Se on varma keväänmerkki, kun Factorin tytöt matkustavat Riihimäelle playoff-karsintoihin Panthersia vastaan. Valitettavasti myös se toinenkin perinne jatkuu. Eli tappion merkeissä kausi pakettiin ja kohti kotia.

FB Factor – RSS Panthers 4-10 (1-0, 3-6, 0-4)

Jos olisi pitänyt ensimmäisen erän jälkeen kysyä keneltä tahansa, niin vastaus olisi ollut, että Factor menee tästä parista jatkoon leikiten. Sen verran hyvin tyttöjen peli toimi ja Panttereiden puolustajat olivat välillä tosissaan helisemässä, korkean karvauksen kanssa. Maalipaikkoja oli Factorin tytöillä todella paljon, mutta viimeistely ei ollut niin laadukasta kuin näissä peleissä pitäisi olla. Lukemattomista maalipaikosta ja yhdestä ylivoimasta huolimatta erän aikana saatiin viimeisteltyä ainoastaan yksi maali. Panttereilla ei ollut ensimmäisessä erässä käytännössä yhtään kunnollista maalipaikkaa.

Jos ensimmäisessä erässä maalit olivat kortilla, niin toisessa erässä niitä nähtiin sitten yhdeksän kappaletta. Harmi vaan että erän maalit menivät Panttereille 6-3. Iso osa vastustajan maaleista tuli Factorin pelaajien harjasyötöistä tai muista virheistä. Mitä pidemmälle toinen erä eteni sitä selvemmin myös pelin hallinta siirtyi Panttereille. Toisessa erässä esille nousi myös pelaajien laukauksien laatu. Laukaukset maalia kohden olivat tässä vaiheessa 17-15 mutta maalit 6-4. Parin maalin tappiotilanteesta huolimatta erätauolle siirryttiin vielä hyvissä tunnelmissa, koska maalipaikkoja pystyttiin edelleen luomaan tasatahtia vastustajan kanssa.

Kolmannen erän alussa pelinäytti vielä ihan hyvältä, mutta kunnon maalipaikoille ei Factorin tytöt enää oikein päässeet. Pantterit puolustivat omaa maaliaan todella tunnollisesti fiksusti ja iskivät terävästi vastaan, Panttereiden siirtyessä 7-4 johtoon alkoi Factorin tyttöjen viimeisetkin uskonrippeet kadota. Peli muuttui entistä tuskaisemmaksi ja väkisinpuurtamisesksi. Pantterit nauttivat tilanteesta ja kaunistelivat vielä loppulukemia hienoilla maaleilla. Heidän peli-ilo ja itse varmuus oikein hehkui mitä pidemmälle kolmas erä eteni. Factorin kolmannen erän ensimmäinen ja ainoa kunnon maalintekotilanne syntyi pari minuuttia ennen pelin loppua, eikä siitäkään paikasta palloa maaliin asti saatu. Niinpä loppusummerin soidessa Pantterit juhlivat voittoa ja mahdollisuutta päästä haastamaan sunnuntain pelissä Rankat Ankat.

Factorin pistetytöt: Emppu 2+0, Noora 1+0, Emmi 1+0, Aada 0+1, Ninni 0+1, Jutta 0+1, Kiia 0+1

Viikonvaihteen playoff-karsinnoissa tuli selväksi A-tyttöjen I-divisioonan lohkojen tasoerot. Etelä-, Sisä- ja Länsi-Suomen alueen joukkueista muodostetun lohkon joukkueet voittivat ristiinkarsintojen molemmat parit leikitellen. Factorin lisäksi laulukuoroon joutui myös SPV, joka hävisi oman pelinsä Wirmolle. Joukkueet lähtevät aivan eri asemista playoff-karsintoihin, kun toisessa lohkossa oli monta kovaa joukkuetta ja siten heille tuli monta monituista kovaa peliä kauden aikana. Toivottavasti tähän saataisiin jatkossa muutosta ja I-divisioonan lohkoista tehtäisiin tasavahvoja tai pelattaisiin yhdessä lohkossa, eikä aina vedottaisi kustannuksiin. Salibandy on kuitenkin edelleen todella halpa laji moneen muuhun lajiin verrattuna.

A-tyttöjen kausi on siis paketissa ja on aika kiittää kaikkia pelaajia, valmentajia, toimihenkilöitä, pelaajien vanhempia, yhteistyökumppaneita ja vastustajia menneestä. Saa nähdä mitä kevät ja tulevaisuus tuo tullessaan.