Pelinhenki oli hyvin selkeä ennen viimeistä turnausta. Sarjapisteitä piti saada vähintään kaksi enemmän kuin TuuU, joka piti hallussaan viimeistä suoran säilyjän paikkaa. Eli jännitettävää riitti niin omissa kuin Tupiksenkin peleissä roppakaupalla.

SB Welhot – FB Factor 8-2 (0-1, 2-1, 6-0)
Päivän ensimmäinen jännitysnäytelmä nähtiin jo ennen Welhot peliä. JorJy onnistui parilla loppuhetken maalilla kaatamaan Tupiksen ja avasi Factorille mahdollisuuden säilyä suoraan voittamalla päivän molemmat pelit. Eli kaikki oli nyt omissa käsissä. Ja hyvinhän se Welhot peli käyntiin lähti. Ensimmäisen erän jälkeen peliä johdettiin 1-0 ja kahden erän jälkeen peli oli vielä tasoissa. Kolmannessa erässä tuli sitten selväksi miksi SB Welhot voitti sarjan. 4-2 tilanteessa Factorin pelaajien selkäranka katkesi ja Welhot rallattelivat varsin selkeään voittoon. Selkeästi Factorilta kauden paras peli Welhoja vastaan. Tappio kuitenkin tiesi taas sitä, että jälleen joudutaan jännittämään miten Tupikselle omassa pelissään käy.

Factorin pistetytöt: Ninni 1+1, Salla 1+0, Maija 0+1

FB Factor – Veikot 7-6 (2-0, 3-5, 2-1)
Ennen Veikot peliä Tupis oli hävinnyt oman pelinsä Welhoille ja antanut jälleen Factorille mahdollisuuden säilyttää sarjapaikkansa. Voitto Veikoista päästäisi Factorin naiset kesälomalle ja muut lopputulokset tietäisivät sitä, että kausi jatkuisi vielä karsintapelien merkeissä. Aivan kuin päivän ensimmäisessä pelissä niin ensimmäinen erä oli vahvaa tekemistä. Erätauolle 2-0 johdossa ja kaikki näytti todella hyvältä. Toisen erän alkuun tulikin sitten todellinen kahden minuutin mustahetki, jonka jälkeen Veikot olivat siityneet 2-4 johtoon ja peli oli aivan sekaisin. Aikalisä käyntiin, joukkueen rauhoittelua ja pientä viilausta kentällisiin sekä pelitaktiikkaan. Tämä tuottikin tulosta ja toiselle erätauolle mentäessä peli oli jo tasoissa ja kaikki taas aivan auki. Toisen erän hyvä meininki ei siirtynyt sellaisenaan kolmanteen erään ja Veikot tarjosivatkin vettä niskaan siirtyessä 5-6 johtoon erän puolivälissä. Johto ei kuitenkaan kestänyt kuin minuutin verran ja taas oltiin tasatilanteessa. Seuraavaa ja ratkaisevaa maalia saatiinkin sitten odottaan ihan peli loppuun saakka. Factorilla oli jo kasattuna kuusikko, joka oli lähdössä ratkaisemaan ottelun ilman maalivahtia pelatessa, mutta sitä ei tarvittu kentällä laittaa, kun Salla päätti ottaa joukkueen reppuselkäänsä ja teki todellisen tahtomaalin. Pelin viimeiset hetket Factor sai hienosti taisteltua ja summerin soidessa ilo oli ylimmillään. Se on kesäloma nyt.

Factorin pistetytöt: Ninni 1+2, Maija 2+0, Emppu 2+0, Anna 1+0, Salla 1+0, Jutta 0+1, Iisa 0+1

Tiukille se meni, mutta sarjapaikka säilyi tällä kertaa ilman karsintoja. Pisteitä sarjassa saatiin vähemmän kuin edellisellä kaudella, mutta sarjasijoitus oli yhden pykälän parempi ja karsintoihin ei tarvinnut tällä kertaa kautta päättää.

Kiitokset menneestä kaudesta joukkueen pelaajille, toimihenkilöille, yhteistyökumppaneille, kannustajille ja kaikille vastustajille. Nähdään pelikentillä taas ensi syksynä!