D-tytöistä muodostettu yhdistelmäjoukkue pelaa tällä kaudella myös C-tyttöjen aluesarjaa. Tavoitteena on saada kovia pelejä ja haastaa omia taitoja. Sarja lyötiin käyntiin 10.10. Mikkelissä ja ennakolta oli odotettavissa tiukkoja pelejä.

Bussimatkan jälkeen päästiin kannustamaan C-tytöt hienoon alkuun omassa pelissään ja lähdettiin ulkolämmittelylle. Tytöt olivat latautuneet ensimmäiseen peliin loistavasti ja koko joukkue huokui tahtoa näyttää omat taidot vanhempien sarjassa.

FB FACTOR D-TYTÖT – VARTA 11- 5

Ottelun alku oli tasaista vääntöä ja paikkoja aukesi molempiin päihin. Pallo pistettiin keskipisteeseen ensimmäisessä erässä yhteensä neljä kertaa molempien joukkueiden onnistuessa viimeistelemään kahdesti. Vastustaja rokotti vastahyökkäyksistä, kun taas Factorin maalit syntyivät pienimuotoisten pyöritysten päätteeksi.

Toinen erä eteni hieman samanlaisissa merkeissä joukkueiden tehdessä maaleja vuorotellen. Factorin pelaamisessa oli kuitenkin havaittavissa selkeitä paranemisen merkkejä pelin pyöriessä enimmäkseen Vartan puolustusalueella. Erän lopulla pääsimme karkaamaan 6-4 johtoon, kun Kaisa ja Minea onnistuivat maalinteossa.

Kolmas erä oli sitten todellista ilottelua! Tytöt osoittivat loistavaa asennetta ja keskittyivät omaan peliin. Factor vei viimeisen erän numeroin 5-1 vakuuttavalla näytöksellä. Tilastoihin oli eksynyt pieni muotoinen virhe, kun Vartan aikalisä merkittiin vahingossa meille. Peli oli hienosti meidän hallinnassa ja aikalisä oli meille oikeastaan juomatauko.

Jokainen ketju paransi peliään koko ottelun ajan ja koko joukkue noudatti esimerkillisesti sovittua taktiikkaa ja kiinnitti huomioita tähdennettyihin asioihin. Hieno esimerkki on ottelun viimeinen maali, jossa Liina pommittaa määrätietoisen lämärin vaparista aivan takaylänurkkaan Elsan tehdessä upeaa maskia. Kentälle tuli huudettua oikeastaan vain kehuja ‒kun nyt taputtamiselta ehti‒.  Upea aloitus sarjalle ja syksyn peleille!

Factorin pistetytöt: Liina 3+0, Lilja 2+1, Minea 2+0, Maija 0+2, Elsa H 0+2, Salla 1+0, Linda 1+0, Kaisa 1+0, Vilma 1+0, Aino 0+1, Ella 0+1

WELHOT – FB FACTOR D-TYTÖT 2 – 5

D-tyttöjen päivän toiseen otteluun asettui vastaan Welhot Kuopiosta. Ensimmäinen erä oli todella tasainen ja molemmat joukkueet onnistuivat pitämään omat maalit puhtaina. Pelin tempo oli ensimmäistä ottelua hitaampi, mutta Factorin tytöt pystyivät pelaamaan omaa peliä ja lisäämään vauhtia aina kun pallo saatiin omille.

Toisessa erässä nähtiin suurin osa ottelun onnistumisista, kun Factor onnistui maalinteossa 4 kertaa ja Welhot kerran. Tytöt onnistuivat hienosti mukautumaan peliin ja sitä kautta päästiin hienosti maalipaikoille. Factorin maalien päätteeksi päästin nauttimaan niin teekutsuista kuin virvelöinnistäkin, kun tuuletukset oli hiottu viimeisen päälle.

Kolmas erä oli ensimmäisen erän kaltainen ja maalipaikat olivat kortilla, vaikka parhaimmillaan peli pyöri hienosti pitkiä pätkiä Factorin hyökkäysalueella. Tytöt taistelivat hienosti loppuun asti ja Mikkelistä saatiin kaksi lupaavaa voittoa kotiin viemisiksi.

Toisessa pelissä jatkettiin hyvin siitä mihin ensimmäisessä pelissä jäätiin. Jokainen ketju pelasi hyvin yhteen ja Irina poimi maalilla vetoja kuin marjoja ja sarjan toiseksi paras torjuntaprosentti 81,58% puhuu hyvin puolestaan!

Factorin pistetytöt: Liina 2+1, Minea 1+2, Lilja 1+0, Linda 1+0, Elsa H 0+1, Elsa P 0+1

Innolla kohti D-tyttöjen ensi viikon sarja-avausta, joka pelataan Nilsiässä.