D-tytöt jatkoivat kauttaan C-tyttöjen sarjassa, joka pelattiin sunnuntaina 1.11 kotona Kontiolahdella. Vastaan asettuivat sarjan kärkijoukkueet O2 Jyväskylästä, FB Factorin C-tytöt sekä Hatsina. Turnauksesta käteen jäi kaksi sarjapistettä sekä kovien pelien kokemusta.

FB Factor D – O2 6-9
Vastustajan tiedettiin olevan kova, joten peliin otettiin selkeät tavoitteet: maalinedusta, karvaus ja taisteluasenne. Kokoero oli helposti huomattavissa, mutta Factorin tytöt eivät antaneet asian häiritä vaan näyttivät, että puhtia, tahtoa ja taitoa löytyy hurja määrä. Vastustaja vie ensimmäisen erän 0-2 taitavilla, ehkä jopa tuurin siivittämillä maaleilla. Toisen erän alkuun 0-3, mutta Factor kaventaa lyhyeen aikaan lukemiksi 2-3, mutta viimeiseen erään lähdetään kuitenkin 2-5 lukemista. Erätauolla painotetaan, että pelissä ollaan edelleen mukana ja lähdetään hakemaan tasoitusta maali kerrallaan. 3-5. 4-5. Seuraavasta maalista päätetään ottaa aikalisä. 5-5! Aikalisä. Kavennetaan kahteen ketjuun ja lähdetään hakemaan sitä voittomaalia, täysillä. Neljä minuuttia ja peli 5-9. Vastustaja laittoi uutta vaihdetta silmään ja päätti tehdä vasta pelin lopulla nämä ratkaisevat maalit. Vielä aivan pelin loppuun Liina osoitti, että me ei mikään huono vastus olla ja kavensi lukemat 6-9. Ei huono, ottaen huomioon, että vastustajalla oli tällä kertaa mukana ketjullinen tyttöjä A-tyttöjen SM-sarjasta.

Factorin pistetytöt: Lilja 2+1, Liina 1+1, Tuuli 1+1, Sirkku 0+2, Maija 1+0, Ella 1+0

FB Factor D – Hatsina 5-1
Tämä peli lähdettiin voittamaan ja vaikka maalit olivatkin tiukassa saattiin Hatsina lopulta kaadettua lukemin 5-1. Sarja kuin sarja ja vastustaja tuntuu laittavan suurimman panoksen aina Factoria vastaan. Vastustaja tuli vauhdilla päälle eikä täten mailaan lyönneiltä vältytty, mutta tytöt hoitivat tilanteet hyvin eikä omissa soinut kuin kerran. Maali kerrallaan tytöt takoivat eroa vastustajaan ja tällä kertaa myös ensimmäisessä pelissä tolppien kanssa tuskaillut Maija onnistui iskemään pallon Hatsinan maalivahdin selän taakse hienon keskialueen harhautuksen päätteeksi.

Factorin pistetytöt: Tuuli 2+1, Minea 1+2, Lilja 1+1, Liina 1+0, Ella 0+1

FB Factor C – FB Factor D 14-4
Meidän onneksi keskinäinen peli asettui päivän viimeiseksi otteluksi. Viimeistään viimeisessä erässä jalat olivat loppu ja ainoa tavoite oli estää pelin meneminen keskeytykseen. D aloitti maalinteon, mutta kun omissa alkoi soida useamman kerran yhden vaihdon sisään, alkoi puhti loppua. Karvausta koetettiin tiputtaa puoleen kenttään, mutta korkea karvaus tulee selkäytimestä ja vastustaja pääsi kerta toisensa jälkeen ohi. Viimeisessä erässä otettiin aikalisä ja ketjut koottiin pelaajista, joilla riitti eniten jalkaa juosta. Tavoite: peli ei mene keskeytykseen. Eikä mennytkään. Päivän pakollinen paha, keskinäinen peli, oli nyt pulkassa.

Factorin pistetytöt: Tuuli 2+0, Liina 0+2, Kaisa 1+0, Elsa P 1+0, Irina 0+1, Aino 0+1

Rankka päivä, mutta myös niin opettavainen. C-tyttöjen sarjassa saadaan D-tytöille sopiva haaste ja tämä turnaus sitä kyllä toi. Tästä päivästä kaksi pistettä on hyvä saavutus.