D-tytöt pääsivät vihdoin jatkamaan kauttaan, kun vuosi korkattiin käyntiin C-tyttöjen aluesarjaturnauksella Jyväskylässä 16.1.2021. Tällä kertaa pelit pelattiin tyhjille katsomoille, mutta se ei Factorin menoon vaikuttanut ja D-tytöt kaatoivat vastaan asettuneista joukkueista niin VarTan kuin Hatsinankin selkein lukemin.

FB Factor D-tytöt – VarTa 7-3
Vastustaja otti ottelun haltuun heti ensimmäisessä vaihdossa tekemällä avausmaalin. Penkillä oli kuitenkin fiilis, että tämä käännettään voitoksi eikä kauaakaan, kun Factor kuittaa ja menee ohi – 3-1. Vastustaja tulee kuitenkin tasoihin toisessa erässä ja lukemat taululla 3-3. Viimeiseen erään löydettiin lisää puhtia ja maali kerrallaan Factorin D-tytöt takoivat VarTaan neljän maalin eron ja ottelu päättyi 7-3 lukemiin. Pelin alku oli hyvä, toisessa erässä kävi pieni notkahdus, mutta siitä parannettiin. Peli pyöri lähes koko ajan vastustajan päässä eikä VarTa päässyt iskemään kunnolla kuin vastahyökkäyksistä. Kokonaisuudessaan mallikasta peliä.

Factorin pistetytöt: Lilja 2+1, Elsa H 0+3, Ella 2+0, Minea 1+1, Liina 1+0, Kaisa 1+0, Vellamo 0+1, Vilma 0+1

FB Factor D-tytöt – Hatsina 11-4
47:n sekunnin pelin jälkeen Ella toimii maalihanojen avaajana ja Factor siirtyy johtoon. Vastustaja kuittaa kuitenkin pikaisesti ja peli tasan 1-1. Kuuden minuutin kohdalla Factor kuitenkin jatkaa tykitystään ja tekee yhteen vaihtoon 3 maalia. Hyvä asenne jatkui aina ottelun loppuun asti. Vastustaja iski lopussa vielä pikaisesti pari maalia, mutta lukemat olivat pelin jälkeen selkeät 11-4. Factor pyöritti peliä 99% ja vastustajan maalit tulivat vain vastahyökkäyksistä, kun Factorin D-tyttöjen selkä suoristui hieman liikaa omassa päässä. Tähän peliin oli karvaus tosin parempaa, avaus rennompaa ja palloa saatiin hyvin liikkeelle. Penkin päässä oli niin ilo katsella tekemistä, että valmentajien teki itsekin mieli päästä kentälle mukaan maali-ilotteluun.

Factorin pistetytöt: Minea 2+5, Tuuli 2+2, Ella 2+0, Elsa H 1+1, Liina 1+1, Maija 1+0, Lilja 1+0, Vilma 1+0, SIrkku 0+1, Kaisa 0+1

Oikein mukava vuoden aloitus D-tytöille vanhempien tyttöjen sarjassa! Sarjan taitotaso sopii D-tytöille loistavasti. Perässä ollaan askeleen verran nopeudessa, mutta onhan tytöt päätä lyhyempiäkin kuin vastustajat. D-tytöt ovat tämän turnauksen jälkeen sarjassa toisena heti Factorin C-tyttöjen takana. Ilolla odotamme tulevia pelejä, jotka jatkuvat toivon mukaan 7.2. Kuopiossa.