, Fanni 1+0, Jutta 0+1, Anna 0+1, Sini 0+1, Kiia 0+1

Maalikooste

Veikot – FB Factor 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)

Toisessa pelissä nähtiin sisuuntunut Factorin joukkue, joka ei antanut Veikoille mitään saumaa viedä ottelua. Factorin maalilla pelasi ensimmäisen ottelunsa Tampereelta Joensuuhun muuttanut Anne, joka hoiti tonttinsa kunnialla ex-seuraansa vastaan. Mitään hienouksia ei jälkimmäisessä pelissäkään nähty, mutta rutiini suoritus riitti tällä kertaa kauden avausvoittoon.

Factorin pistetytöt: Maija 2+0, Kiia 2+0, Fanni 1+1, Riikka 1+0, Ninni 0+1, Hete 0+1, Iisa 0+1

Maalikooste

Syksyn 2018 pelit on nyt paketissa ja tuloksena yksi voitto, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Joukkueella on vielä muutamat treenit ennen joulutauolle jäämistä. Pelit jatkuvat jo ennen loppiaista 5.1.2019 Joensuun turnauksella jossa vastassa ovat SB Welhot ja JyrJy. Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille.