Rapsakassa pakkassäässä D-tytöt reippaili jalat kuntoon bussimatkasta ja pallollista lämmintäkin ehdittiin ottaa ennen peliä.

FB Factor Carelia- SB Welhot 5-2
Joukkue oli rauhallinen, itsevarma ja valmis. Klo 12 laitettiin alkuun Carelia- Welhot peli Savossa.  Carelia on totuttu näkemään sähäkkänä ja taistelevana joukkueena. Tänään pelaajat olivat rauhallisia, pelin tempo oli rauhallinen ja töitä tehtiin keskittyneesti. Maalihanat aukesivat, kun peliä oli pelattu kolme minuuttia Liljan onnistuessa maalinteossa. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Saara pisti pallon vastustajan verkkoon. Näin oli jo kaksi kentällistä onnistunut maalinteossa. Saara ja Lilja onnistuivat toistamiseen maalinteossa toisessa erässä. Jennican pelatessa maalilla ja koko joukkueen puolustus takasivat Carelialle taas voiton. Pelin edetessä otteitaan parantanut Nella totesi rautaisen kovan vedon verkon perukoille vaparista laittamisen jälkeen, että ”näin se tehdään!” eihän siihen sitten ole muuta lisättävää. Pelissä nähtiin hienojakin syöttökuvioita, tasaisen varmaa esitystä jälleen kerran tältä joukkueelta. Joukkue parantuu ja hitsautuu koko ajan enemmän toimivammaksi joukkueeksi.

Pistetytöt: Saara Liimatta 2+0, Lilja Tahvanainen 2+0, Janette Karttunen 0+1, Nella Karvonen 1+0

Ottelun tsemppipelaajana palkittiin Sira Miettinen

Tikkaritytöt: Janette ja Nella – hiljaista hyvää työtä

Maalikooste

Arctic- Carelia 3-10
Keskinäisessä ottelussa Carelia vei selvän voiton Arciticista. Treeneissä peliesitykset ovat olleet hyvinkin tasaisia, tänään päivän kunto oli Carelian eduksi. Sira ja Moona laittoivat alkutahdit rystymaaleilla heti erän alkuminuuteilla. Tämä ottelu antoi mahdollisuuden kokeilla pelaajille uusia pelipaikkoja, niitä kokeiltiinkin ihan reteesti. Toisessa ja kolmannessa erässä hyökkäyksen tutkapari Sira- Lilja pääsi kokeilemaan miltä peli näyttää puolustajan näkövinkkelistä. Sehän sujui varsin mallikkaasti sielläkin. Tämä osoitti näiden pelaajien monipuolisuuden. Puolustuksen varmuus Anna lähti rohkeasti kokeilemaan sentterin paikkaa ja eipä ole tästäkään moitteen sijaa.  Valmennuksen ei tarvinnut tähän pelin ohjaamiseen puuttua ollenkaan, vähän vain hämmennettiin välillä pelaajien pelipaikkoja.

Pistetytöt: Eerika Lehikoinen 2+0, Sira Miettinen 1+1, Moona Martikainen 2+2, Lilja Tahvanainen 2+1, Veera Liimatta 1+1, Janette Karttunen 1+1, Nella Karvonen 1+0, Anna Ronkainen 0+1

Ottelun tsemppipelaajana palkittiin Moona Martikainen

Carelian tikkaritytöt: Saara- sisukkuudesta ja Lilja- puolustuksen itse rauhallisuus

Arcticin taistelu oli ennallaan, pallosta väännettiin ja syöttöjä yritettiin omille saada. Arcticissa paikkaamassa ja D- tyttöjen peleihin tutustumassa oli Liina Ruotsalainen, joka selvisi debyytistään mallikkaasti taistellen. Tämä peli toimi hyvin lämmittelyllä Coach teamin peliä kohti. Peliin lähdettiin vähän niin, ettei juostaisi jalkoja puhki vielä tässä keskinäisessä ottelussa.

Pistetytöt on vähän epäselviä tässä ottelussa pelipaita sekaannusten ja päällekkäisten numeroiden vuoksi.

Ottelun tsemppipelaajan palkittiin: Minttu Räsänen

Arcticin tikkaritytöt: Jenna ja Liina nöyrästä työnteosta.

Maalikooste

Coach team- FB Factor arctic 4-5
Tämän mielettömän trillerin pisteet vei lopulta kotiin Arctic. Kyllähän se niin on, että tiukat ja kovat pelit opettavat ja kasvattavat eniten. Kovalla työnteolla, sinnikkyydellä, oikealla asenteella ja päättäväisyydellä tulivat nämä pisteet kotiin. Olimme häviöllä ottelussa 2-0 ensimmäisen erän jälkeen, kun Coach team rynnisti täysosumilla puolittaisista läpiajoista karkuun.

Toisessa erässä muutettiin hieman pelipaikkoja ja ketjukoostumuksia, niin päästiin peliin mukaan. Toisen erän lopussa olimme nousseet 2-2 tasalukemiin. Elnan ja Ellin työnteko ja päättäväisyys alkoi tässä näin.

Kolmas erä olikin sitten yhtä trilleriä, taistelua, hienoja henkilötarinoita, upeita torjuntoja, vastustajan onnistumisia ja vastuunkantajien roolinottoa. Aivan mieletön peli, mutta me uskoimme koko ajan tähän, tämä joukkue on tottunut taistelemaan ja nousemaan voittoihin. Se vaatii kovaa henkistä kanttia ja kovaa taistelua. Koko joukkueen työmäärä kentällä oli valtavan upea! Ratkaisevat maalit kirjattiin Ellille, Elnalle ja Jennalle. Kaikki tosi tärkeitä maaleja, täytyy kuitenkin aina muistaa, että ensin tilanteet täytyy voittaa puolustuspäässä. Maalit ovat kuitenkin ne ratkaisevat tässä lajissa. Elna esitti kauden parastaan tässä ottelussa kokonaisvaltaisessa taistelussaan ja tarjoilemalla syöttöjä jopa kolmeen maaliin ratkaisevilla hetkillä ja tekemällä ottelun avausmaalin. Ellin hattutemppu piti joukkueen mukana taistelussa. Jennican erittäin ratkaisevat, aika ajoin upeat torjunnat maalilla siivittivät tähän voittoon. Annin uhrautuva puolustaminen ja varman maalipaikan pelastaminen koitui vastustajan rankkariksi ja jäähyksi asti ottelun ensimmäisessä erässä. Jennica kuitenkin hoiteli maalin tyhjäksi varsin hienosti rankkarissa. Aktiivinen alivoima- nelikko esitti kauden parastaan, joten alivoimakin saatiin hoidettua. Senttereiden ja laitureiden molempien päiden pelaaminen oli iso osa tätä ottelua.

Toimitsijapöydästäkin tuli pelin jälkeen kommenttia erittäin jännittävästä ottelusta. Vai ei junnupeli voi olla jännittäviä, huh!

Ottelun tsemppipelaajana palkittiin ansaitusti Elna Voutilainen

Pistetytöt: Elli Saastamoinen 3+0, Elna Voutilainen 1+3, Jenna Ratinen 1+0, Juliaana Juvonen 0+1, Nea Hulkko 0+1

Tikkaritytöt tytöille, jotka ottivat joukkueen reppuselkään Elli ja Jennica. Tässä pelissä tikkarin olisi voinut antaa kaikille, mutta edelleen kaksi valitaan..

Maalikooste

Arcticin taistellessa koko Carelia eli jännittävää peliä äänekkäästi mukana laidan toisella puolella maskotin kanssa. Carelian taistellessa Arcticin jengi oli kannustamassa omiaan. Tästä päivästä jäi varmasti hienot muistot pelaajille, joukkueen eteen taistelusta ja mahtavista tunteista. Joukkueurheilussa on se hieno puoli, ettei aina tarvitse onnistua itse, jos muut onnistuvat voi itsekin päästä osalliseksi menestyksestä. Kyllä se kasvattaa myös ryhmän eteen toimimiseen. On meillä vain mahtavia tyttöjä! Tästä on hyvä jatkaa kevääseen ja kohti uusia otteluita sekä kotiturnausta.

Vanhemmat saivat aivan uuden toiminnon kotisohville, kun viimeisen pelin kuvaaja Vesku innostui Merzin jalanjäljissä selostamaan peliä ääniviestein.  J Näin perheetkin pääsivät osalliseksi tähän huikeaan trilleriin!

Kiitos ja kumarrus mukana olleille pelaajille, huollolle, kuvaajille ja järjestäjille.

Bussimatka suuntaan ja toiseen kului iloisissa ja rattoisissa merkeissä yhdessä naapuriseuran kanssa, Kiitos.