Kauden ensimmäiseen karsintaturnaukseen päästiin matkaan koko joukkueen voimin. Kaikki 21 tyttöä olivat matkassa ja hyvin menneen Loisto Cupin jälkeen odotukset olivat korkealla. Turnauksen otteluohjelma meni vielä viime metreillä uusiksi, kun Koovee luopui sarjasta, mutta se ei valmistautumista haitannut.

FB Factor – Pelicans SB 7-3 (1-1, 3-1, 3-1)
Pari viikkoa takaperin kohtasimme Pelicansin Loisto Cupissa ja sieltä irtosi 6-1 voitto. Tälläkin kertaa voitto tuli lopulta selkeällä marginaalilla, vaikka pelin puoleenväliin saakka ottelu pysyi tasaisena, pitkälti loistavasti pelanneen Pelicans maalivahdin ansiosta. Lopulta jälkimmäisellä puoliskolla factorin tytöt saivat maalihanat kunnolla auki. Maalin makuun pääsivät kaikki kolme kentällistä.

Factorin pistetytöt: Saara 3+0, Liina 2+0, Nepe 1+1, Maija 0+2, Sira 0+2, Tuuli 1+0, Jennica 0+1, Lilja 0+1

Maalissa Mintulla 12 torjuntaa

Valokuvia ottelusta

SB-Pro – FB Factor 3-8 (1-5, 1-1, 1-2)
SB-Prota vastaan oli pelattu edellisen kerran HFC turnauksessa vuonna 2019. Siellä peli päättyi Factorin voittoon, mutta joukkueet eivät olleet ihan samat millä nyt pelattiin. Pro oli voittanut ensimmäisessä pelissään selvästi PSS:n joten tarjolla oli lohkon piikkipaikka. Jos päivän ensimmäisessä pelissä ottelun alku oli nihkeä, niin nytten peli lähti käyntiin hienosti. Tulostaululla oli jo ensimmäisen erän jälkeen Factorin tyttöjen johto lukemin 5-1. Toisessa erässä peliä sotki Factorin saama  viiden minuutin jäähy ja kolmannessa erässä ei kenelläkään ollut enää paras fiilis pelata vastustajan pelaajan loukkaantumisen ja siitä seurannen reilun puolentunnin tauon takia. Peli kuitenkin pystyttiin pelaamaan loppuun asti ja kaksi pistettä lisää sarjataulukkoon Factorin tytöille.

Factorin pistetytöt: Saara 3+1, Jennica 2+0, Nepe 2+0, Sira 0+2, Tuuli 1+0, Mila 0+1, Vilma 0+1, Elsa 0+1

Maalissa Irinalla 11 torjuntaa

Karsintasarja lähti siis käyntiin kahdella hienolla voitolla. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja molemmissa peleissä kaikki kolme kentällistä onnistuivat maalinteossa. SM-karsintasarja jatkuu 19.9.2021 Porvoossa ja siellä vastassa ovat Eräviikingit ja PSS.