B-tyttöjen kausi saatiin viime viikonloppuna pakettiin niin B-tyttöjen sarjan kuin naisten III-divisioonan osalta. Molemmissa sarjoissa peli oli kauden aikana kulkenut sen verran hyvin, että paikat karsintoihin oltiin saavutettu.

B-tyttöjen playoff-karsinnat pelattiin Riihimäellä. Välieräpeli alkoi jo puolenpäivän maissa, joten liikenteeseen lähdettiin jo perjantaina iltapäivällä. Vastassa oli RSS Panthers, jonka tytöt olivat kohdanneet viimeisten parin vuoden aikana eri yhteyksissä viisi kertaa, ja kertaakaan heitä ei oltu pystytty voittamaan.

RSS Panthers – FB Factor 5-4 (1-2, 3-0, 1-2)

Tyttöjen latautuminen peliin onnistui erittäin hyvin ja se näkyi pelin alussa. Kahden ja puolen pelatun minuutin jälkeen Factorin tytöt olivat jo siirtyneet 2-0 johtoon Annan ja Sohvin maaleilla. Mutta pikku hiljaa Pantteritkin rupesivat heräilemään, ja pelin ote siirtyi heille. Factorin maalissa Venny piti joukkuetta pystyssä, mutta yhdelle takaiskumaalille hänkään ei mahtanut mitään.
Toinen erä oli Factorin tytöiltä heikko. Hirveästi tuli keskialueen pallon menetyksiä ja avaaminen oli vaikeaa. Toinen erä meni Panttereille puhtaasti 3-0.
Kolmannen erän alkuun Pantterit siirtyivät vielä 5-1 johtoon ennen kuin Factorin tytöt innostuivat taas pelaamaan. Kolmannessa erässä saatiin jälleen luotua paljon maalipaikkoja, ja onnistumisia tuli kahden maalin verran Empun ja Ninnin osumilla. Tasoituspaikkaa tarjottiin vielä Factorille ylivoiman merkeissä, mutta kaksiminuuttisen aikana paremmat maalipaikat siunaantuivat Panttereille. Loppuun yritettiin tasoitusta vielä ilman maalivahtiakin, mutta tolppaa lähemmäksi ei enää päästy.

Factorin pistetytöt: Anna 1+1, Sohvi 1+0, Emppu 1+0, Ninni 1+0, Eve 0+1, Noora 0+1, Kiia 0+1

Maalikooste

Pienet olivat marginaalit B-tyttöjen playoff-karsinnoissa. Yksi tolppa lopussa sisään niin tiedä mitä sitten olisi käynyt. Pantterit lopulta kaatoivat sunnuntain pelissään SM-sarjajoukkue EräViikingit, ja etenivät playoff-peleihin. Eli ei siis kovin kaukana olla maamme terävimmästä kärjestä. Tällä kertaa playoff-karsinnat jäivät yhteen peliin ja suunta yöksi kotiin.

Hyvin nukutun yön jälkeen linja-auton valot suunnattiin lähestulkoon päin vastaiseen suuntaan Iisalmeen, jossa sunnuntaina pelattiin naisten II-divisioonan nousukarsinnat. Edellisenä päivänä Riihimäellä pelanneiden tyttöjen lisäksi mukaan saatiin tuoreita jalkoja C-tytöistä ja naisten harrastesählyryhmästä sen verran, että pöytäkirjaan saatiin merkattua 18+2 pelaajaa. Turnauksessa olivat mukana Factorin tyttöjen lisäksi II-divisioonan kaksi heikointa Ulma ja SB Welhot II sekä III-divisioonan kakkonen Veikot. Turnauksen kahdelle parhaalle oli luvassa tulevalle kaudelle II-divisioonan paikka.

FB Factor – SB Welhot II 3-3 (0-1, 1-1, 2-1)

Ensimmäisestä vastustajastamme meillä ei ollut etukäteen mitään tietoa. Pelistä muodostui hyvä tempoinen, ja maaleja naputeltiin lähes vuorotahtia. Maalipaikkoja molemmilla joukkueilla oli vaikka miten paljon, mutta molemmissa päädyissä maalivahdit olivat hereillä. Tämä oli sellainen peli, jonka tytöt olisivat voineet voittaa, mutta ehkä terävin tekeminen oli jäänyt linkkaan, kun alla kuitenkin oli jo reilut 1000 kilometriä ajelua muutamalle päivälle.

Factorin pistetytöt: Kiia 1+0, Noora 1+0, Tiia 1+0, Emppu 0+1, Eve 0+1

Maalikooste

FB Factor – Ulma 1-7 (0-1, 0-5, 1-1)

Toinen peli oli kuin äidit vastaan tyttäret. Factorin tytöillä ei ollut mitään saumaa voittaa peliä vahvempia ja kokeneempia iisalmelaisia vastaan. Kokemuksesta kertoi hyvin se, että osa vastustajista oli aloittanut säbäuransa ennen kuin osa meidän tytöistä oli edes syntynyt. Ulma oli viime kaudella mukana divarikarsinnoissa ja täytyy vaan ihmetellä mitä kummaa he tekivät tällä kaudella tippumiskarsinnoissa, sen verran kovasta joukkueesta oli kysymys. Ylivoimaisesti päivän paras joukkue.

Factorin pistetytöt: Emppu 1+0, Anna 0+1

Maalikooste

Veikot – FB Factor 6-4 (4-1, 1-1, 1-2)

Päivän kolmannessa pelissä oli vielä sen verran panosta, että voitolla Factorin tytöt pääsisivät jännittämään turnauksen viimeisen ottelun tulosta, ja sitä kautta vielä mahdollista sarjanousua. Ensimmäinen erä näytti jo, että ei ollut vielä tyttöjen vuoro juhlia sarjanousua. Ekalle erätauolle siirryttiin Veikkojen vahvassa 4-1 johdossa. Toisessa ja kolmannessa erässä Factorin tytöt pääsivät huomattavasti paremmin mukaan peliin, kun vastustajalla rupesivat jalat painamaan. Sen verran kuitenkin Veikottaret olivat maalieropäässeet kasvattamaan, että iholle saakka ei missään vaiheessa päästy. Todella hyvä taistelu Factorin tytöiltä loppuun saakka.

Factorin pistetytöt: Eve 2+0, Kiia 1+0, Noora 1+0, Ninni 0+1, Hete 0+1

Maalikooste

Näin saatiin B-tyttöjen hieno kausi päätökseen. Työnteko aloitettiin toukokuun alussa. Elokuussa tavoiteltiin SM-sarjapaikkaa karsinnoissa, mutta tällä kaudella sinne ei päästy. Pitkä talvi tahkottiin niin B-tyttöjen aluesarjaa kuin naisten III-divisioonaa. Pallollinen peli meni kauden aikana eteenpäin, mutta ehyitä pelejä tuli lopulta aika harvakseltaan. Melkein aina pelistä löytyi yksi huonompi erä, ja näissä kovemmissa peleissä se kostautuu. Kun ensi kaudella saadaan paketti kestämään pelin alusta loppuun, niin seuraava askel tullaan varmasti ottamaan. Se mikä oli kaikkein hienointa huomata alakuloisen syksyn jälkeen, että vuoden vaihteen jälkeen tytöistä kasvoi joukkue isolla Jiillä. En tiedä olenko vielä ikinä päässyt valmentamaan näin yhtenäistä porukkaa.

Kiitokset kaikille menneestä kaudesta. Nyt ladataan vähän aikaa akkuja, ja sitten käännetään katseet seuraavaan kauteen.