Ajankohtaista

E-tyttöjen kausi alkoi hienosti kotiturnauksella Kontiolahdessa isänpäivänä sunnuntaina 12.11. Päivään mahtui muun muassa monen monta peliä, arpajaisia, isien onnittelulaulu sekä tietenkin paljon iloisia kasvoja. E-tyttöjen pelit ovat pituudeltaan 2×15 minuuttia.

FB Factor Arctic – FB Factor Carelia 5-9 (2-6, 3-3)

Päivän ensimmäinen peli oli keskinäinen ottelu Factorin joukkueiden välillä. Pientä jännitystä oli havaittavissa ottelun alussa, mikä näkyi tyttöjen varovaisessa pelityylissä, mutta muutaman maalin jälkeen pelaajat alkoivat rentoutua ja peli alkoi selvästi sujumaan paremmin. Maaleja satelikin molempiin päihin, ensimmäinen jo 38 sekunnin jälkeen, kun Arctic avasi maalitilinsä. Carelia tasoitti pelin parin minuutin kuluttua ja karkasi 5-1 johtoon kunnes Arctic pääsi taas peliin mukaan kuroen maalieroa pienemmäksi. Erätauolla Arctic laittoi seuraavan vaihteen päälle, mikä näkyi myös taululla – toinen erä pelattiin tasan. Hyökkäyksiä saatiin molempiin päihin ja molempien maalivahdit pelasivat upeasti, mutta maalionni oli hiukan Carelian puolella ja joukkue vei ottelun muutamalla maalilla.

Arcticin pistetytöt: Eimi 1+0, Liina 2+1, Elsa 1+3

Carelian pistetytöt: Peppi 2+1, Maija 0+1, Seelia 1+0, Salla 0+2, Lilja 4+0, Ella Pi. 0+1, Sofia 1+0, Veera 1+0

Maalikooste ottelusta

FB Factor Carelia – SB Welhot 10-7 (5-3, 5-4)

Carelian toinen peli oli Kuopion Welhoja vastaan eikä pelistä puuttunut vauhtia. Welhojen kaksi kovaa ketjua pistivät Factorin tytöt koetukselle ja voitosta saatiin taistella loppuun asti. Maaleja tehtiin rutkasti ja kentällä nähtiin paljon onnistumisia. Huomio keskitettiin puolustukseen, mutta Welhot käyttivät kaikki mahdolliset tilaisuudet hyväkseen ja maaleja taottiin hyvää tahtia molempiin päihin. Ensimmäiseksi peliksi uutta joukkuetta vastaan meni ottelu hienosti, kun suurinkin jännitys oli saatu karistettua pois.

Factorin pistetytöt: Peppi 3+1, Lilja 3+0, Seelia 3+0, Salla 0+1, Sofia 0+1, Ella Pi. 0+1, Ninni 0+1

Apassit – FB Factor Arctic 0-4 (0-1, 0-3)

Pelin alku oli vähän hakemista jännityksen sekoittaessa peliä ja ensimmäistä maalia saatiinkin odottaa pitkään, kunnes pelikello näytti 13:30 ja Arctic iski pallon verkkoon. Ensimmäisen maalin roikkuessa niin kauan ilmassa muuttui peli aivan täysin, kun pitkä vääntäminen vihdoin tuotti tulosta. Tyttöjen pelaaminen muuttui rennommaksi ja he selkeästi nauttivat siitä eikä penkin päässä valmentajillakaan ollut vaikeuksia hymyillä. Päivän yksi hienoimmista maaleista nähtiin tässä pelissä, kun Vilma lähti pallon kanssa liikkeelle laitaa pitkin ja syötti keskelle Liinalle, joka veti loistavan, haastavan kanttilaukauksen vastustajan verkkoon!

Factorin pistetytöt: Eimi 1+0, Liina 2+1, Elsa 1+1, Vilma 0+2

Apassit – FB Factor Carelia 3-10 (0-5, 3-5)

Carelia avasi maalihanansa, kun oli pelattu vasta 1:14 ja karkasi 6-0 johtoon ennen kuin vastustaja kavensi peliä. Toisessa erässä Apassit saivat hyviä maalipaikkoja, mikä tuotti tulosta. Maaleja tehtiin toisessa erässä vuoron perään, mutta Carelia pysyi kuitenkin visusti johdossa iloisella pelillään. Onnistumisia tuli jokaisella kentällisellä ja kaikki olivat innoissaan menossa jo heti seuraavaan vaihtoon. Vaikka lopputulos olikin selkeä, oli peli alusta loppuun jännittävä eikä vastustaja antanut periksi.

Factorin pistetytöt: Ninni 1+0, Irina 1+2, Maija 2+0, Seelia 1+0, Salla 1+0, Sofia 1+2, Lilja 2+2, Peppi 0+1, Ella Pi. 0+1

FB Factor Arctic – SB Welhot 8-2 (4-0, 4-2)

Päivän viimeinen peli oli Welhoja vastaan ja tiedossa oli, ettei voitto irtoaisi helposti – aiempi peli osoitti, että Welhojen tytöiltä löytyy nopeutta ja taitoa. Pallosta taisteltiin vimmatusti, mutta päivän aikana kehityksen kohteena ollut puolustus oli Factorilla huipussaan, eikä maalin tekoa tehty vastustajalle helpoksi. Vaikka vastustaja välillä pääsikin hurjan näköisiin, jopa 3 vs. 1 hyökkäykseen, oli Minea aina paikalla ja itsevarmasti pelasti tilanteet läpi pelin. Erätauon koittaessa fläppitaululle piirrettiin iso hymynaama – valmentajilla ei löytynyt mitään lisättävää tyttöjen peliin. Tytöt jatkoivat samalla innolla vielä turnauksen viimeisenkin erän, eikä hymy hyytynyt, vaikka vastustaja teki viimeisen maalin sekunti ennen loppua. Myös pitkään odotettu Vilman tekemä maali saatiin nähdä tässä viimeisessä ottelussa.

Factorin pistetytöt: Eimi 1+0, Seelia 2+0, Elsa 3+1, Minni 1+0, Vilma 1+0, Liina 0+1, Minea 0+1, Irina 0+1, Lilja 0+2

Päivän aikana jokainen tyttö paransi suoritustaan pelistä peliin ja viimeinen ottelu näytti loistavalta. Puolustuspäähän saatiin lisää varmuutta ja rauhallisuutta, millä pelin avaus helpottui ja maalipaikkoja syntyi entistä enemmän. Oli ilo katsella jokaisen joukkueen joka ikisen tytön loistavia asenteita koko päivän ajan. Tytöt voivat olla todella ylpeitä itsestään! Tästä voidaan jatkaa hyvillä mielin seuraavaa turnausta kohti.