Ajankohtaista

FB Factorin pienryhmäharjoittelussa noudatetaan seuraavia ohjeita:

– Kukaan ei saa harjoitella sairaana tai jos kuuluu tunnustettuihin riskiryhmiin

– Kaikki pienryhmätoimintaan osallistuvat tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla.

– Ohjatussa toiminnassa on maksimissaan 10 henkilöä. Jos ryhmän toimivuus vaatii, niin tulisi varmistaa, että on kaksi valmentajaa (1 valmentaja + 4 pelaajaa).

– Ulkoliikunnassa huomioimme annetut turvavälit (2 m) eikä altisteta pelaajia lähikontakteihin.

– Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä sekä kaikkia muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.

– Harjoitukset pyritään pitämään samoilla pienryhmillä.

– Osallistujat eivät käytä yhteisiä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa. Harjoituksiin kulkemisessa huomioidaan lähikontaktien välttäminen.

– Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen.

– Mikäli harjoituksissa tarvitaan välineistöä (kartiot, aidat yms.) niitä tulee käsitellä vain yhden valmentajan.

– Mahdollisuuksien mukaan osallistujien tulee tankata nestettä ennen harjoitusta, jotta juomapulloa ei välttämättä tarvita. Jos juomapullo on välttämätön, niin jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee
olla oma juomapullo. Toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty. Nimeä/merkitse oma juomapullo.

– Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään. Niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana.
Niistäminen tapahtuu nenäliinaan, joka tämän jälkeen viedään mahdollisuuksien mukaan jäteastiaan ja kädet pyritään desinfioimaan mahdollisimman –nopeasti. Muista kuitenkin, että jos sinulla on vähänkin flunssan oireita niin harjoituksiin ei saa osallistua!

– Ohjeet tulee käydä ryhmän kanssa läpi etukäteen!
ULKOLIIKUNTAPAIKKOJEN KÄYTTÖ 14.5.-31.5.2020
Valtioneuvoston linjauksen mukaan ulkoharrastuspaikat avataan 14.5.2020 alkaen, mutta niilläkin on edelleen noudatettava 10 hengen kokoontumisrajoitusta. Kuntien omistamissa ulkoliikuntapaikoissa suositellaan seuraavaa linjausta aikavälillä 14.5.-31.5.2020:
• Pienillä ulkoliikuntapaikoilla (ulkokuntoilualueet, monitoimiareenat tms.) voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä.
• Suurilla kentillä kuten jalkapallo-, yleisurheilu- ja muut vastaavat kentät voi samanaikaisesti olla yhteensä enintään 30 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina siten, ettei lähikontakteja synny. (Lehmon portaat luetaan mukaan tähän ryhmään)
• Golf-kenttien osalta suositellaan, että niillä olisi samanaikaisesti yhteensä enintään 50 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina niin, ettei lähikontakteja synny.
• Kilpailuja ja otteluita ulkoliikuntapaikoilla ei voi järjestää toukokuun aikana.

Myös yksityisten liikuntapaikkojen omistajien ja kolmannen sektorin liikuntapaikkojen omistajien suositellaan toimivan edellä kuvatulla tavalla.

Ulkoliikuntapaikkojen käytöstä 1.6.2020 alkaen annetaan ohjeita toukokuun aikana.
http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset?fbclid=IwAR0xhVW3tfj8jhmZLkSEVxbgxoepBlBFPRMyJrhe4Uoa0bMfoBr9BYSQ1kA#C-uudet-3