Ajankohtaista

Paikalle saapuu Factorin innokkaat ja vuoden ensimmäistä turnausta innolla odottavat pelaajat. Mukaan vahvistukseksi on saatu myös uusi valmennustiimin jäsen Jani Pehkonen ja tänään päästään katsomaan mitä Janin mukaan tulo on saanut aikaan pelaajissa, parin viikon aikana treeneissä on käyty laukaukseen liittyviä perusasioita ja molempien otteluiden teemaksi on laitettu Maalien tekeminen ja laukausten laatu pelitilanteessa. Muutamaa sairastapausta lukuun ottamatta mukana on erittäin motivoitunut ja pelaamisesta nauttiva energinen tyttöjoukkue.

FB Factor – Sudet SB 7-3 (3-2,2-1,2-0)

Edellinen ottelu Kouvolassa päättyi tasapeliin 1-1 Factorin hallinnasta huolimatta. Tähän otteluun valmennuskaksikko painotti erityisesti laukauksien tarkkuuta ja ”käsky” oli laukoa aina kun on siihen mahdollisuus. Ottelu käynnistyikin erittäin hyvin, pallo Factorin hallinnassa ja laukauksia saatiin erittäin hyvin aikaan, 10 minuutin pelin jälkeen tilanne olikin jo Factorille 3-0. Pelaajissa alkoikin tuttu hymy näkyä ja pelaamisesta nautittiin toden teolla sillä seurauksella että puolustaminen hieman unohtui ja Sudet pääsivätkin rankaisemaan kahdesti ennen 1.erän loppua.

Kaksi seuraavaa erää mentiin Factorin pitäessä palloa vastustajan alueella ja Janilta saatuja uusia oppeja kokeiltiin käytännössä. Laukauksia sateli kohden vastustajan maalia kahden erän aikana saatiin vielä neljä maalia aikaan.

Ottelusta jäi valmennukselle positiivinen kuva, tytöt jaksoivat taistella ja pelaajat nauttivat silminnähden kauden ensimmäisestä voitosta.

Factorin pistetytöt: Julia Pehkonen 4 + 0, Miia Koukku 1 + 1, Saara Liimatta 1 + 0, Elli Saastamoinen 1 + 0, Aino Juntunen 0 + 4, Netta Toropainen 0 + 1,  Nea Uimonen 0 + 1, Veera Heikkilä 0 + 1

Maalikooste

Hatsina – FB Factor 13 – 5 (5-1,4-2,4-2)

Vastassa uusi tuttavuus Mikkelistä, odotettavissa kova vastus meidän tytöille.

Ottelu alkoi tasaisella väännöllä ja tilanteita syntyi molempien joukkueiden maalille, Hatsina avasi kuitenkin maalitilinsä ensimmäisenä ja siirtyi 11 sekunnin sisällä 2-0 johtoon. Toisen maalin jälkeen hyvin maalissa pelannut Jennica loukkaantui ja maalille kentältä suoraan vaihdettiin Saara Liimatta. Saara jatkoi siitä mihin Jennica jäi. Koko Ottelun hienoja torjuntoja esittänyt Saara ei voinut kuitenkaan kaikille vastustajan laadukkaille vedoille mitään. Torjunta varmuudesta kertoo kuitenkin Saaran 34 torjuntaa ottelun aikana.

Ottelu oli hieman hankalaa Factorille, pienoinen epäonni loukkaantumisen johdosta aiheutti valmentajille päänvaivaa. toisen erän alkaessa joukkueesta löytyi seitsämän pelaajaa jotka pystyttiin laittamaan kentälle. Ottelun edetessä kuitenkin päästiin taas takaisin kahteen ketjuun ja alettiin päästä kiinni normaaliin pelirytmiin.

Ottelu kokonaisuudessa oli hieman Hatsinan hallinnassa, kuten ottelun tulos kertookin. Positiivisen asiana oli kuitenkin meidän viisi tehtyä maalia, josta valmennuskaksikko olikin erittäin tyytyväinen

Factorin pistetytöt: Julia Pehkonen 2 + 1, Nea Hulkko 2 + 0, Aino Juntunen 1 + 1, Miia Koukku 0 + 1, Veera Heikkilä 0 + 1, Netta Toropainen 0 + 1