Loisto – FB Factor 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)

Ensimmäisessä pelissä vastassa olivat kahden edellisen kauden B-tyttöjen Suomen Mestarit. Loiston tytöt ovat tuttu vastus edellisten vuosien SM-karsinnoista. Todella taitavista tytöistä muodostettu joukkue joka on myös hyvin valmennettu. Näillä tytöillä on kokemusta monelta vuodelta eri-ikäisten SM-sarjoista. Ensimmäisessä erässä Loisto vei peliä aivan mielin määrin. Maalivahtien torjunnat 1-8 kertoo sen missä päädyssä peliä käytiin. Venny joutui ensimmäisessä erässä venymään sen verran monen pallon eteen, että kuumassa ja tunkkaisessa hallissa hänelle tuli sen verran huono olo että jouduimme vaihtamaan maalille Netan ensimmäisellä erätauolla. Pitkästä pelittömästä tauosta huolimatta Netta pelasi maalilla ilmiömäisesti pelastaen tukun varmoja maalipaikkoja. Kahdessa jälkimmäisessä erässä saimme luotua jo muutamia maalipaikkoja ja oma pääty saatiin huomattavasti tiiviimmäksi. Näin Loistoa vastaan siedettävät tappio lukemat 6-1. Edellisillä kausilla tappiot on kirjattu heitä vastaan noin kymmenen maalin marginaaleilla, joten lopputulokseen voi olla jopa tyytyväinen

Factorin pistetytöt: Iisa 1+0, Kipa 0+1

Maalikooste

FB Factor – Northern Stars 1-9 (0-3, 0-2, 1-4)

Lauantain jälkimmäisessä pelissä vastus ei juurikaan helpottunut, kun vastaan asettui viime kevään A-tyttöjen pronssimitalisti. Joensuussakin aikoinaan vaikuttaneet salibandypersoona Jouni Laakkosen valmentamat pohjantähdet pelasivat todella kurinalaisiesti ja fiksusti. Heiltä ei ehkä niin taitavia yksilöitä löytynyt kuin lohkon muista joukkueista, mutta joukkueena he pelasivat varmasti parhaiten. Ainakin meitä vastaan. Isoin osa-alue missä peli hävittiin, oli maalipaikkojen viimeistely ja ylipäätänsä laukauksien taso. Ottelussa maalivahtien torjunnat olivat melko tasaiset 22-18, mutta maalilukemat eivät niinkään. Maalipaikkoja ja vielä hyviäkin sellaisia saatiin varsinkin ensimmäisessä erässä luotua useita. Paremmalla viimeistelyllä peli olisi voinut olla paljon tasaisempikin.

Factorin pistetytöt: Kossu 1+0, Kiia 0+1

Maalikooste

Pelicans SB – FB Factor 13-1 (4-1, 5-0, 4-0)

Sunnuntain pelissä vastakkain olivat lauantaina molemmat pelinsä hävinneet joukkueet. Sillä erolla että Pelicans oli hävinnyt molemmat ottelunsa maalilla ja myö pikkasen reilummin. Tämä oli etukäteen se peli josta odotettiin tasaista taistelu viimeisestä jatkokarsinta paikasta, mutta toisinhan siinä kävi. Factorin tytöt eivät olleet ollenkaan peliin valmiita. Ajassa 3.36 taululla oli jo 3-0 lukemat ja aikalisä pidetty, mutta sekään ei auttanut. Pelikaanit tuntuivat suorastaan lentävän ohi oikealta ja vasemmalta. Varsinkin heidän ykköskentällisensä oli todella paha pideltävä. Taitavia ja nopeita tyttöjä ei saatu kuriin missään vaiheessa ottelua. Toisessa erässä pelaajilta loppui jo uskokin koko touhuun ja kolmas erä oli enää taistelua sitä vastaan että peli ei menisi keskeytykseen, mutta sekin taistelu hävittiin ajassa 42.05.

Factorin pistetytöt: Emppu 1+0, Jutta 0+1

Maalikooste

Kolme kovaa joukkuetta karsinnoissa kohdattiin ja kaikki ne joukkueet pelasivat itsensä SM-sarjaan, joten ei ainakaan missään helpossa lohkossa oltu pelaamassa. A-tyttöjen pelit jatkuvat valtakunnallisessa Divarissa, joka tulee olemaan yllätyksellisten SM-karsintojen jälkeen kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Kiitokset kaikille mukana olleille pelaajille ja taustajoukoille, sekä muualla Suomessa hengessä mukana olleille.