D-tyttöjen oma sarja jatkui Kontiolahdella lauantaina 7.11. Päivään mahtui hyviä asioita, mutta täysien pisteiden lisäksi mukaan napattiin myös kehityskohtia.

FB Factor ArcticFB Factor Carelia 8-7

Ensimmäisestä pelistä oletettiin aika paljon muuta kuin mitä lopulta nähtiin, kun päivän aloittava keskinäinen peli näyttikin suhteellisen järkevältä sekä sopivan vauhdikkaalta. Pelin tavoitteet olivat matalan karvauksen harjoittelu ja hieman kevyempi vauhti, jotta jalkaa riittäisi vielä päivän päävastuksien kohtaamiseen. Matala karvaus yleensä tiputtaa tyttöjen vauhdin hyvin hiljaiseksi ja kun tämän yhdistetään siihen, että pelataan omia vastaan, odotettiin pelistä tulevan verkkaista ja jopa laiskaa. Matala karvaus onnistui kuitenkin hyvin ja täten myös avauksista tuli järkevämpiä. Maaleja tehtiin suuntaan ja toiseen, mutta maalivahdeillekin jäi kuitenkin lukuisia hienoja koppeja napattavaksi eikä silläkään sektorilla tarvinnut todellakaan pettyä. Tiukka peli, mikä näkyi myös taululla.

FB Factor Carelia – Josba 12-0

Peliin lähdettiin täysillä ja vastustajalta tiedettiin vastaan asettuvan nopeita tyttöjä. Tämä näkyi myös taululla ensimmäisen erän jälkeen, kun avausmaalia saatiin odotella yli 12 minuuttia ja erätauolle mentäessä taululla näkyivät vasta lukemat 3-0. Mutta sittenhän ne maalihanat aukesivat. Pallo oli selkeästi meidän hallussa koko pelin, jota oli ilo katsella. Suuresti ilahduttivat myös puolustajien vedot, joita tähän peliin saatiin useita.

Apassit – FB Factor Arctic 3-6

Kuten lukemat vähän kertovat, oli tämä peli tuskainen. Eikä ihme – päivän ensimmäisen ja toisen pelin väliin jäi hurjat viisi tuntia. Puhti puuttui eikä asennetta löytynyt. Jalat painoivat ja penkiltä kuului valitusta. Factor aloitti maalinteon, mutta kun toisessa erässä vastustaja kuroi hetkessä kahden maalin eron umpeen sekä meni pian maalilla johtoon, alkoivat vasta silloin tyttöjen hälytyskellot soida. Lilja näytti mallia, kuinka peliin päästään asenteella takaisin mukaan ja peli saatiin tasoihin. Tässä pelissä rikkeiden määrä oli aivan liian suuri ei vain toisen, mutta molempien joukkueiden osalta. Vastustaja tuli päälle niin määrätietoisesti, että vahvimmillakin oli haasteita pitää palloa hallussa, mutta kun vastustaja puolestaan pääsi pallollisena vauhtiin, oli meillä vaikeuksia saada palloa pois ilman mailaan lyöntejä. Pikkuhiljaa saatiin kuitenkin maalieroa kasvatettua ja lopulta ottelu voitettiin kolmen maalin turvin.

Pitkästä päivästä selvittiin kuin selvittiinkin ilman tappioita ja saatiin taas mukaan myös kehitettäviä asioita. Yksityiskohtia hiomalla lähdetään valmistautumaan kohti seuraavaa turnausta, joka pelataan Kuopiossa 5.12. Tätä ennen käydään vielä yhdellä joukkueella pelaamassa yksi C:n sarjan turnaus, joka sekin pidetään Kuopiossa paria viikkoa aiemmin.