T12 tyttöjen kauden toinen kotiturnaus päästiin pelaamaan viime lauantaina uudessa hienossa Lehmon hallissa. Tuttuun tapaan Factorin joukkueilla oli ohjelmassa viisi peliä, joista Carelialla kolme ja Arcticilla kaksi. Päivään lähdettiin Factorin pitkässä tappiottomassa putkessa.

CARELIA – JOSBA 4-7
Factorin osalta molempien joukkueiden turnaus alkoi peleillä Josbaa vastaan. Ekana vuorossa oli Carelian peli. Pelin alkuvaiheet mentiin tasaista vääntöä, selkeästi molemmat joukkueet pelasivat vähän kuulostellen ja alkujännityksiä karistellen. Ottelun avausmaali nähtiin vasta ajassa 9:15, kun Factor sai vapaalyönnin hyvästä sektorista ja Aino P.:n napakka veto painuu kimmokkeen kautta verkon perukoille. Tästä maalista vain 25 sekunttia myöhemmin Carelia siirtyy jo 2-0 johtoon, kun tutkapari Aino P. ja Sofia pistävät pallon toistamiseen Josban maalivahdin selän taa. Liekkö tästä tullut joku hyvänolon tunne, tai liekkö aiempi tappioton putki mielessä vähän myös tytöillä takki auennut, kun pelin hallinta siirtyikin tämän jälkeen täysin Josballe. Omien pelaajien merkkaus oli hieman ”laiskahkoa” ja kentällä aktiivisen paineistamisen sijaan unohduttiin vain katselemaan mitä vastustaja tekee seuraavaksi. Tämän johdosta hieman yli kolmen minuutin aikana Susa joutuikin kaivella palloa maalistaan peräti neljä kertaa. Erän loppuun saatiin kuitenkin Factorin kannalta tärkeä kavennus, ja erätauolle mentiin maalin verran perässä, lukemin 3-4.

Vaikka erätauolla pelaajia heräteltiin ja etenkin puolustuspelaamista painotettiin, ei se tällä kertaa tarttunut heti tyttöjen esityksiin. Josba pääsee erän alussa karkaamaan jo kolmen maalin johtoon, eikä factorin yhteispeli tällä kertaa meinaa millään kulkea. Ajassa 21:48 saadaan kuitenkin hieno kavennus maali hyvästä vastaiskusta, kun Susa heittää pitkän Aino P.:lle laitaan ja Aino viimeistelee jo ottelun neljännen maalinsa. Tämä ei kuitenkaan riitä ja kun Josba vielä viimeistelee erän loppuun lukemat 4-7 niin pelin voitto ansaitusti naapurille.

Ottelun tsempparina palkittiin puolustuksessa paikoin kovin yksinään Susaa auttanut Katri, ja tekijänä kaikki factorin maalit tehnyt Aino P.

JOSBA – ARCTIC 1-5
Sitten Arcticin vuoro kohdata Josba. Viimeiset pari peliä Josbaa vastaan ovat olleet tiukkoja, Josba on parantanut omaa peliään ja samaan aikaan Arcticin yhteispeli on hieman ontunut. Tiukkaa peliä siis odoteltiin nyttenkin. Peli alkoikin jälleen Arcticin osalta takkuisesti. Pallottomien liike oli Carelian tapaan vähän kohmeista, ja kentällä katseltiin tilanteita vierestä. Toisaalta taas pallollisena tytöt pitivät palloa liian pitkään itsellään vaikka ennen ottelua tavoitteeksi asetettiin liikuttaa palloa nopeasti. Paikkoja kyllä luotiin, mutta viimeistelyssä oli tällä kertaa parantamisen varaa. Näin ollen Josba aloitti maalinteon ajassa 7:35. Factorin kavennusta saatiin odottaa muutaman pitkän minuutin verran, mutta viimein ajassa 11:18 Veera H. rikkoo Josban nollan joka selvästi helpottaa tyttöjen tuskaa hieman. Heti seuraavassa vaihdossa vain 24 sekunttia myöhemmin Aino V. laukoo Arcticin 1-2 johtoon Emman upeasta syötöstä, ja näissä lukemissa siirrytään myös erätauolle.

Erätauolla mietittiin onko peli mennyt nyt ottelupalaverissa painotettujen teemojen mukaan. Kaikki tytöt olivat yhtä mieltä – ei sitten yhtään 😅 Toiseen erään olisi paljon parannettavaa. Siitä lähdettäisiin ettei Josballe annettaisi enää yhtään maalia, oma pääty kun pysyy puhtaana, peli on jo voitettu vaikka ei enää yhtään maalia itse tehtäisi. Pelillisesti toinen erä jatkoi kuitenkin samaa kaavaa kun ensimmäinen, mutta nyt Arcticin nelikkona puolustaminen näytti jo hieman paremmalta. Kuitenkin Josban kovan paineen vuoksi valmennus päätti tehdä pari taktista vaihtoa, mikä tuottikin toivotun tuloksen: omiin ei päästetty ja Josban pelaajista alkoi paistaa pikkusen turhautumista. Arcticin seuraava maali nähtiin ajassa 26:35 hyvästä vastahyökkäyksestä, maalintekijänä Aino V., syöttäjänä Veera K. Kauden toinen taktinen peluutus valmennukselta nähtiin tässä, kun juuri maalin tehnyt, vain joitain sekuntteja kentällä ollut nelikko, saikin jatkaa kentällä, vaikka normaalisti maalin jälkeen on aina vaihdettu. Tämä taktikointi selkeästi kannatti, koska seuraava maali nähtiin 47 sekunttia tästä, tällä kertaa maalintekijänä Veera K., syöttäjänä Aino V. Joukkueen fiilis oli heti rentoutuneempi ja seuraava maali nähtiin jälleen nopeasti, vain  22 sekunnin kuluttua kun Elmiira sivaltaa Sirjan syötöstä loppulukemat 1-5.

Ottelun tsempparina palkittiin 1+1 tehot iskenyt ja hyvää kahdensuunnan peliä pelannut Veera K. ja tekijänä puolustusta uhrautuvasti auttanut ja hyviä syöttöjä jakanut Sirja.

CARELIA – WELHOT 3-5
Seuraavana joukkueilla oli sitten vuorossa vain 6+1 kokoonpanolla liikkeellä olleet Welhot.  Ensin jälleen Carelian vuoro. Welhot saa otteluun hyvän alun, ja siirtyvät ottelussa 0-2 johtoon alle kolmessa minuutissa. Welhot olivat myös Careliaa paremmalla jalalla liikkeellä, mikä sinällään on hatunnoston arvoinen suoritus tuolla pelaajamäärällä. Carelian peli taas jatkoi ensimmäisen pelin kaavaa, liikaa katsellaan vierestä ja liian vähän pelataan yhteen joukkueena. Läpi erän valmennuksen antamat ohjeet koskivat syöttelyä ja pelaajien merkkaamista. Erän lopussa saatiin kuitenkin jälleen tärkeä kavennus, maalintekijänä kukas muukaan kuin Aino P., syöttäjänä Katri. Näin ollen erätauolle Josbapelin tapaan maalin tappioasemassa.

Toisessa erässä oli ajoittain jo nähtävillä parannusta merkkauksessa, ja sen tiimoilta saatiinkin muutama hyvä vastahyökkäys. Vain maalit jäivät uupumaan. Erän ensimmäisestä maalista vastasivat Welhot ajassa 20:12, mutta tämän Aino P. kuittaa minuutin päästä. Peli 2-3. Harmillisesti kuitenkin vain reilu parikymmentä sekunttia tästä Welhot iskee taas ja kasvattaa johtoaan. Carelia ei tahdo saada aiemmista turnauksissa ollutta taisteluvaihdetta päälle millään ja pian Welhot siirtyvät jo 2-5 johtoon. Erän lopussa Anna pääsee vielä iskemään ensimmäisen T12 sarjan maalinsa, T10 ikäisen puolustaja Sannin syötöstä. Tämä ei silti riitä Factorille ja lopputuloksena karvas 3-5 tappio.

Ottelun tsempparina palkittiin ilmiömäisiä torjuntoja maalillaan esittänyt Susa ja tekijänä hyvän pelin laitahyökkääjänä pelannut Anna.

ARCTIC – WELHOT 9-1
Ja sitten Arcticin vuoro kohdata vajaamiehistöinen Welhot. Tässä pelissä sitten olikin turhat jännitykset karisteltu pois ja vaikka ei peli kauden parasta esitystä ollutkaan, ja vaikka vastustajien  vähäinen määrä ja kova paineistus loi omat haasteet vaihtamiselle, oli tämä peli Arcticilta ehjä esitys. Vain yksi maali omiin ja vastustajan verkkoa pölyytettiin peräti yhdeksän kertaa. Mainitsemisen arvoista on se, että ottelussa jokainen kokoonpanossa ollut kenttäpelaaja pääsi pisteille 🤩 Tämä kertoo myös siitä että yhteispelissä otettiin todellakin iso harppaus verrattain päivän ensimmäiseen peliin.

Ottelun tsempparina palkittiin maalillaan hienon pelin pelannut Terhi ja tekijänä koko päivän todella vahvasti pelannut Veera K.

CARELIA – VARTA 3-0
Päivän viimeinen ottelu, Carelialla vastassa Varta. Yleensä on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että päivän kolmas peli on aina heikoin. Vaan nytpä ei ollutkaan, Carelian päivän kolmas peli oli joukkueen päivän paras. Omassa päässä merkkipelaamisessa otettiin harppaus, mutta isoin tasonnosto nähtiin nimenomaan taisteluilmeessä.

Ensimmäisessä erässä, kun vajaa 5 minuuttia on pelattu, Katri heittää vastustajan puolustuksen taakse unohtuneelle Tyynelle pitkän ”lättysyötön” josta Tyyne ei erehdy vaan iskee pallon näyttävästi maaliin. Muutamia minuutteja myöhemmin ajassa 8:04 Katri syöttää Aino P.:n nousuun ja Aino laukoo lukemiksi 2-0. Näin Carelian johdossa erätauolle.

Toisessa erässä sama hyvä asenne ja tsemppi jatkuu. Varta paineistaa kyllä hyvin ja saa luotua monta vaarallista paikkaa, mutta Susa on maalillaan kuin muuri ja torjuu kirjaimellisesti kaiken. Erän ainoa tilastomerkintä merkittiin Aino P.:lle, hienosta soolo-maalista. Erän ja samalla ottelun loppulukemat siis ansaitusti, upean tasonnoston jälkeen Carelialle 3-0.

Tällä kertaa sekä tsemppari- että tekijäpalkinnot päätyivät samaan osoitteeseen, eli ottelun hienoimman maalin tehneelle, ja hyvää karvauspeliä esittäneelle Tyynelle.

Näin ollen Factorin saldona kotiturnauksesta kolme voittoa ja kaksi tappiota. Vaikka pitkä tappioton putki päättyikin, jäi turnauksesta silti positiivinen tuntuma erityisesti Carelian viimeisen pelin tasonnoston ja Arcticin viimeisen pelin rentoutuneen otteen myötä. Tästä taas hyvä jatkaa treenejä.

T12 alkusarjaa on jäljellä vielä yksi turnaus, ennen huhtikuun alueloppuhuipentumaa.