Ajankohtaista

T14 tyttöjen vuosi pyörähti käyntiin kotiturnauksella Kylmäojan koululla lauantaina 8.1.2022. Päivä alkoi keskinäisellä pelillä, josta maali-ilottelu jatkui iltapäivään saakka. Pelipäivästä jäi käteen hyvät pisteet ja ennen kaikkea hienoja kuvioita ja mahtavaa taistelutahtoa.

FB Factor Carelia – FB Factor Arctic 1-17
Ensimmäinen keskinäinen peli tähän kauteen pelattiin heti aamusta ja joukkueille painotettiin, että nyt numeroilla ei ole väliä, vaan lähdetään pelaamaan omaa parasta peliä. Jokaisessa pelissä voi kehittää jotain, joten Carelian fokus oli aktiivisessa ja tiiviissä puolustuksessa sekä rohkeassa fyysisessä pelissä. Arcticille haasteeksi annettiin liikkuva ja soljuva peli, jossa tavoitteena oli pysyä koko ajan liikkeessä ja saada syöttöpeli sujumaan liikkeestä liikkeeseen yhdellä kosketuksella.

Carelia pääsikin harjoittelemaan puolustusta ja paikoitellen puolustus saatiin hyvin tiiviiksi noppavitoseksi maalin eteen, eikä Arctic päässyt tuosta vain rokottamaan. Arcticin vauhti oli luvattua laatua ja vaikka Carelia taisteli loistavasti ja Neea loisti maalilla, nähtiin Arcticilta upeita kuvioita ja ottelun päätyttyä kahden erän jälkeen oli maaleja kertynyt jo 17. Erityisen hienoa oli kuitenkin se, että myös Carelia pääsi avaamaan maalitilinsä tähän otteluun, kun Venla P. 38 sekuntia ennen loppua sijoitti pallon hienosti Arcticin maalivahdin jalan yli takakulmaan.

Ottelun tilastot

FB Factor Arctic – Welhot keltainen 19-5
Kun ensimmäisestä pelistä haettiin hyvää pallotatsia ja soljuvaa peliä, oli tässä pelissä tarkoitus jatkaa samaan malliin. Vastustajan tiedettiin olevan päivän ensimmäistä vastustajaa pidempiä ja nopeampia, joten aktiivista syöttöpeliä lähdettiin hakemaan heti alusta. Työtä käskettyä toteutti jo ensimmäinen ketju, joka 20 sekunnin jälkeen loistavan kuvion ja Eimin vasemman pakin loistavan noston päätteeksi iski ensimmäisen maalin. Maaleja tulikin tasaiseen tahtiin ja vaihtopenkillä ei tarvinnut kuin ihailla peliä. Palloa saatiin hyvin liikkeelle eikä hyökkäyspäässäkään jääty pallon kanssa paikalleen – tarkoitus oli pitää pelin tempo sen verran nopeana, ettei vastustaja edes ehtisi iholle ja näin vältyttäisiin lukuisilta kaksinkamppailuilta.

Toisessa erässä ote meinasi lipsua ja Welhot pääsivät pariin otteeseen kuittaamaan. Tässä oli kuitenkin tärkeää, että pääsimme heti takaisin omaan peliin eikä hyvä fiilis päässyt laskemaan. Maaleja tuntui tulevan vain lisää ja lisää ja kun peliä oli jäljellä yksi minuutti ja taululla oli lukemat 19–5, otettiin tavoitteeksi saada vielä yksi maali. Kova oli yritys, mutta vaikka maalia ei tullutkaan, päättyi peli kahden erän jälkeen keskeytykseen maalierolla.

VarTa – FB Factor Carelia 6–2
Päivän viimeisestä pelistä odotettiin tiukkaa ja sitä se olikin, varsinkin ensimmäisessä erässä. Vastustaja pääsi ylivoimalla johtoon jo kahden minuutin jälkeen, mutta sepä vasta nosti Carelian taistelutahdon korkealle. Pallo oli pitkälti Carelian hallussa koko erän, mutta viimeistely ontui pahasti. Carelia sai loistavia ja hurjan pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päässä, mutta tasoitus saatiin vasta 12 sekuntia ennen erän loppua.

Toinen erä oli kuitenkin vaikea. Carelia otti turhia jäähyjä ja ensimmäisen erän hyvä fiilis pääsi laskemaan. Vastustaja karkasi toisessa erässä 4–1 johtoon, kun Carelian karvaus ja puolustus rakoilivat. Pallo oli kuitenkin useaan otteeseen hyviä pätkiä Factorin hallussa, mutta maalipaikan tullen eivät vedot tahtoneet mennä maalia kohti. Senniinan tahtomaali ottelun lopussa kavensi lukemia, mutta VarTa vei lopulta pisteet lukemin 6–2.

Päivässä oli paljon hyvää, jota kannetaan mukana tuleviin koitoksiin, mutta se tarjosi myös haasteita ja kehityskohteita. Eniten ilahdutti nähdä joka ketjun, niin Arcticin kuin Carelian, taistelua ja hyvää pelifiilistä! Treeneihin otetaan teemaksi maalintekeminen ja seuraavaan turnaukseen lähdetään taas uudella tarmolla.