Runkosarjan viimeinen turnaus pelattiin Kontiolahdessa auringon ihanastii lämmittäessä. Kuten muissakin helmi-maaliskuun turnauksissa Factorin kokoonpanoa saatiin jännittää turnausaamuun asti ja pelikuntoisia tyttöjä saatiin kirjattua tulospalveluun 14+2.

SB Vaasa – FB Factor 3-10 (1-1, 1-3, 1-6)
Päivän ensimmäisessä pelissä oli panoksena suora paikka SM-lopputurnaukseen. Yksikin piste riittäisi viemään Factorin tytöt loppuhuipentumaan. Ensimmäinen erä oli tunnustelevaa peliä ja jännityksen pystyi aistimaan tytöistä. Toisen erän alussa tehdyt kaksi maalia vapauttivat tytöt pelaamaan loppupelin rennommin ja lopulta pelistä irtosi selkeä 10-3 voitto ja summerin soidessa Factorin tytöt pääsivät juhlimaan paikkaansa SM-lopputurnauksessa.

Factorin pistetytöt: Nepe 3+1, Saara 3+1, Lilja 1+2, Jennica 1+1, Nella 1+1, Minea 1+0, Irkku 0+1, Tuuli 0+1, Neea 0+1, Elsa 0+1

Valokuvia ottelusta

FB Factor – SSRA 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
Runkosarjan viimeisessä pelissä ei Factorilla ollut enää panosta. Ankoilla panosta oli sitäkin enemmän, koska he tarvitse voiton varmistaakseen paikkansa lopputurnaukseen. Ottelu oli heti alkuhetkistä alkaen vauhdikas ja tunteikas. Pelaajien lisäksi myös runsaslukuinen ja äänekäs yleisö eli hyvin mukana pelissä. Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali kun Factorin pelaajat törmäilivät keskenään alivoimalla pelatessaan hyökkäyspäässä. Toisessa erässä nähtiin myös ainoastaan yksi maali kun Factorin karvaus tuotti tulosta tasoitus maalin arvoisesti. Pelin seuraava maali nähtii kolmannen erän lopussa, kun Ankat saivat toimitettua pallon toisen kerran Factorin maaliin. Ottelun päätöslukemat 1-3 Ankat viimeistelivät tyhjään maaliin. Näin Ankoista tuli ainoa joukkue jota Factorin tytöt eivät runkosarjan aikana pystynyt voittamaan.

Factorin pistetytöt: Saara 1+0, Sira 0+1

Runkosarja on nyt siis saatu päätökseen ja suoraan SM-lopputurnaukseen etenivät Factorin lisäksi Classic, Eräviikingit ja SSRA. Karsintaturnauksesta lopputurnauspaikkoja hakevat vielä FBC Turku, SBS Wirmo, Northern Stars, PSS ja 1. divisioonan neljä parasta joukkuetta. Karsintaturnaus pelataan 2.-3.4.2022 ja lopputurnaus 23.-24.4.2022.