E-tyttöjen kauden 2017-2018 viimeinen turnaus pelattiin Nilsiässä, jossa Factorin molemmille joukkueille tuli yhteensä 5 peliä. Pelejä ei päivässä ollut niin montaa kuin ennen, mutta lähes kaikki tulivat peräkkäin. Tästä huolimatta kaikki tytöt jaksoivat uurastaa eikä kukaan ainakaan myöntänyt olevansa puhki. Kun penkillä kyseltiin jaksamista ja fiilistä tuli tytöiltä yhteen ääneen ”hyvä!”. Tällä innolla E-tytöt päättivät kauden upeaan sarjan kaksoisvoittoon!

FB Factor Arctic – SB Welhot 8-4 (4-1, 4-3)
Päivän ensimmäinen vastus oli aina yhtä kova Welhojen joukkue. Pelin alku oltiin hiukan unessa eikä menoa saatu päälle, mutta pikkuhiljaa iskettiin vastustajan verkkoon neljä maalia ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Welhot laittoivat kovasti hanttiin ja erä päättyi maaleissa lähes tasan, 4-3. Jo heti ensimmäisessä pelissä nähtiin paljon onnistumisia myös maalien muodossa, mitä oli ilo katsoa.

Factorin pistetytöt: Elsa 1+0, Irina 3+0, Liina 1+1, Vilma 1+1, Peppi 1+1, Hilma 1+1, Minea 0+1, Maiju 0+1,

Maalikooste

FB Factor Carelia – Apassit 6-4 (5-2, 1-2)
Carelian ensimmäinen peli oli kotijoukkue Apasseja vastaan ja ensimmäinen kahdeksan minuutin esitys oli heittämällä kauden huonointa peliä Factorilta. Kun maali sitten vihdoin saatiin, kun vastustaja oli jo 0-2 johdossa, löydettiin pelifiilis ja meno, jonka voimalla ottelusta taisteltiin voitto. Kauden ehdottomasti huimin kehittyjä Apassit laittoi Factorin koville ja ottelu olisi voinut päättyä miten vain.

Factorin pistetytöt: Hilma 2+0, Lilja 2+1, Minea 1+1, Seelia 1+1, Saana 0+2, Iina 0+1

Maalikooste

Apassit – FB Factor Arctic 1-8 (1-5, 0-3)
Pienen tauon jälkeen oli Arcticin vuoro kohdata Apassit. Edellisen pelin alun löylytyksestä otettiin opiksi, ja Factor karkasi neljän maalin johtoon jo ensimmäisessä erässä. Hyvä pelifiilis sai tytöt tekemään toisessa erässä vielä kolme maalia lisää ja lukemiksi jäivät 1-8 Factorille. Pelissä hienointa oli nähdä onnistumisia laajalla rintamalla, mikä näkyi myös pelin pöytäkirjassa, kun tehopisteet jaettiin kahdeksan tytön kesken.

Factorin pistetytöt: Seelia 1+0, Peppi 2+1, Elsa 2+0, Maiju 2+1, Liina 1+1, Ella Pi. 0+1, Minea 0+1, Eimi 0+1

Maalikooste

FB Factor Carelia – SB Welhot 8-2 (2-1, 6-1)
Tällä kertaa Welhoja vastaan taistelemaan pääsi Carelian joukkue ja vieläpä viimeisen kerran tällä kaudella. Pelin alku oli jälleen kerran tiukka, mutta toinen erä toi tullessaan jopa kuusi maalia. Etenkin toisessa erässä oli Factorin puolustus hyvällä tolalla – mallia siellä näytti Saana, joka rauhallisesti otti omaan päätyyn pomppivat pallot haltuun ja syötti Factorin hyökkäyksen liikkeelle.

Factorin pistetytöt: Lilja 4+1, Minea 1+2, Hilma 3+0, Eimi 0+1

Maalikooste

FB Factor Arctic – Josba 6-1 (2-1, 4-0)
Kauden vihon viimeinen peli osui Arcticille ja se pelattiin Josbaa vastaan. Ensimmäinen erä oli lukemien puolesta tiukka, vaikka Factor pyörittikin peliä vahvasti vastustajan päädyssä. Vastustajan maalivahti oli kuitenkin puolustuksen viimeinen lukko eikä maaleja meinannut tulla sitten millään. Toisessa erässä Factor kuitenkin jälleen karkasi kaunistellen lukemat 6-1 kauden viimeisessä pelissä.

Factorin pistetytöt: Irina 2+0, Liina 1+1, Lilja 2+0, Maiju 1+0, Vilma 0+1, Eimi 0+1

Maalikooste

FB Factorin E-tyttöjen kausi huipentui tyttöjen ensimmäiseen yhteiseen palkintojenjakoon. Uusi kokemus ja kaikki tytöt olivat innoissaan mitaleista, jotka jaettiin hienossa ja ihan virallisessa seremoniassa. Juhlinta pääsi alkuun, kun Eimi pääsi nostamaan pokaalin ja loputkin Factorin tytöt yhtyivät ilakointiin. Tämä juhlinta jatkui bussissa, jossa kotimatka taittui keveissä tunnelmissa.