Ajankohtaista

Kulunut kevät tarjosi Spartak Joensuulle poikkeuksellisen erikoisia käänteitä.

Joukkueelle olivat mahdollisia kaikki sarjatasot 2. divisioonan ja 5. divisioonan välillä. Lopulta heiluri pysähtyi niin, että Spartak nähdään ensi kaudella miesten 4. divisioonassa.

Spartak ylsi kuluneella kaudella 11-vuotisen seurahistoriansa parhaaseen sijoitukseen, joka oli neljäs tila 3. divisioonassa. Lopulta joukkue olisi pyydetty mukaan ensi kaudeksi 2. divisioonaan.

Spartakin riveistä päätti kuitenkin lähteä peräti kahdeksan pelaajaa aikoinaan liigakentilläkin sählänneen Sakari Salmela kasaamaan vanhaan Cremasters-pohjaiseen joukkueeseen, joka pelaa ensi kaudella 2. divisioonassa LeBan Akatemian sarjapaikalla. Lisäksi kaksi Spartakin miestä päätti lopettaa pelaamisen.

Näin ollen Spartakille ei jäänyt riittävän iskukykyistä joukkuetta 3. divisioonaan, puhumattakaan 2. divisioonasta.

Spartak anoi paikkaa 4. divisioonasta, mutta liitto ei sitä seuralle antanut kuten ei myöskään FC Pogostalle. Näin ollen Spartak oli jo päätymässä ensi kaudeksi 5. divisioonaan.

Tämän jälkeen kontiolahtelainen seura Factor otti yhteyttä Spartakiin ja kysyi halukkuutta tarttua 4. divisioonan sarjapaikkaan. Factorin alaisuudessa 4. divisioonassa oleva RDc:n joukkue kun tyhjentyi ensi kaudeksi. Lopulta kävi niin, että Spartak päätti aloittaa yhteistyön Factorin kanssa ja ottaa RDc:ltä jääneen sarjapaikan.

Spartakilta joukkueessa on pohjana kymmenkunta pelaajaa, ja lisäksi mukaan on tulossa viisi entistä RDc:n pelaajaa.

Spartak pelaa jatkossakin oman logonsa ja entisten peliasujen turvin ja joukkueella on oma hallinto, pelaajisto ja toiminnan pyöritysvastuu. Yhteistyön myötä Spartakilla on kuitenkin mahdollisuus turvata ja kehittää toimintaa myös tulevaisuudessa leveämmillä hartioilla osana Factor-seuran kokonaisuutta. Lisäksi pelaajat pääsevät taistelemaan juuri sopivalla sarjatasolla, 4. divisioonassa, jossa kamppailut ovat mukavan lähellä Pohjois-Karjalassa.

Monella alueen joukkueella on ollut tänä keväänä pelaajavajausta, ja Spartak suositteleekin yhteistyön tekemistä myös muille alueen seuroille. Yhdessä olemme entistä vahvimpia!

Tervetuloa seuraamaan ensi kaudella Spartakin pelejä 4. divisioonassa ja Suomen cupissa. Spartakin tarina jatkuu, ja jatkossa olemme sopivasti päivittyneenä SpartakFactor!

Teksti SpartakFactorin Facebook sivuilta