FB Factor- PSS(Porvoo) 0-9

Klo 11.45 joukkueemme saapuu Kontiolahden liikuntahallille. Pukukopissa 13 innokasta tyttöä odottaa pääsyä näyttämään taitonsa ja taistelutahtonsa ennalta kovaksi tiedettyä vastusta vastaan. Joukkueemme koostuu 06 – 03 syntyneistä tytöistä, eli osalle pelaajista tämä on aivan uusi kokemus. Pienoinen jännitys näkyy joukkueessa alkulenkin aikana, mutta takaisin pukukoppiin tullessamme päätämme taistella loppuun saakka hieman isokokoisempaa vastustajaamme vastaan.

PSS aloittaa ottelun ennalta odotetun kaltaisesti, eli pallohallinta on Porvoolaisilla. Ensimmäinen erä mennään täysin Porvoolaisten kyydissä, mutta ei kuitenkaan aivan ylivoimaisesti. Factorin tytöt roikkuvat koko ajan vastustajassa kiinni puolustaen omaa maalia koko erän todella uhrautuen, laukauksia satelee, mutta Margarita maalissa estää kenttäpelaajien avustuksella usean jo varmalta näyttäneen maalin synnyn. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen vastustajalle 2-0

PSS toinen erä jatkuu myös vastustajien pallollisella pelillä, joukkueemme jatkaa kuitenkin sinnikästä pelaamista, alamme voittaa useampia kaksintaisteluita, mutta hyökkäyspelin harjoitusten puute näkyy vielä, omat hyökkäykset pysähtyvät hieman keskiviivan yläpuolelle. Kello näyttä 30.00 ja tulostaululla lukemat 5-0

Kolmas erä alkaa, joukkueemme uskoo edelleen omiin kykyihinsä ja kentällä näkyvä taistelu on sen mukaista. Taistelemme jokaisesta pallosta isompi kokoisia Porvoolaisia vastaan. Väsymystä alkaa jo kuitenkin hieman näkyä joka toista vaihtoa pelaavilta taistelijoilta ja vastustaja pääsee loistavasta asenteestamme huolimatta laittamaan pallon neljästi maalimme.

Ottelu päättyi 0-9. Osoitimme olevamme tulevaisuuden joukkue ja pelaajat näyttivät jo tässä pelissä, että täältä tullaan vielä. Jos ei vielä tänä vuonna, niin seuraavat kaudet näyttivät mistä nämä tytöt on tehty. Erityiskiitos joukkueen taisteluhengestä ja maalivahtimme asenteesta, valmentajan laskujen mukaan noin 50 torjuntaa yhdessä pelissä, kertoo kuinka taistelimme.

Maalikooste

TPS(Turku)-FB Factor 12-0

Tiukka peli Porvoota vastaan takana ja joukkueen henki on tappiosta huolimatta erittäin hyvä. Tiedämme, että vastaan asettuu ainakin yhtä hyvä joukkue kuin Porvookin oli. Joukkueen henki uhkuu itseluottamusta Heten ja Lassin viedessä jengiä alkulämpille. Alkulämpiltä saapuukin motivoituneen oloinen ja taistelutahtoa pursuava joukkue taistelemaan maineesta ja kunniasta kaukaloon jossa jo vastustajan kolme kentällistä odottaa pientä, mutta pippurista joukkuetta vastustajakseen

Ottelu käynnistyy klo 18.00 paikallista aikaa, vihellys laittaa pelin liikkeelle jo ottelu alkaa taas samaan tapaan kuin ensimmäinen, vastustaja ottaa pallon itselleen. Ensimmäinen erä mennään taistellen, mutta vastustaja saa meidän voimakkaasta häirinnästä huolimatta laitettua pallon neljästi Margaritan taakse.

Toinen erä, joukkue hieman väsyneen oloisena kaukaloon, mutta asenne edelleen sama, tuumaakaan ei anneta periksi. Tämä asenne näkyi, mutta myös pienen joukkueemme jatkuvat taistelu alkoi tuntua myös pelaajien jaloissa ja vastusta toisen erän jälkeen johdossa 10-0 erätauolle.

Kolmas erä, tytöt jaksoivat kohtalaisesti vielä toisen erän, mutta kolmas erä alkoi olla jo liikaa, ajassa 38:08 vastustaja sai tehtyä sen 12:sta maalinsa ja vapautti meidän pelaajat viettämään ansaittua lepohetkeä ennen sunnuntain ratkaisevaa peliä, jonka voittaja saavuttaisi SM-Sarja paikan. erikoismainintana pelaajien uhrautumiset ja Margan hienot torjunnat, joita kertyi ainakin 31.

Maalikooste

SB Pro (Nurmijärvi) – FB Factor 11 – 0

Sunnuntai aamu koittaa, tämän ottelun voittaja saa sen himoitun SM sarja paikan itselleen. valmennuskolmikko aloittaa joukkueen herättämisen klo 10.30 kävelyllä ja pienellä hölkällä, tytöt hieman ilmoittavat kipeistä jaloista ja pienoisesta väsymyksestä, mutta yhtään ei kuulu valitusta, eikä kertaakaan saa korviini lausetta, en jaksa…

Alkulämmittelyt pidetään astetta kovempana ja täten saadaan jengi kunnolla hereille valmiiksi taistoon. Lämmittelyn aikana hieman vakoilimme vastustajaa, pelaajia noin 20 ja Pro:n joukkue koostui 03 pelaajista niin kuin kuuluukin, koko ero oli tästä johtuenkin jo huomattava. Kommenttina kuului, kun mentiin sisälle: Mitä isompia, sitä paremmin kaatuvat.

Ja klo 11.30 pelin alkaessa joukkue puhkui taisteluhenkeä, ilman että valmentajien tarvitse enää sitä sytytellä. ensimmäinen erä yllätti jopa ”kokeneen” valmentajan. Tässä pelissä lähdettiin ”heittämään” palloa vastustajan päätyä ja tässä onnistuttiinkin, saimme muutaman todella hyvän maalipaikankin aikaan, vedot kuitenkin menivät hieman vastustajan maalin ohi tai  maalivahti sai laukaukset torjuttua. Ensimmäisessä erässä puolustimme myös maaliamme uhrautuen auttaen täten usean hienon torjunnan tehnyttä maalivahtiamme. Ensimmäiselle erätauolle menimme kuitenkin 2-0 tappiolla, tilanteet huomioon ottaen ensimmäisen erän tulos olisi voinut olla toisinkin.

Toinen erä käynnistyy, taistelu lähtee käyntiin. Tilanne alkaa kääntyä jo hieman Pro:lle, Meidän pelaajien jalka alkaa painaa, onneksi taisteluasenne ei häviä minnekään. Pro pyörittää palloa Factorin päädyssä, saimme muutaman hyvän vastahyökkäyksen aikaa kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Tauolle mennään Pro:n johtaessa 6-0

Kolmas erä, kentällä taistellaan, vaihtopenkillä jalat tärisee, mutta kun pääsee taas kentälle, niin silloin taas taistellaan. Eli joukkueen pienuus taas näkyy, jalat alkavat painaa, liike käy hitaammaksi. Pro pääsee rokottamaan viidesti, vaikka maalissa olikin jopa turnauksen parhaimpiin kuuluva maalivahti, niin väsymys alkoi näkyä myös hänenkin otteissa, tässäkin pelissä Juuasta saapunut vahvistuksemme napsi itselleen ainakin sen 32 torjuntaa.

Maalikooste

Iso kiitos pelaajille turnauksessa vallinneesta yhteishengestä ja taisteluasenteesta. Kiitos Hetelle ja Lassille kuulumisesta valmennustiimille, pelaajien vanhemmille turnauksen järjestämisestä ja erittäin hyvästä kannustamisesta, oli kunnia ohjeistaa ja auttaa tätä hienoa joukkuetta tässä ensimmäisessä turnauksessani.