Ajankohtaista

T16 pääsi avaamaan kautensa Lieksassa 22.10., kun jaetussa turnauksessa Factor pelasi Josbaa ja Intoa vastaan. Saldona Kaksi pistettä ja paljon henkilökohtaisia onnistumisia.

Josba – FB Factor 8-4
Josba oli entuudestaan tuttu vastus ja osasimme odottaa hyvää vastusta. Peliin ei lähdetty nöyristelemään vaan tavoitteena oli päästä pelaamaan omaa peliä hyödyntäen omia vahvuuksia. Pelin alku oli jännittynyttä ja vastustaja pääsi heti maalipaikoille. Palloa ei meinattu saada keskialueella haltuun ja Josba pääsi hyödyntämään vahvoja pelaajiaan, jotka nostivat jalalla laitoja pitkin maalille. Vaikka Josba pääsikin iskemään kahdeksaan otteeseen, onnistuivat Factorin tytöt tavoitteissaan, jotka ennen peliä asetettiin – oman maalin edessä puolustetaan nöyrästi ja hyökkäyspäässä halutaan suoraviivaisuutta. Tästä esimerkkinä Venla P., joka rohkeasti nosti keskialueelta pallon parhaimpaan vetosektoriin ja luki parhaakseen vetää itse ja vastustajan verkoissa soi.

Ottelun tilastot

FB Factor – Into 8-2
Intoa vastaan pelatut treenipelit antoivat hyvää enakkokuvaa vastustajasta ja tiesimme Innon vahvuuden olevan vastahyökkäyksissä. Tässä pelissä pääsimme pelaamaan enemmän pallolla ja fokus oli estää vaaralliset käännöt. Pallollisessa pelissä ilahdutti nähdä uutta rohkeutta pysyä pallossa ja hakea pallokontrollia. Vastustajan vastaiskut saatiin tällä kertaa paremmin kuriin, vaikka vastustaja kilisyttikin tolppia viimeisessä erässä ja Neea otti huikeita torjuntoja. Tässä pelissä onnistujien joukossa olivat muun muassa Milla ja Matilda, jotka pääsivät pelaamaan vuorostaan pakin paikalla ja osoittivat näytöillään heistä löytyvän monipuolisuutta, vaikka lajikokemusta ei vielä hirveästi ole.

Ottelun tilastot

Kauden avaus auttoi muovaamaan kauden tavoitteita kohdilleen ja tästä on hyvä jatkaa treenejä eteenpäin. Seuraavaksi kohtaamme uudet vastustajat Raatekankaalla 4.11.