C-tyttöjen SM-karsinnat pelattiin Uudessakaupungissa. Pitkän välimatkan takia matkaan lähdettiin jo hyvissä ajoin perjantaina. Joukkueen tukikohta pystytettiin Raumalle josta käsin viikonloppu operoitiin. Joukkueen 23:sta pelaajasta mukaan pääsi yhtä lukuunottamatta kaikki. Ja mikä parasta mukana olleet pelaajat olivat täydessä kunnossa.

KaPa -65 – FB Factor 4-5 (1-1, 1-3, 2-1)
Karsintojen ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue KaPa-65. Ottelu oli molempien joukkueiden osalta hermoilevaa, mutta sen ymmärsi kun olihan kyseessä koko kauden ensimmäinen virallinen matsi. Eikä hermoilua auttanut ollenkaan sangen outo tuomaritoiminta. Kolmannen erän alussa Factroin tytöt karkasivat jo 5-2 johtoon ja peli näytti ratkenneet, mutta sen jälkeen tuomarit ottivat roolia ja Factor sai pari epämääräsitä jäähyä joista toinen oli vitosen arvoinen. Hyvin tytöt kuitenkin taistelivat vajaallakin ja tärkeät pisteet saatiin napattua ja turnaukseen hyvä startti.

Factorin pistetytöt: Nepe 3+0, Elli 0+2, Saara 1+0, Sira 1+0, Jennica 0+1, Julis 0+1

FB Factor – PSS 4-4 (2-3, 2-0, 0-1)

Päivän toisessa pelissä vastassa oli yksi ikäluokan kovimmasta joukkueista PSS. Porvoolaiset tulivat pari viikkoa aikaisemmin Loisto Cupissa toisiksi ja muutenkin viihtyvät vuodesta toiseen aina SM-sarjojen kärkipäässä. PSS aloittikin ottelun totutun vahvasti ja Factorin tytöt olivat vielä kiinni telineissä, kun pallo oli löytänyt tiensä meidän maaliin kaksi kertaa. Pikku hiljaa ottelu kuitenkin tasoittui ja Factorin tytöt pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin porvoolaisten johtaessa 3-2. Toinen erä olikin sitten Factorin ja PSS pakit olivat välillä todella helisemässä aktiivisen karvauksen takia. Toisen erän maalit Factorille 2-0 ja kahden erän jälkeen johdettiin hieman yllättäin peliä maalilla. Jos toinen erä oli selkeästi Factorin niin kolmas oli yhtä selkeästi porvoolaisten. PSS myllytti ja Factorin tytöt puolustivat tunnollisesti. Erän puolessa välissä PSS sai kuitenkin tasoitettua pelin ja vaikka tuomaritkin yrittivät tällä kertaa kaikkensa auttaa Factoria niin kolmannen erän ylivoimatilanteetkaan eivät tuoneet maalia. Näin pisteet tasattiin lukemin 4-4. Ottelun jälkeisen rankkikilpailun PSS voitti 1-0 ja olisi näin ollen joukkueiden päätyessä tasapisteisiin aina parempi.

Factorin pistetytöt: Elli 2+1, Lilja 1+0, Sira 1+0, Saara 0+1, Nepe 0+1

FB Factor – O2-JKL 3-3 (2-1, 0-1, 1-1)
Hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntain aamupelissä vastaan tuli O2 Jyväskylästä. Ottelussa oli kivat panokset, kun PSS ja Pelicans olivat pelanneet omassa aamupelissään tasan 1-1. Jatkokarsintapaikka varmistuisi tasapelilläkin, mutta voitolla taisteltaisiin vielä suorasta paikasta SM-sarjaan. Odotukset olivat korkealla, kun olihan edellisessä pelissä saatu horjutettua suomen huippujoukkuetta ja Loisto Cupissakin O2 pystytttiin voittamaan. Otteluun saatiin todella upea lähtö ja peliä johdettiin jo 2-0 erän puolessa välissä. Erän loppu puolella O2 sai kuitenkin kavennettua ja pääsi sen jälkeen paremmin peliin mukaan. Juuri ennen toisen erän päättymistä O2 sai pelin tasoihin ja heti kolmannen erän alkuun he siirtyivät jo 3-2 johtoon. Tämän jälkeen peli kuitenkin siirtyi taas Factorin tyttöjen hallintaan ja maalipaikkoja päästiin luomaan vähän väliä ja onneksi tasoitus maali näki päivän valon erän puolivälissä. Enempää maaleja ei kumpikaan joukkue enää saanut aikaiseksi, joten tässäkin pelissä pisteet tasattiin. Ottelun jälkeisen rankkarikisan vei nimiinsä Factor puhtaasti 4-0. Tasapelin ansiosta illan jatkokarsintapeli varmistui ja karsintoihin asetettu minimi tavoite täyttyi.

Factorin pistetytöt: Saara 1+0, Milla 1+0, Julis 1+0, Elli 0+1, Moona 0+1, Jenni 0+1

Pelicans SB – FB Factor 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)
Lohkon viimeissä ottelussa oli vielä Pelicansilla kovat panokset. Voitolla he pääsisivät suoraan SM-sarjaan. Factorille pelissä oli sen verran panosta, että voitolla he sijoittuisivat lohkossa toisiksi ja tässä tapauksessa suoran SM-sarjapaikan saisi PSS. Valmentajat valitsivat kuitenkin taktiikaksi lepuuttaa kovalle peliajalle joutuneita pelaajia ja antaa vastuuta vähemmän turnauksessa pelanneille pelaajille. Ja nämä tytöthän vastasivat huutoon loistavasti. Todella hienosti taistellen ja kaikkensa antaen Factorin tytöt johtivat peliä vielä kolmannen erän alussa. Sen jälkeen Pelicans onnistui tekemään kolme maalia vajaaseen neljään minuuttiin ja peli oli ratkennut. Kunnollista kiriä Factorin tytöt eivät saaneet enää aikaiseksi. Pelicans vielä kaunisteli lopussa numeroita maalin verran ja vei ottelun lukemin 4-1 ja samalla suoran paikan SM-sarjaan. Pelicans pelasi C-tyttöjen SM-sarjassa myös viime kaudella. Karsinta viikonlopun ensimmäinen tappio tiesi sitä että Factor sijoittuu lohkossan kolmanneksi ja kohtaa illan ratkaisupelissä E-lohkon kakkosen eli FBC Loiston.

Factorin pistetytöt: Elli 1+0

FBC Loisto – FB Factor 5-3 (5-2, 0-1, 0-0)
Viikonlopun viides ja ratkaiseva peli pelattiin Laitilassa hienoissa puitteissa. Vastassa oli FBC Loisto jonka kanssa Loisto Cupissa oltiin pelattu tasan ja toisessa pelissä sitten hävitty reilusti. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui ensimmäinen erä, johon Factorin tytöt saivat mainion alun ja siirtivät johtoon ennen kuin peliä oli kahta minuuttia pelattu. Sen jälkeen loppu erä mentiinkin Loiston tahtiin ja he pääsivät heiluttamaan maaliverkko viidesti. Varsinkin erikoistilanteissa he olivat tehokkaita. Factorin tytötkin saivat pallon vielä toisen kerran maaliin erän viimeisellä minuutilla, mutta erätauolle siirryttiin Loiston johtoessa 5-2. Erätauolla valmentajat loivat uskoa tyttöihin että maali kerrallaan lähdetään jahtaamaan vastustajaa. Yhden maalin verran Factorin tytöt saivatkin etumatkaa kiinni toisessa erässä. Kolmannessa erässä oli tytöillä vielä paikkoja tuoda peli tasoihin, mutta paras puhti oli jo pelistä poissa ja summerin soidessa Loiston tytöt pääsivät juhlimaan SM-sarjapaikkaa.

Factorin pistetytöt: Nepe 2+1, Elli 1+1

Valokuvia SM-karsinnoista

Paljon ovat tytöt menneet kesän aikana eteenpäin ja varmasti taas ensi syksynä ollaan askelta lähempänä SM-sarjapaikkaa. Joukkueen pelit jatkuvat sekä C-tyttöjen etää D1-poikien aluesarjoissa. Työntekoa jatketaan kovasti ja tavoitteena on päästä kevään playoff -karsintoihin ja sitä kautta vielä haastamaan mahdollisesti SM-sarjajoukkueita. Kiitokset kaikille joukkueen pelaajille ja hengessä mukana olleille ja isot onnittelut kaikille SM-sarjaan päässeille.