Ajankohtaista

Toukokuun alusta alkaen joukkue on treenannut 3-5 kertaa viikossa yhdessä ja siihen lisäksi vielä iso määrä omatoimista harjoittelua. Nyt tuli aika katsoa miten hyvin harjoitus on tarttunut pelaajiin ja missä mennään joukkueena, kun vastassa ovat Suomen kovimmat joukkueet.

Eräviikingit – FB Factor 5-2
Turnauksen ensimmäisen pelin alkupuolisko meni jännittäessä kovia pelejä ja taululla komeili Ervin 3-0 johto. Tuon ensimmäisen vartin jälkeen tytöt eivät sitten enää lopputurnauksen aikana pelaamista jännittäneet vaan pääsivät omalle tasolleen. Toisessa erässä Factorin karvaus rupesi toiminaan ja äkkiä päästiin jo maalin päähän ja rankkarista oli mahis pistää vielä pelitasoihin. Kesken hyvän Factor painostuksen Ervi pääsi kuitenkin tekemään neljännen maalinsa ja viimeisen maalin he tekivät tyhjään maaliin. Tappiosta huolimatta hieno startti turnaukselle. Ja kukapa olisi uskonut että tämä tappio jäi tyttöjen ainoaksi tässä turnauksessa, jos huomioidaan vaan varsinainen peliaika.

Factorin pistetytöt: Tuuli 1+0, Saara 1+0, Lilja 0+1, Moona 0+1

 

FB Factor – Nibacos 4-2
Nopea ruokatauko ja toisessa pelissä vastaan tuli viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjassa pelannut Nibacos. Pelin alkuun heti vastustaja tinttasi 1-0, mutta se ei hetkauttanut Factorin tyttöjä. Pikku hiljaa peli rupesi vyörymään vastustajan päätyyn ja maaleja rupesi syntymään. Nibacoksen tilanteen tulivat lähinnä terävistä vastaiskuista, jotka Factor puolustus hoiti mallikkaasti. Factorin tyttöjen jo tyytyessä 4-1 lukemiin pääsi vastustaja pelin lopussa tekemään päätösluvuiksi 4-2. Nibacos peli oli Factorin tytöiltä sekavin koko turnauksessa. Monen takaraivossa varmaan oli ajatus että tämä peli pitää voittaa jos halutaan päästä ylempiin sijoituspeleihin.

Factorin pistetytöt: Saara 2+0, Mila 1+1, Lilja 1+0, Jennica 0+1, Minea 0+1, Moona 0+1

 

FB Factor – Salba 4-1
Lauantain kolmannessa pelissä panoksena oli paikka ylempiin sijoituspeleihin. Factorin tytöille siihen olisi riittänyt tasapelikin. Monella tytöllä oli hyvässä muistissa vielä viime syksyn SM-karsinnat, joissa Salba syötti Factoin tytöille karvasta kalkkia. Tällä kertaa homman juoni oli toinen. Factorin tytöt veivät peliä alusta alkaen ja paremmalla viimeistelyllä voittomarginaali olisi ollut vielä paljon suurempi. Tyytyväinen pitää kuitenkin olla tyttöjen ilmeeseen ja tekemiseen päivän kolmannessakin pelissä.

Factroin pistetytöt: Lilja 2+0, Jennica 1+1, Sira 1+0, Kaisa 0+1

 

SSRA – FB Factor 3-2 VL
Sunnuntai aamu ja puolivälierä. Panoksena paikka turnauksen mitalipeleihin ja vastassa yksi turnauksen ennakkosuosikeista Rankan Ankat. Factorin kannalta peli sai vielä todella surkean alun. Ensimmäinen vaihto ja jäähy. Alivoima kestittiin hienosti, mutta heti sen päätyttyä Ankat iskee avausmaalin ja samassa tilanteessa Factorin veskari lIrina oukkaantuu ja jättää kentän. Seuraava vaihto ja ensimmäinen veto suoraan Factorin maalin yläkulmaan eikä maalille tullut Minttu mahda mitään. Taululla 2-0 Ankoille ja peli ehtinyt vanhentua noin 4 minuuttia. Moni saattoi tuossa vaiheessa luulla, että Ankat menevät menojaan, mutta Factorin tytöt olivat ihan toista mieltä. Pelin loppuja 26 minuuttia Factorin tytöt käytännössa hallitsivat mielinmäärin. Mintulle maalissa tuli koko pelissä ainoastaan 1 torjunta. Mutta kun kyseessä on maalintekopeli ja lukuisista hyvistä paikoista huolimatta Factorin tytöt saivat pallon vaan kaksi kertaa Ankkojen maaliin, niin edessä oli hermoja raastava voittolaukauskilpailu. Voittolaukaus kilpailu ratkesi viidessä parissa, jonka jälkeen Ankat jatkoivat matkaansa mitalipeleihin ja Factorin tytöt pelaamaan sijoista 5-8.

Factorin pistetytöt: Jennica 0+2, Saara 1+0, Mila 1+0

FB Factor – Pelicans 6-1
Turnauksen viides ja Factorin tyttöjen kohdalta viimeinen peli. Voitolla sijoitus olisi 5-6 ja tappiolla 7-8. Vastaan asettui viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjassa pelannut Pelicans. Tässä sijoituspelissä Factorin tytöt näyttivät olevat nälkäisempiä ja veivät viimeisen pelin näytöstyyliin 6-1. Pelicans pelaa Factorin kanssa samassa SM-karsintalohkossa, joten heidät kohdataan syksyn aikana vielä pari kertaa uudestaan. Viimeisen pelin voiton myötä Factorin tytöt sijoittuvat turnauksessa sijoille 5-6.

Factorin pistetytöt: Saara 2+1, Jennica 0+2, Tuuli 1+0, Nepe 1+0, Sira 1+0, Minea 1+0, Lilja 0+1, Elsa 0+1

 

Yhteenvetona turnauksesta voidaan sanoa, että hienosto tytöt ovat menneet kesän aikana eteenpäin niin fyysisesti, henkisesti kuin lajitaidollisesti. Tytöt pystyvät haastamaan tasaväkisesti ihan minkä tahansa joukkueen Suomessa. Hyvänä päivänä nuo tiukat pelit kääntyvät voitoksi ja toisena päivänä hiuksen hienoksi tappioksi kuten nyt kävi puolivälierässä Rankkoja Ankkoja vastaan. Parikolme kautta joukkueen kanssa on hiottu vauhdikasta ja aktiivista pelityyliä, joka sai myös kiitosta katsojilta viihdyttävyydestä. Hirveesti tässä ei keretä tekemään ennen 4.9. alkavia SM-karsintoja, mutta treeneissä pientä hienosäätöä pelitapaan ja erikoistilanteiden harjoittelua ja sitten päästään aloittamaan viralliset pelit. Joukkueen tavoitteena on päästä omassa karsintalohkossa kolmen parhaan joukkoon ja sitä myötä SM-sarjaan.

Valokuvia Loisto Cupista