T12 tyttöjen kauden toinen turnaus tuotti ensimmäistä kertaa ns. täyden pistepotin eli 5/5 voittoa! Molempien joukkueiden tytöt osoittivat päivän mittaan että töitä on tehty ja eteenpäin on menty. Kehitysaskeleet oli selkeästi nähtävissä ja valmennuksen oli helppo hymyillä turnauksen päätteeksi.

ARCTIC – JOSBA 15-1
Päivä alkoi Arcticin ja naapuriseura Josban kohtaamisella. Ennen peliä tytöt saivat yhden pelillisen tavoitteen, jota lähdettiinkin heti alusta alkaen toteuttamaan paremmin kuin hyvin. Peli pysyi Factorin hallussa alusta alkaen, eikä vastustajalle jäänyt tällä kertaa mitään palaa Arcticin pistäessä pystyyn oikeat maali-iloittelut. Ansaittu voitto siis selkein 15-1 lukemin. Ottelun tsempparina palkittiin 6+2 tehot iskenyt joukkueen kapteeni Aino V., ja ottelun tekijänä T12 debyyttinsä maalilla pelin lopussa tehnyt T10 maalivahti Venla.

CARELIA – WELHOT 6-3
Heti perään seuraavassa ottelussa Carelia kohtasi Welhot. Kuopiossa edellisessä turnauksessa joukkueet pelasivat tiukan matsin, joka päättyi tasapeliin, joten tasaista vääntöä oli odotettavissa. Alussa mentiin kuulostellen, ja peli oli paikoin epävarman oloista, ihan puolin ja toisin. Kunnes tasan 7 minuutin pelin jälkeen Aino P. päästää Carelian piinasta ja avaa joukkueen maalisarakkeen. Vain puoli minuuttia tästä Viivi tekee Carelian toisen maalin heti edellisen perään. 2-0 johdon myötä pahin mailan puristus hävisi ja Carelian peli alkoi näyttää hieman vapaantuneemmalta. Pallo liikkui ajoittain tosi nätisti ja hyökkäyksiä rakennettiin hienosti kaikkien pelaajien kautta. Ajassa 9:24 nähdään jo Carelian kolmas maali kun Aino P. löytää Tyynen ns. ”kärkyltä” ja Tyyne iskee taululle 3-0. Tästä menee kuitenkin vain 15 sekunttia kun vastustajan onnistuu kaventaa lukemiksi 3-1. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Toisen erän alku mentiin taas tasaisesti päästä päähän. Kun erää oli pelattu reilu viisi minuuttia Aino P. tekee kaksi maalia liki peräjälkeen ja kasvattaa Carelian johdon jo neljään maaliin. Pian tämän jälkeen valmennus sai muistutella puolustamisen tärkeydestä ja että loppuun asti tulisi pelit pelata. Vaikka muutaman maalin johto voi tuntua turvalliselta, niin se on äkkiä salibandyssa kurottu kiinni. Tämä saatiin myös konkreettisesti huomata kun Welhojen loppukiri tuottaa kaksi kavennusmaalia. Onneksi Factorin tytöt olivat selkeästi tulleet voittamaan ja ottivat valmentajien ohjeista koppia, eivätkä welhot näin saaneet enää lisää maaleja tehtyä. Sen sijaan Tyyne laukoo ottelun toisen maalinsa vain noin 2min ennen ottelun loppua ja viimeistelee loppulukemat 6-3 Carelialle. Ottelun tsempparina palkittiin joukkueen kapteeni, maalivahti Susa, joka piti joukkueen hienosti pelissä mukana ja otti monta tärkeää torjuntaa. Ottelun tekijänä taas palkittiin molempiin suuntiin valtavan määrän töitä kentällä paiskinut Sofia.

WELHOT – ARCTIC 1-15
Arcticin päivän toinen ottelu käytiin niin ikään welhoja vastaan. Tavoitteeksi sovittiin jatkaa samaa hyvää peliä jota esitettiin Josbaa vastaan päivän ensimmäisessä pelissä. Ensimmäisen erän pientä herättelyä lukuunottamatta tässä onnistuttiin erinomaisesti. Pallo liikkui nätisti pelaajalta toiselle ja vastustajan maaliverkko pölisi. Loppulukemat jälleen samat kuin ensimmäisessä pelissä, eli 15-1 Arcticin hyväksi. Ottelun tsempparina palkittiin 2+1 tehot iskenyt Veera H. ja tekijänä palkittiin vahvaa pallollista peliä pelannut Enni.

VARTA – CARELIA 2-7
Carelian päivän toinen ja samalla viimeinen peli pelattiin Vartaa vastaan. Viime kohtaamisen Varta onnistui voittamaan joten nyt lähdettiin ns. ”maksamaan kalavelkoja”. Ensimmäinen erä oli pelinhallintaa ja maalipaikkoja katsellen hyvinkin tasaista vääntöä joukkueiden välillä. Kuitenkin Susa onnistui maalillaan estämään kaikki vastustajan yritykset, samaan aikaan kun tutkapari Sofia ja Aino P. juonivat yhdessä kolme maalia Carelian maalisarakkeeseen. Erätauolle mentiin siis Carelian 3-0 johdossa.

Toisen erän alussa Carelia siirtyy heti 4-0 johtoon. Pian tämän jälkeen myös Varta saa avattua maalitilinsä kun vastustajan pelaaja unohtuu Carelian puolustuksen taakse ja pääsee yllättämään Susan. Toista kavennus maalia heti perään Varta ei kuitenkaan saa vaan Susa on jälleen ilmiömäinen ja ottaa monen monta tärkeää torjuntaa! Kun Vartan yritykset eivät tunnu löytävän tietään verkon perukoille, niin Carelia sen sijaan osuu vielä kolmesti. Varta taistelee ja hakee vimmatusti kavennusta, ja onnistuukin lopulta kirimään maalin verran ajassa 28:34. Tämä jää kuitenkin ottelun viimeiseksi maaliksi joten Carelialle hieno ja ansaittu 7-2 voitto! Ottelun tsempparina palkittiin hyvän pelin pelannut Oona ja tekijänä neljä maalia viimeistellyt Aino P.

ARCTIC – VARTA 6-3
Arcticin kolmannessa ja viimeisessä ottelussa vastaan asettui Carelian edellisessä pelissään kohdannut Varta. Jos oli kaksi päivän aiempaa peliä ollut Arcticilta paikoin erittäin kaunista ja järkevää peliä, tämä ei sitä enää ollut. Yhteispeli loisti poissaolollaan ja peli muuttui puskemiseksi ja maalinteko hankalaksi. Puolustuspäähän ei jaksettu niin tehdä töitä kuin kahdessa aiemmassa pelissä. Liekkö väsymys jo painanut tytöillä vai mikä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin tästä huolimatta Arcticin niukassa 3-2 johtoasemassa.

Erätauolla tyttöjä heräteltiin viiden terävän burpeen voimin ja keskusteltiin pelataanko näitä pelejä kävelemällä. Tyttöjä myös tsempattiin pelaamaan peli kunnialla loppuun. Mitään hätää ei olisi, etsittäisiin vaan vielä se sama ote joka oli kahdessa aiemmassa pelissä. Ihan tähän vireeseen ei kuitenkaa enää päästy, ja voisikin sanoa että pelissä tehtiin vain tarvittava. Toisen erän tapahtumat maalien osalta olivat Aino V:n hattutemppu ja yksi Vartan kavennusmaali. Loppulukemat siis 6-3 Arcticille. Ottelun tsempparina palkittiin puolustuksessa varmoin ottein pelannut Enni, ja ottelun tekijänä neljä maalia tehnyt Aino V.

Vaikka päivän viides Factorin peli ei enää ns. silmiä hivellyt, oli turnaus kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Eikä pelkästään tuloksellisesti, vaan muutenkin. Selkeästi treeneissä opetellut asiat alkaa siirtyä kentälle ja tyttöjen peli-ilo on mukavaa seurattavaa. Tästä jatketaan kohti vuoden viimeistä turnausta, joka pelataan 17.12. Varkaudessa.